Το θρυλικό plug-in κάποτε αποτελούσε έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να δει κανείς βίντεο και να παίξει παιχνίδια στο Ίντερνετ. Ωστόσο, είχε δεχτεί επίσης πολύ έντονες κριτικές, λόγω τρωτών σημείων στον κώδικά του, τα οποία το καθιστούσαν ευάλωτο σε χάκερ που επεδίωκαν μέσω αυτού να μολύνουν υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.
Μέχρι τα τέλη του 2020, η Adobe θα έχει σταματήσει τα updates και την κυκλοφορία του Flash, ενώ ως τότε θα συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Apple, η Mozilla, η Microsoft και ηGoogle για να παρέχει updates ασφαλείας για τους browsers τους και να υποστηρίζει τις νέες εκδόσεις τους- ωστόσο, πέρα από αυτό, δεν θα προσφέρει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.
Επίσης, όπως αναφέρει το TechCrunch, σε ανακοίνωσή της η Adobe σημειώνει πως σκοπεύει να είναι «πιο επιθετική» όσον αφορά στον τερματισμό της υποστήριξης για το Flash σε κάποιες συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπου κυκλοφορούν παλιές εκδόσεις του χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια. Η εταιρεία επίσης προτρέπει τους δημιουργούς περιεχομένου να «μεταναστεύσουν» σε άλλες τεχνολογίες, όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly, που έχουν «ωριμάσει» μέσα στα τελευταία χρόνια.
Πλέον, μεγάλο μέρος των λειτουργιών του Flash έχει περάσει στο HTML5 (κάτι που αναγνωρίζει και η Adobe στην ανακοίνωσή της). Σημειώνεται πως ένας από τους σφοδρότερους αντιπάλους του Flash ήταν η Apple- μάλιστα ο Στιβ Τζομπς είχε κάποτε γράψει δημόσια επιστολή σχετικά με τα προβλήματά του, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τη διαθεσιμότητά του, την ασφάλειά του και τις επιδόσεις του. Ως εκ τούτου, το plug-in δεν υποστηριζόταν ποτέ στις φορητές συσκευές με iOS της Apple.