Αρχική BUSINESS Νέα Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη: Υποστηρίζει τη βιώσιμη και καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη: Υποστηρίζει τη βιώσιμη και καινοτόμο επιχειρηματικότητα

 

Με στόχο να δημιουργηθεί μια κοιτίδα συστηματικής προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης που να λειτουργεί ως ενεργητικός φορέας καινοτομίας και ανασυγκρότησης στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Οι κρίσιμοι τομείς της οικονομίας που η Εξέλιξη εστιάζει τις δράσεις της είναι:

–         Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

–         Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

–         Σύγχρονη Αγροτική Ανάπτυξη

–         Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Σε ό,τι αφορά την Επιχειρηματικότητα, η Εξέλιξη υποστηρίζει ενεργά δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προαγωγή της καινοτομίας και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα των νέων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου Εκπαίδευση και Συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Στον τομέα της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας, προσφέρει το μοναδικό ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τo e-Commerce Practitioner.

Για όσους θέλουν να εστιάσουν στα θέματα στρατηγικής και σχεδιασμού για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης και βιώσιμης επιχείρησης στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει σχεδιαστεί το  διήμερο workshop Jump Start your idea in eCommerce.

Στον τομέα της Σύγχρονης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, η Εξέλιξη έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματίας Αγρότης», με στόχο να υποστηρίξει νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες που επιθυμούν να αναπτύξουν την αγροτική τους εκμετάλλευση και να την καταστήσουν επιχείρηση με εξωστρέφεια, βιωσιμότητα και καινοτομία.

Παράλληλα, η Εξέλιξη διεξάγει σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σύντομης διάρκειας και προσιτού κόστους για αγρότες. Πρόκειται για τα εξής σεμινάρια:

– “Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις»: παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές του σύγχρονου επιχειρηματικού σχεδιασμού μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.

– «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα»: παρουσιάζει με τρόπο κατανοητό και πρακτικό, τις απαραίτητες τεχνικές για τη δημιουργία και προώθηση επώνυμων αγροτικών προϊόντων.

–  «Διαπραγματευτείτε σωστά – Για αγρότες»: έχει στόχο να βοηθήσει τον αγρότη – παραγωγό να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές του ικανότητες, ώστε να επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα με κέρδος και για τις δύο πλευρές.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υποστήριξη που παρέχεται στις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία πιστοποίησής τους με τα πρότυπα Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM Levels of Excellence. Το EFQM είναι ένα ολιστικό και ολοκληρωμένο μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας που συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης, εισάγει σύγχρονα πρότυπα στη λειτουργία της και μειώνει τους κινδύνους. Η Εξέλιξη έχει επιλεχθεί από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), εθνικό εταίρο του EFQM στην Ελλάδα, για την προώθηση των Μοντέλων Επιχειρηματικής Αριστείας, με γνώμονα το υψηλό επίπεδο των συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών της.

 

Επιπλέον, η Εξέλιξη παρέχει σε επιχειρήσεις, υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες κατάρτισης επιχειρηματικών σχεδίων και εκπόνησης οικονομοτεχνικών μελετών και μπορεί να τις στηρίξει αποτελεσματικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. 

Τέλος, η Εξέλιξη υποστηρίζει το θεσμό του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), στο πλαίσιο της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των νικητών για τα επόμενα πέντε έτη, ξεκινώντας από το Βραβείο του 2014.

 

 

 

(Video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Απολογισμός – Πρόσωπα – Αποδελτίωση – Ομιλίες
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ». Το 16ο ΚΑ που...

Το ka-business.gr προτείνει

2η Beyond: Ανοίγει με 300 επιχειρήσεις από 30 χώρες
Το… μέλλον προετοιμάζει φέτος η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την...
Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), μετά τις εκλογές της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της...
Τι αλλάζει με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ: χρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων – απαντήσεων για το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας
Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελούν πλέον την νέα διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας. Η υποβολή της αίτησης και η παραλαβή της απόφασης...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας για τον εορτασμό 48 χρόνων Νέας Δημοκρατίας
Η Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση στις 4 Οκτωβρίου, 48 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, διοργανώνει έκθεση ιστορικών...
2η Beyond: Ανοίγει με 300 επιχειρήσεις από 30 χώρες
Το… μέλλον προετοιμάζει φέτος η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την...
Έκθεση BEYOND 2022: Με διαδραστικές εφαρμογές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης συμμετέχει το ΑΠΘ
Καινοτόμες τεχνολογίες, εργαλεία και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια του ΑΠΘ συνιστούν...