Αρχική BUSINESS Νέα Ανοίγει αυλαία η 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013»

Ανοίγει αυλαία η 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013»

 

Το παραδοσιακό εκθεσιακό «ραντεβού» της ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) αλλάζει και γίνεται από ανοιξιάτικο φθινοπωρινό, δημιουργώντας νέα προοπτική για την διοργάνωση.

 

Αυτή τη χρονιά η ΔΕΘ-Helexpo συνδιοργανώνει την έκθεση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς της με την περιοχή, ενώ διαθέτει τη στήριξη του ΔΕΚΑΜΑΘ, αλλά και την ουσιαστική συνδρομή των Επιμελητηρίων της περιοχής. 

 

Τα φετινά μεγέθη είναι ενθαρρυντικά. Έχει καλυφθεί όλος ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος του ΔΕΚΑΜΑΘ και συγκεκριμένα 1.470 τ.μ. έναντι των περσινών 1.369 τ.μ. Η ζήτηση ήταν μεγάλη, με τις επιχειρήσεις να ζητούν περισσότερο εκθεσιακό χώρο, με δεδομένη και την απουσία της υπαίθριας εκθεσιακής επιφάνειας, λόγω της εποχής. Ο αριθμός των εκθετών είναι 100 έναντι των 143 της περσινής διοργάνωσης. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία του υπαίθριου εκθεσιακού χώρου, αλλά και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είχε πριν από λίγο καιρό μια σημαντική παρουσία στην 78η ΔΕΘ με τα Επιμελητήριά της, καλύπτοντας έναν εκθεσιακό χώρο 463 τ.μ. στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

«Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα φέτος και είναι για μας ένα στοίχημα η επιτυχία της έκθεσης, που θέλουμε να πιστεύουμε πως επί 22 χρόνια αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας. Η ΔΕΘ-Helexpo με τη δυναμική που της δίνει η πρόσφατη ενοποίηση φιλοδοξεί να βάλει την διοργάνωση σε μια νέα εποχή, με δεδομένη την πεποίθησή της ότι η ανάπτυξη τη δύσκολη αυτή ώρα θα έρθει από την περιφέρεια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από την Κομοτηνή.  

 

Στην 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013» είναι μαζική η συμμετοχή των Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, παρουσία είτε με επιχειρήσεις είτε αυτόνομα θα έχουν: Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, τα Επιμελητήρια Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Πιερίας, Σερρών, αλλά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Επίσης σημαντική είναι η γεωγραφική διασπορά των επιχειρήσεων που συμμετέχουν αυτόνομα στην έκθεση. Έτσι οι συμμετοχές προέρχονται από τον Βόλο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Θάσο, τα Φάρσαλα, την Ξάνθη, την Κατερίνη, την Πτολεμαΐδα, τη Λάρισα, την Αθήνα, ακόμα και από το μακρινό Ρέθυμνο. Παρουσία όμως θα έχει και η γειτονική Βουλγαρία μέσω του δήμου Χάσκοβο και της περιφέρειας Κάρτζαλι.

 

Οι φορείς

Την ικανοποίησή του για τα μεγέθη της φετινής έκθεσης εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, σημειώνοντας πως η επιλογή για την αλλαγή του χρόνου της διοργάνωσης απεδείχθη σωστή. Αναφέρθηκε επίσης στην πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, αλλά και στη σημαντική συμμετοχή των Επιμελητηρίων της περιοχής και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κ. Μιχάλης Ραγκούσης, τόνισε πως υπάρχουν φέτος όλα τα εχέγγυα για μια σύγχρονη έκθεση, ανοιχτή στον κόσμο και χρήσιμη στους επιχειρηματίες. Κάλεσε δε την τοπική κοινωνία να την επισκεφθεί, καθώς θα εμφανίζει, όπως είπε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή έκθεση θα είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη, σημειώνοντας ότι είναι καλό σε περιόδους κρίσης να απαντάμε «επιθετικά». Μάλιστα, τόνισε πως τα αυριανά εγκαίνια απαντούν στην επιφυλακτικότητα που είχε δημιουργηθεί για την χρονική μετάθεση της διοργάνωσης.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Νίκος Αγγελίδης, τόνισε ότι η ΔΕΘ-Helexpo ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των τοπικών φορέων και από κοινού δημιούργησαν ένα νέο περιβάλλον για την έκθεση, με ενθαρρυντικό στοιχείο τη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης για τη διοργάνωση.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, έκανε λόγο για την ανάγκη να αποκτήσει η έκθεση έναν διαβαλκανικό χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενος στη συμμετοχή των επιχειρήσεων, τόνισε ότι για πρώτη φορά υπήρξε λίστα αναμονής, με δεδομένο ότι εξαντλήθηκε ο διαθέσιμος εκθεσιακός χώρος.  

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013» θα διοργανωθούν και παράλληλες εκδηλώσεις:

-«Κυριακάτικη Ποδηλατάδα», που θα ξεκινήσει στις 12:00 από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, με την ομάδα ONBIKES-Ποδηλάτες Κομοτηνής, και θα καταλήξει στο ΔΕΚΑΜΑΘ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ποδηλάτες.

-Ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων προς όφελος του τουριστικού μας προϊόντος», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 11:00, στο ΔΕΚΑΜΑΘ. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ΠΤΑ-ΑΜΘ) και τη δημοτική επιχείρηση Κ.Καραθεοδωρή ΑΕ.

Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες ψυχαγωγικές δράσεις και χάπενινγκς, όπως η «Ονειρόμπαλα», την οποία φέρνει στην έκθεση η Ονειρούπολη της Δράμας, αλλά και γευσιγνωσίες.

 

Το ka-business.gr προτείνει

36η Athens International Jewellery Show: Ενισχυμένη ποσοτικά και ποιοτικά
Έτοιμες για την επόμενη Athens International Jewellery Show, εμφανίζονται επιχειρήσεις που συμμετείχαν, αλλά και άλλες που δεν είχαν παρουσία στη φετινή διοργάνωση. Η φετινή κλαδική...
Εκδήλωση για τη ΓΥΝΑΙΚΑ: 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δ.Θ., την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δ.Θ. και το
Απίθανοι φοιτητές καινοτομούν: Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την 5η διοργάνωση του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού Invent For The Planet
Καινοτόμες και πρωτότυπες ήταν οι προτάσεις που προέκυψαν από τη συνεργασία φοιτητριών/φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό «ΑΠίΘανοι φοιτητές καινοτομούν». Ο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έρευνα ΒΕΘ: Δεν αρκούν τα κίνητρα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό λένε 8 στους 10 βιοτέχνες
Ανεπαρκή θεωρούν 8 στους 10 βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης τα κίνητρα, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η πολιτεία στις επιχειρήσεις για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις, με αποτέλεσμα να μην...
ΣΒΕ – UN GCNG: Η βιομηχανία έτοιμη να ενστερνισθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη
Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η βιώσιμη ανάπτυξη ανοίγει το δρόμο για ένα ακμάζον και ανθεκτικό μέλλον, το UN Global Compact Network Greece και...
36η Athens International Jewellery Show: Ενισχυμένη ποσοτικά και ποιοτικά
Έτοιμες για την επόμενη Athens International Jewellery Show, εμφανίζονται επιχειρήσεις που συμμετείχαν, αλλά και άλλες που δεν είχαν παρουσία στη φετινή διοργάνωση. Η φετινή κλαδική...