Ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για την αξιοποίηση του νησιού και όπως υπογράμμισε ο κ. Μυρωνίδης, υπεύθυνος της δημοπρασίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ήδη τον έχουν προσεγγίσει και άλλοι Έλληνες ιδιοκτήτες νησιών, που επιθυμούν την πώληση της γης τους με τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου.
Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία “Byu it now option”, για το Σπαλαθρονήσι, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και εφόσον βρεθεί ο επενδυτής που ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιοκτήτριας οικογένειας σε ό,τι αφορά την τιμή, δεν αποκλείεται η “δουλειά να κλείσει και να μην γίνει τελικά δημοπρασία”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό Σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια. Το συνολικό εμβαδόν του νησιού είναι 103.782 τ.μ και όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Άγγελος Φιλιππίδης, ένας εκ των έξι της οικογένειας που δικαιούνται μερίδιο από την πώληση του νησιού, το νησί εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυρωνίδης εξέφρασε την πεποίθησή του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι τα ελληνικά νησιά είναι υποτιμημένα, κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε και προέτρεψε τους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην ελληνική γη, αντί να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό. Πάντως όπως είπε, όποιος αγοράζει γη στη χώρα μας, είτε Έλληνας, είτε ξένος, το πράττει βασικά γιατί “αγαπάει την Ελλάδα”.