Αρχική BUSINESS Νέα Επετειακή εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό...

Επετειακή εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό

 

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που σχεδιάζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι οποίες θα συνεχιστούν στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

 

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία της Θράκης, χαρακτηρίζοντας την ως “το σύνορο και την αρχή της Ευρώπης“, αλλά και “γεωπολιτικό εξώστη της Ελλάδος και της Ευρώπης, σε μια εποχή που αυξάνονται οι κίνδυνοι στον διεθνή μας περίγυρο“.

 

Αναφερόμενος στην πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση και πρώτη υλοποίησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1990, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η Θράκη αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών.

 

Όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών: “Η Θράκη μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην οικονομία μέσω αύξησης του πολιτιστικού, του ιστορικού, του θρησκευτικού και του φυσιολατρικού τουρισμού. Η Θράκη έχει ανεκτίμητους θησαυρούς που μέσω της Αυτοδιοίκησης και μέσω της δικής μας συμπαράστασης πρέπει να αναδειχθούν ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες όλο το χρόνο. Είναι ένας τρόπος για μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη και κυρίως για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ώστε τα νέα παιδιά της ακριτικής περιοχής μας να μείνουν εκεί και να έχουν ισχυρές και σημαντικές προοπτικές στη ζωή τους”.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, εξηγώντας πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους Θρακιώτες που κατοικούν μακριά από τη γενέθλια γη, φέρνοντας τη Θράκη κοντά στην πρωτεύουσα. “Η Ελλάδα ξεκινά από τη Θράκη, δεν τελειώνει εκεί“, ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά. Και συνέχισε: “Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, σηματοδοτούμε την αρχή της ανάκαμψής της”.

 

Επίσης, σημείωσε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι να ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θράκης προκειμένου “να συγκροτηθεί μια δυναμική συμμαχία ευθύνης” που θα διαμορφώσει την επόμενη ημέρα της πιο ευαίσθητης περιοχής της πατρίδας μας”.

 

Η Θράκη δεν είναι ξεχασμένη, ούτε χαμένη υπόθεση. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις την παλιά και πρόσφατη ιστορία της. Είναι ένα ιδανικό παράδειγμα συμβίωσης, που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο”, τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Αναφερόμενος στα “μηνύματα”  που εκπέμπει η Θράκη, ο κ. Καράογλου στάθηκε στην “αδιαμφισβήτητη ελληνικότητά της” που χάνεται, όπως είπε, στα βάθη των αιώνων. “Η Ελλάδα σέβεται με υποδειγματικό τρόπο τη θρησκευτική ελευθερία. Και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πατρίδα μας γίνεται ξανά μια χώρα με κύρος, ποιότητα ζωής και ασφάλεια για όλους. Η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε για την επέτειο ενός αιώνα από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό αποτελεί την απαρχή καλύτερων ημερών για τη Θράκη μας. Τη Θράκη που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, τη Θράκη που αποτελεί το πρώτο φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης, τη Θράκη της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού, τη Θράκη που διδάσκει ελευθερία, παιδεία, ιστορία και πολιτισμό”, έκλεισε τον χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου.

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Άγγελος Συρίγος. Στην ομιλία του εξήγησε πως “η προσπάθεια για την ενσωμάτωση της Θράκης δεν ήταν περίπατος”, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους διπλωματικούς αγώνες του ελληνικού κράτους για την ενσωμάτωση της στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε δε πως “καλό είναι να θυμόμαστε την ιστορία για να μην ξαναβιώσουμε τα τραγικά γεγονότα της“.

Η εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας, οι οποίες βραβεύθηκαν από τον κ. Καράογλου με τιμητικές πλακέτες στους προέδρους τους κ. Αριστείδη Χρυσόπουλο και κα. Χριστίνα Αθανασιάδου.

 

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση δυο σπουδαίων  ερμηνευτών της θρακικής παράδοσης, του κ. Χρόνη Αϊδονίδη και του κ. Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, καθώς επίσης και η τιμή στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας Εριέττας Χαμηλοθώρη-Καραγιάννη.

 

ka-business: Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ μεγάλη σας ανταπόκριση στην Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη
Περισσότεροι από αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν μέσω live streaming την Μαραθώνια Εκπομπή, που διοργάνωσε το το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου...

Το ka-business.gr προτείνει

Artozyma, Detrop Boutique και Freskon: Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα
Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Έφυγε την Κυριακή (16/01) από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: στο «KAINOTOMIA & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» έντυπη έκδοση του ka-business.gr
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλά στο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» έντυπη έκδοση του και  στην Ραλλιώ Λεπίδου για τις προτεραιότητες του Δήμου στη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ρομπέρτα Μετσόλα: Η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 458 ψήφους. Η νέα Πρόεδρος σήμερα γίνεται 43 ετών. Προέρχεται από την Μάλτα και ανήκει...
Artozyma, Detrop Boutique και Freskon: Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα
Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Έφυγε την Κυριακή (16/01) από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την...