Σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ, ο Όμιλος θα επενδύσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια 1,2 δισ. ευρώ σε δίκτυα νέας γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, με στόχο για το 2014 η διείσδυση του VDSL να ξεπεράσει το 30% ενώ για τα 4G κινητά δίκτυα ο στόχος είναι κάλυψη του 70% του πληθυσμού. Όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ μεσοπρόθεσμος στόχος είναι το 65% του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε ταχύτητες 50 mbps και ταχύτητες 100 mbps το 50% των κατοίκων της Ελλάδας έως το 2020.
Σε ό,τι αφορά την στρατηγική του Ομίλου ο Τσαμάζ σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να στηριχθεί στη δημιουργία νέων εσόδων, έμφαση στις βασικές δραστηριότητες, μετασχηματισμό του ομίλου και πάνω απ΄όλα η εμπειρία του πελάτη. «Ο πελάτης θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου και πρόσθεσε «στόχος είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή».
Επίσης, αν και επισήμανε πως το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τις τηλεπικοινωνίες, τόνισε: «Εμείς καταφέραμε να αντέξουμε και να πετύχουμε βιωσιμότητα. Δουλέψαμε με στρατηγική». Για το έτος 2013, ο Όμιλος πέτυχε μείωση καθαρού δανεισμού στα επίπεδα της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA), έχει στα ταμεία του 1,5 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα καταγράφεται και συγκράτηση της μείωσης εσόδων σε ετήσια βάση.
Για τη σταθερή τηλεφωνία σημείωσε πως το 2013 ο ΟΤΕ μπόρεσε και συγκράτησε απώλειες πελατών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (2013 έχασε 210.000 πελάτες έναντι 500.00 τα προηγούμενα χρόνια), για VDSL υπήρξε διατήρηση της δυναμικής (επιπλέον 50.000 συνδρομητές), για ΟΤΕ ΤV υπήρξε υπερδιπλασιασμός των συνδρομητών (250.000). Για την κινητή τηλεφωνία είπε ότι παρόλο που «η αγορά είναι η μισή και ο ανταγωνισμός έχει χάσει την ψυχραιμία του» το μερίδιο της Cosmote αυξήθηκε, αν και το διάστημα 2007-2013 έχασε περίπου το 54% των εσόδων της.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο Τσαμάζ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα σχέδια του Ομίλου νέο πρόγραμμα εθελουσίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο πρόγραμμα που ήδη υλοποιείται και αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων.
Τέλος, επισήμανε πως θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ (κτίριο ΟΤΕ Πατησίων, Σταδίου, Καλλιθέα, κτίρια σε νησιά κ.α.) και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις.
Ο πρόεδρος του Ομίλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον προκύψουν ευκαιρίες, να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά.
«Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον αλλά δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Όμιλος είναι στην καλύτερη φάση του. Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Cyta στην Κύπρο.
Επίσης, ο Τσαμάζ ανοιχτό άφησε και το ενδεχόμενο ενός νέου ομολογιακού δανείου, λέγοντας «πως δεν είναι στα σχέδια τώρα αλλά σε περίπτωση που θα μπορούσε να πετύχουμε μείωση του επιτοκίου δανεισμού γιατί να μην το κάνουμε». Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος για OTE – Cosmote στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ ισχυρά brand και τα οποία δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις.
Τέλος σημείωσε πως ο ΟΤΕ θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για το έργο Σύζευξις ΙΙ καθώς και στο έργο που αφορά την ανάπτυξη του δικτύου WiFi ελεύθερης πρόσβασης.