Αρχική Νέα - Επικαιρότητα To ka-business παρουσιάζει τα καινοτόμα προϊόντα της Dataverse

To ka-business παρουσιάζει τα καινοτόμα προϊόντα της Dataverse

Από την ίδρυση της το 2007 μέχρι και σήμερα η Dataverse αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, που θέτει πάντα υψηλής ποιότητας στόχους, μέσω της συνεχούς αναζήτησης γνώσης και καινοτομίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η πλατφόρμα διαδικτυακού λογισμικού DocuTracks, ένα από τα καινοτόμα προϊόντα της αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ ως βέλτιστη πρακτική διαχείρισης ροής εργασίας και επικοινωνίας για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας σε δημόσιους οργανισμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Dataverse δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και ανάπτυξη έργων υλοποίησης σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων και προϊόντων λογισμικού για πελάτες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Εξειδικεύεται κυρίως σε:
• Συστήματα διαχείρισης ροών εργασίας, διαδικασιών, υποθέσεων, εγγράφων και περιεχομένου
• Συστήματα και λογισμικό για τους τομείς του e-travel & e-tourism
• Συστήματα με χρήση τεχνολογιών αιχμής: Virtual & Augmented Reality, Artificial Intelligence σε όλα τα περιβάλλοντα ανάπτυξης

“Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας διαδραματίζει το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο απαρτίζεται από υψηλού επιπέδου επιστημονικά καταρτισμένους μηχανικούς λογισμικού και πληροφορικής, σε θέματα διαχείρισης, σχεδιασμού και ανάπτυξης σύνθετων σύγχρονων συστημάτων ΤΠΕ”, επισημαίνει ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Καλαμαράς.

Τα καινοτόμα προϊόντα της Dataverse

Η Dataverse, από το 2014 αναπτύσσει και εξελίσσει την πλατφόρμα διαδικτυακού λογισμικού DocuTracks (Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης και Διακίνησης Εγγράφων, Ψηφιακών Υπογραφών, Υποθέσεων και Ροής Εργασιών) που έχει διατεθεί σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς στην Ελλάδα και θεωρείται η καλύτερη πλατφόρμα για απομακρυσμένη εργασία των δημοσίων υπαλλήλων. Την εμπιστεύονται πάνω από 110 φορείς και 28.000 χρήστες του δημόσιου τομέα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 αναγνωρίστηκε και επίσημα από τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ ως βέλτιστη πρακτική διαχείρισης ροής εργασίας και επικοινωνίας για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας σε δημόσιους οργανισμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, εδώ και 2 χρόνια διαθέτει ως διαδικτυακή υπηρεσία την πλατφόρμα Artsteps. Πρόκειται για πλατφόρμα δημιουργίας και περιήγησης 3διάστατων Εικονικών Εκθέσεων και Ιστοριών, που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της ψηφιακής τέχνης, της διαφήμισης και της κατάρτισης-εκπαίδευσης. Ήδη χρησιμοποιείται από εκατοντάδες επιχειρήσεις και οργανισμούς διεθνώς, αλλά και από ιδιώτες.

Το Artsteps έχει πάνω από 600.000 διαδικτυακούς επισκέπτες το μήνα. Τα Ηνωμένα Έθνη, το Πανεπιστήμιο Berkeley, το London School of Economics, το Ίδρυμα MISK της Σαουδικής Αραβίας, το Taco Bell, η Disney TV και πολλοί άλλοι, παγκοσμίως γνωστοί οργανισμοί και εταιρείες, είναι από τους πρώτους πελάτες που το εμπιστεύτηκαν για τις δραστηριότητες τους και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν έως και σήμερα για να προβάλουν και να επικοινωνήσουν με τη χρήση της τεχνολογίας VR, σημαντικές θέσεις, εκδηλώσεις και περιεχόμενο.

Δύο ακόμα προϊόντα της εταιρείας είναι:

  • η πλατφόρμα Bnbwiz – AlHotelier, ένα cloud-based σύστημα διαχείρισης κρατήσεων σε ξενοδοχειακού τύπου καταλυμάτων και ταυτόχρονα σύστημα έξυπνης διαχείρισης εσόδων και δυναμικής τιμολόγησης. Είναι ήδη εγκατεστημένο σε 30 ξενοδοχεία στην Ελλάδα.
  • το OncoRecords – OncoeHR – Hepione, μια έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης ιατρικών δεδομένων Ογκολογικών Ασθενών που ήδη από τον Ιούνιο του 2021 χρησιμοποιείται πιλοτικά από την Ένωση Ελλήνων Ογκολόγων Παθολόγων.

Τέλος, σε πρώιμη φάση ανάπτυξης είναι τα προϊόντα Camvio (Σύστημα Παρακολούθησης των Γεωκλιματικών Δεδομένων των Φυτών) και το WellAround (Παγκόσμιο Ψηφιακό Οικοσύστημα παροχής Εξειδικευμένου Περιεχομένου και Υπηρεσιών στην Τουριστική Αγορά Ευεξίας).

Tα προϊόντα της Dataverse, στο σύνολο τους έχουν υλοποιηθεί, ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις, προσαρμοσμένες κατάλληλα στις ανάγκες των πελατών με καινοτόμο και πρακτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Να σημειωθεί ότι η Dataverse συμμετέχει επίσης, παρέχοντας υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, στη δημιουργία και εξέλιξη δύο προϊόντων / διαδικτυακών πλατφορμών λογισμικού που παρέχεται ως υπηρεσία, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από δύο εταιρείες στην Σκανδιναβία (Admincontrol & Adminkit) και χρησιμοποιούνται από χιλιάδες εταιρείες και δεκάδες χιλιάδες χρήστες στις αγορές της Βόρειας και Κεντρική Ευρώπης.

Επόμενοι στόχοι και μελλοντικά σχέδια

“Η ποιότητα των προσδοκιών της εταιρείας καθορίζει την ποιότητα των ενεργειών της”, εξηγεί στο ka-business.gr ο κ. Καλαμαράς. “Το όραμα της Dataverse είναι να εδραιωθεί ως ο πλέον αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης έργων και προϊόντων λογισμικού υψηλής τεχνολογικής στάθμης σε Ελλάδα και εξωτερικό”.

Θεμελιώδεις αρχές και επιδιώξεις της Dataverse είναι η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Αυτά επιτυγχάνονται μέσα από την συνεχή επικοινωνία και υποστήριξη, καθώς και την πλήρη κατανόηση και κάλυψη των αναγκών, όπως αυτές τίθενται από τους πελάτες της. Κατά συνέπεια αυτό οδηγεί την εταιρεία, σε παροχή αποτελεσματικών λύσεων, που προσδίδουν στις δραστηριότητες τους προστιθέμενη αξία και τους καθιστούν περισσότερο ανταγωνιστικούς.

Η εταιρεία επιθυμεί να εδραιώσει την παρουσία και να διευρύνει την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της στις διεθνείς αγορές δεδομένου ότι εδώ και 10 χρόνια παρέχει υπηρεσίες και διαθέτει προϊόντα εκτός Ελλάδας.

Βασικός στόχος της είναι, επίσης, η αυτοτελής περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της ως ξεχωριστές επιχειρηματικές οντότητες και η ανάπτυξη συνεργασιών για τη χρηματοδότηση και την ενίσχυσης της καινοτομίας που ήδη διαθέτουν.

Το ka-business.gr προτείνει

MyCoast: η νέα ψηφιακή εφαρμογή για τους πολίτες με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας στους αιγιαλούς και τις παραλίες
Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» παρουσίασαν σήμερα, 29 Απριλίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης...
Σε λειτουργία το 10201: Η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων
Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις...
Ερχεται νόμος για «επαρκείς μισθούς» και συλλογικές συμβάσεις
Περιθώριο έως τον Οκτώβριο έχει η Ελλάδα να κυρώσει την Οδηγία για επαρκείς κατώτατους μισθούς που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από πολύμηνες διεργασίες, στις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

MyCoast: η νέα ψηφιακή εφαρμογή για τους πολίτες με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας στους αιγιαλούς και τις παραλίες
Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» παρουσίασαν σήμερα, 29 Απριλίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης...
Σε λειτουργία το 10201: Η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων
Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις...
INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Αποτελέσματα 2023: Υψηλά Κέρδη, Αύξηση Παραγωγής και πρόταση για Διανομή Μερίσματος 0,16 ευρώ/μετοχή
Κερδοφορία, Αύξηση Παραγωγής, Ενεργητικού, Επενδύσεων, Ιδίων Κεφαλαίων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του 2023 της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Επιπλέον, το Διοικητικό...