Η Sanofi εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Translate Bio

Η Sanofi συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Translate Bio για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ποντάρει στην τεχνολογία εμβολίων mRNA επόμενης γενιάς πέρα από την πανδημία COVID-19, σύμφωνα με το Reuters.

Η Sanofi είπε ότι θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Translate Bio έναντι 38 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, που αντιπροσωπεύουν συνολική αξία κεφαλαίων περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συμφωνία και ο διευθύνων σύμβουλος της Translate Bio και ο μεγαλύτερος μέτοχος της αμερικανικής εταιρείας την υποστήριξαν, όπως ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η Sanofi και η Translate Bio.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, «η Translate Bio προσθέτει μια τεχνολογική πλατφόρμα mRNA και ισχυρές δυνατότητες στην έρευνα, προωθώντας περαιτέρω την ικανότητά μας να διερευνήσουμε την υπόσχεση αυτής της τεχνολογίας για την ανάπτυξη τόσο των καλύτερων εμβολίων όσο και των θεραπευτικών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Paul Hudson.