Αρχική ΥΓΕΙΑ Διατροφή

Διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή για την υγεία και την οικονομία-ελληνική Τροφοσοφία
Στις 16 Οκτωβρίου 2010 στην Ναϊρόμπι της Κένυα εγκρίθηκε από την UNESCO η Μεσογειακή Διατροφή ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.
Το Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης στην Θεσσαλονίκη
  Την Τετάρτη, 10 Απρ 2013, στις 18.00, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ, (6ο χλμ. Θεσ/νίκης-Θέρμης), διοργανώνεται επίσημη παρουσίαση για την πρωτοβουλία «2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», από τον Δήμο Σαντορίνης  
Ελληνική Τροφοσοφία – Greek Foodosophy Οι Έλληνες τρώμε καλύτερα!
Κτίριο 3.000τμ, δύο θεματικά εστιατόρια, χώροι σεμιναρίων και εκδηλώσεων, χώροι επιδείξεων. Δεκάδες Έλληνες παραγωγοί και εκατοντάδες ελληνικά προϊόντα σε ένα χώρο!
Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών στη Θεσσαλονίκη
Την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.
Tο μέλλον των προβιοτικών τροφίμων είναι μεγάλο!
  Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -μεταξύ άλλων-  από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ημερίδας της κλαδικής έκθεσης ΔΕΤΡΟΠ για τα Προβιοτικά Τρόφιμα.  
Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
  Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 5ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου στα πλαίσια της 5ης Ελαιοτεχνία 2013. Έλαβαν μέρος 66 δείγματα-προϊόντα.    
Προβιοτικά τρόφιμα: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας!
  Φέτα, κεφαλοτύρι, λευκό τυρί άλμης από κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι, ξυνόγαλο, τραχανάς  είναι μερικά μόνο από τα ελληνικά προβιοτικά τρόφιμα τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.  
Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς
  Ξεκινούν οι παραγγελίες στο Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς  
Οι Ευρωπαίοι απαιτούν να γνωρίζουν την προέλευση των τροφίμων τους
Η προέλευση είναι ένα, από τα βασικά κριτήρια, για τους καταναλωτές, όταν αγοράζουν τρόφιμα.
Σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή
  Τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της διαιτολογίας θα είναι το κεντρικό θέμα της μεγάλης ημερίδας που διοργανώνει ο τομέας διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τίτλο: «Σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή».  
Βιολογικά προϊόντα: Μόδα ή ανάγκη?
Πλήθος είναι τα ερωτήματα, που αφορούν στην καθημερινή μας διατροφή. Η αναζήτηση και η επιλογή βιολογικών προϊόντων είναι ένα συχνό ερώτημα. Ίσως τελικά η μεγάλη άνθηση και παραγωγή των βιολογικών προϊόντων διατροφής αλλά και καλλυντικών και απορρυπαντικών, να είναι απόρροια της αντίστοιχης αναζήτησης
Η σοκολάτα μας διατηρεί αδύνατους, υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη
Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα μερικές φορές κάθε εβδομάδα, είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί σε σχέση με όσους τρώνε μόνο κατά περίσταση.

Most Read

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...

ΆΠΟΨΗ

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για την εκλογή Πρύτανη στο ΑΠΘ
Άρθρο του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ ενόψει της Εκλογής Πρύτανη στο ΑΠΘ   Σήμερα συμπίπτουν δύο σημαντικές διεργασίες: αφενός είναι η...
Άρθρο: Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και νέο ΕΣΠΑ
Του Δημήτρη Κούσια, οικονομολόγου – συμβούλου Επιχειρήσεων, MSc in Management & Informatics, διευθυντή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. // ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ νέων προκηρύξεων για ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων...
Γρ. Ζαρωτιάδης: Συνεχίζουμε για το ΑΠΘ ιδρύματος στην επόμενη μέρα, εξωστρεφές, σύγχρονο και...
Θέλω καταρχάς να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι αποφεύχθηκε η ευτελιστική και θεσμικά επικίνδυνη διαδικασία της κλήρωσης των εξωτερικών μελών...