Τι είναι η Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα
Η AegeanCuisine, είναι ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου οι οποίες επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία, γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.
Η Φιλοσοφία
Τα νησιά του Αιγαίου παράγουν μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων τα οποία χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη αναγνωρισιμότητα και εμπορευσιμότητα που τους αξίζει.
Τα νησιά του Αιγαίου, προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες τουρισμού οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό καθαρής θάλασσας, λαμπρού ήλιου, βαθειάς ιστορίας, παράδοσης και πολυσχιδούς πολιτισμού. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη διάρκεια και αξία που τους αξίζει.
Με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας, γεννήθηκε η πρωτοβουλία Aegean Cuisine,ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών που επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, Αιγαιοπελαγίτικο Συναίσθημα και Εμπειρία.
Οι Στόχοι
- Ανάδειξη του Αιγαίου ως τόπου με διαχρονικό οινο-γαστρονομικό πολιτισμό.
- Εξοικείωση του έλληνα και ξένου καταναλωτή με τα αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα.
- Προβολή και καθιέρωση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά.
- Προώθηση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων σε δίκτυα λιανικής και χονδρικής πώλησης.