Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Τα φτερά τους για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια άνοιξαν 10 μαθητές της Γεωργικής...

Τα φτερά τους για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια άνοιξαν 10 μαθητές της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study USA” και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε Αμερικανικά πανεπιστήμια. Το συνολικό ύψος των υποτροφιών ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εννέα μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι: Κωνσταντίνα Ακριτίδου, Σοφία Δημότση, Ραφαέλα Κανλή, Λάουρα Κάσο, Γιώργος Κουρτζίδης, Δημοσθένης Σαμπατάκος, Στυλιανή Σαπαντζή, Ελευθερία Τοπάλογλου και Ευαγγελία Βουδούρη, ενώ ο μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Ζαχαρίας Καρακώστας. Να σημειωθεί ότι έξι από τους μαθητές έκατσαν στα θρανία των λυκείων της ΑΓΣ με υποτροφία.

«Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για όσα μου έχει προσφέρει», δήλωσε η Κωνσταντίνα Ακριτίδου από το Αγγελοχώρι Ημαθίας, η οποία έγινε δεκτή στο Davidson College. Η Σοφία Δημότση εξασφάλισε υποτροφία από το University of Richmond, όπου θα ακολουθήσει κλάδο σχετιζόμενο με τον τομέα της οικονομίας. «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, γιατί είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε.

Από την πλευρά της, η Λάουρα Κάσο από το Πήλιο Μαγνησίας, η οποία εξασφάλισε υποτροφία από το Union College όπου θέλει να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, τόνισε ότι το πρόγραμμα Study USA ήταν ένας από τους παράγοντες που την οδήγησαν στα θρανία της ΑΓΣ.

Ο Γιώργος Κουρτζίδης από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός από το Dickinson College και θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

Ο επίσης Θεσσαλονικιός Δημοσθένης Σαμπατάκος, έγινε δεκτός από το Trinity College, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει με τι θα ασχοληθεί. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», είπε.

Από την πλευρά της, η Στυλιανή Σαπαντζή από την Περαία Θεσσαλονίκης θα σπουδάσει νευροεπιστήμες στο Brown University. Δήλωσε ενθουσιασμένη από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου στο οποίο έγινε δεκτή.

Η Ελευθερία Τοπάλογλου από τα Γιαννιτσά εξασφάλισε πλήρη υποτροφία από το Brandeis College. «Με πατέρα που ασχολείται με τον αγροδιατροφικό τομέα και με δεδομένη την πρόθεσή μου να σπουδάσω στις Η.Π.Α., θεώρησα ότι το ΓΕΛ της Αμερικανικής γεωργικής Σχολής αποτελεί την ιδανική λύση. Προετοιμάστηκα καλά και τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη», είπε.

Η Ευαγγελία Βουδούρη σκέφτεται να σπουδάσει νευροεπιστήμη στο Pomona College, στο οποίο έγινε δεκτή με υποτροφία. «Οι σπουδές στην ΑΓΣ είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε μαθητή», είπε.

Η Ραφαέλα Κανλή από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής πήρε υποτροφία στο Worcester Polytechnic Institute όπου φιλοδοξεί να σπουδάσει βιολογία. «Κάνουμε ήδη σκέψεις για τις βαλίτσες και το μεγάλο ταξίδι γνώσης, το οποίο περνά πάνω από έναν ολόκληρο ωκεανό. Όλα τα παιδιά διαβάσαμε πολύ και τελικά δικαιωθήκαμε χάρη και στις φιλότιμες και ουσιαστικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών της Σχολής», τόνισε.

Τέλος, ο Ζαχαρίας Καρακώστας από τον Νέο Σκοπό Σερρών πέρασε από τα θρανία του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Berea College όπου έγινε δεκτός με υποτροφία. «Ήρθα στο ΕΠΑΛ γιατί σκοπεύω να αναλάβω τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης με ζωοτροφές. Μπήκα στο πρόγραμμα Study USA μόλις στην Γ’ τάξη και χρειάστηκε να καλύψω μεγάλο έδαφος για να φτάσω στο επίπεδο των άλλων παιδιών. Όμως, με σκληρή δουλειά τα κατάφερα», είπε.

Οι γνώσεις που παρείχαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και στους δέκα μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Μέσω του προγράμματος “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία οκτώ χρόνια 58 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις Η.Π.Α.

 

(video) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Όλες οι ομιλίες
Τις εργασίες παρακολούθησαν διαδικτυακά, μέσω live streaming  περισσότεροι από αναγνώστες του  σε όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε το 17ο πολυσυνέδριο Καινοτομία &...

Το ka-business.gr προτείνει

Οικονομία: Μια «ανάσα» από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σαν να έχουν ήδη πάρει την επενδυτική βαθμίδα. Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα των εκλογών...
Μελέτη EY-Eurelectric: Ηλεκτρικά οχήματα το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων μέχρι το 2030 – έξι προτεραιότητες
Ο ρυθμός υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε γρηγορότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Παγκοσμίως, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν το 2021 και σημείωσαν άλμα της...
Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα
Σε δυναμικό μοχλό αγροτικής ανάπτυξης της χώρας αναδεικνύεται η Συμβολαιακή Τραπεζική, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες και αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των εμπλεκόμενων, που δραστηριοποιούνται...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

The Speakers: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ 1.0
Κάθε συζήτηση άνω των δύο ανθρώπων είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ. Είτε θέλεις να κάνεις μια παρουσίαση είτε να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου, τους συνεργάτες...
Οικονομία: Μια «ανάσα» από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σαν να έχουν ήδη πάρει την επενδυτική βαθμίδα. Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα των εκλογών...
Μελέτη EY-Eurelectric: Ηλεκτρικά οχήματα το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων μέχρι το 2030 – έξι προτεραιότητες
Ο ρυθμός υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε γρηγορότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Παγκοσμίως, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν το 2021 και σημείωσαν άλμα της...