Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Πελώνη: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις

Πελώνη: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις

Με την κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκίνησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στις Βρυξέλλες «αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Τόνισε επίσης ότι «το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου που αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα για λόγους εμπιστευτικότητας και θα συζητηθεί απόψε από τους ηγέτες στο δείπνο».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «θυμίζω ότι στην πρόσκλησή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος του Συμβουλίου ο κ. Μισέλ υπογράμμισε αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την υπεράσπιση των νομίμων συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών. Υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος είναι ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Τουρκία με κατεύθυνση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και τη διασφάλιση του πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη πώς θα διασφαλιστεί αυτός ο σεβασμός».

Επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Ν. Αναστασιάδη για την 60η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας – Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, με αφορμή τη σημερινή 60η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη».

Σε αυτή «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τις ευχές του για την πρόοδο και ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού και υπογραμμίζει ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ε.Ε. παραμένει κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε στον στόχο επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών’ επισημαίνει ο πρωθυπουργός ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα για την ευόδωση των κοινών προσπαθειών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιφερειακή, ευρωπαϊκή και ευρύτερη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα αλλά και στην επικράτηση της διεθνούς νομιμότητας».

Η σημασία της επίσκεψης Πομπέο αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην απέναντι πλευρά

Αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαίκ Πομπέο στη χώρα μας, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως: «Η κυβέρνηση εκτιμά ως εξαιρετικά θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας. Πολύ περισσότερο όταν είναι η δεύτερη εντός 12 μηνών, όταν έχει προηγηθεί επίσκεψή του στην Κύπρο, όταν δεν συνδυάζεται με επίσκεψη στην Τουρκία και όταν γίνεται τη στιγμή αυτή. Η σημασία της επίσκεψης αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην απέναντι πλευρά. Γι’ αυτό -όπως επισήμανε χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο- σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι διότι από αυτές τις εξελίξεις, δεν κερδίζει η κυβέρνηση, κερδίζει η Ελλάδα».

Είπε επίσης ότι «Οι συζητήσεις που έγιναν αναδεικνύουν τον ηγετικό ρόλο της χώρα μας στα Βαλκάνια και την στρατηγική σημασία της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποκαλυπτικό για τη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι επέλεξαν ως μόνιμη βάση ελλιμενισμού του πιο σύγχρονου πλοίου του αμερικανικού στόλου, του USS Hershel Williams, στη Σούδα.

Μείζονος σημασίας είναι η ξεκάθαρη στήριξη των ελληνικών θέσεων και το μήνυμα ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να γίνεται με ειρηνικά μέσα και σε κάθε περίπτωση με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Αμερικανός υπουργός -όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- συμμερίζεται τις θέσεις μας, κατανοεί πως η ένταση μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ δεν συμφέρει κανέναν, βρίσκεται απέναντι σε κάθε αυθαίρετη ενέργεια που a priori τορπιλίζει κάθε καλόπιστο διάλογο και θεωρεί πως το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να μένει η σταθερή πυξίδα για όλους μας. Σημαντικά βεβαίως είναι και το γεγονός ότι τα -όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός- η επίσκεψη αυτή ενισχύει και την εθνική μας γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις

Στις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε στη συνέχεια η κ. Πελώνη επισημαίνοντας πως «ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε με το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Δίνει μάλιστα προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν:

Πρώτον, η ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για άτομα με αναπηρία η εκπόνηση του οποίου αποτελούσε προγραμματική δέσμευση και προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα «οδικό χάρτη» που παρέχει ένα σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης κυρίως για την περίοδο 2020-2023, ενώ καταγράφει και δράσεις με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αφορά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας και αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό εντός του Οκτωβρίου.

Δεύτερο, το νομοσχέδιο που αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση με κεντρική στόχευση να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και όχι λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους.

Και τρίτον το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση της Πρόνοιας, ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος, ενεργητικός μοχλός προώθησης αλλαγών για την ενδυνάμωση των πλέον ευάλωτων πολιτών, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και γίνεται πιο επιτακτική εξαιτίας των συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία».

Απαιτείται διαρκής και αυξημένη επαγρύπνηση στο θέμα του κορωνοϊού

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας η κ. Πελώνη τόνισε πως «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και ιδίως στην Αττική, τα οποία ωστόσο παρουσιάζουν σταθεροποίηση. Παρόλα αυτά η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα -τόσο ως προς τα κρούσματα όσο και ως προς τους θανάτους- σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιο πληθυσμό. Η Ολλανδία είχε χθες 3.249 νέα κρούσματα και 13 θανάτους, το Βέλγιο 1.762 κρούσματα και 13 θανάτους, η Πορτογαλία 825 κρούσματα και 8 θανάτους, ενώ η Ελλάδα 354 κρούσματα και 3 θανάτους».

Τόνισε ωστόσο πως «η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Απαιτείται διαρκής και αυξημένη επαγρύπνηση. Μπορούμε και οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι μαζί σε προσπάθεια για τη βελτίωσή της».

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή της κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα σχολεία επισημαίνοντας ότι «επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις αποφασίστηκε: Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων να καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε σχέση με τις αιτιάσεις που ακούγονται -επειδή αποτελούν κατ εξοχήν fake news- διευκρινίζεται ότι:

  1. Στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.
  2. Φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505 και το 2018 μόνο 19.524. Δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους κατά 8 χιλιάδες. Έγιναν επίσης 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και Τρίτη φάση προσλήψεων».

Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπ. Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τους μαθητές και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων, αλλά και αν θα πάρουν απουσία σε περίπτωση που το σχολείο τους παραμένει υπό κατάληψη, αρχικά δήλωσε ότι θα δοθούν διευκρινίσεις από το υπουργείο και το θέμα θα λυθεί. Ωστόσο, δίνοντας διευκρινιστική γραπτή απάντηση μετά το τέλος της ενημέρωσης για την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, ανέφερε τα εξής:

  • Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπ. Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.
  • Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  • Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.
  • Έχουμε ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.
  • Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση.

Σχετικά με τον κορωνοϊο και αν αναμένονται άλλα μέτρα ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, η κα Πελώνη είπε ότι τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη 15ήμερο και πως υπάρχει εικόνα σταθεροποίησης.

«Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής υπάρχει εικόνα συμμόρφωσης με τα μέτρα. Φυσικά, εφόσον χρειαστεί, θα τεθούν και άλλα μέτρα στο τραπέζι. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο μήνυμά του, είμαστε σε φάση ελεγχόμενης λειτουργίας. Όπου απαιτείται και ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις θα λαμβάνονται νέα μέτρα, είτε θα χαλαρώνουν, είτε θα αυστηροποιούνται», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη σε σημερινές δηλώσεις του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία, απάντησε ότι θα δώσει διευκρινίσεις ο υπουργός Οικονομικών.

Για την κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις αστικές συγκοινωνίες ότι θα μπορούσε άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προμήθεια 600 λεωφορείων, η κα Πελώνη τόνισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες ξεδιπλώνεται σταδιακά, βήμα βήμα και πως σε 14 μήνες έχουν γίνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Ανέφερε ότι την τελευταία 10ετία δεν πήραμε κανένα νέο όχημα και δεν έγινε καμία νέα πρόσληψη. Πρόσθεσε πως τον Ιούλιο του 2019 είχαμε 850 οχήματα στην Αθήνα και σήμερα έχουμε 1150 ενώ προστίθενται από σήμερα νέες γραμμές, με νέα λεωφορεία με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. «Η κυβέρνηση είναι υπέρ των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε σημειώνοντας πως τα νέα λεωφορεία θα φτάσουν τα 500 μέχρι τέλος του χρόνου και 100 εντός Οκτωβρίου με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ.

Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή το κόστος με τις αστικές συγκοινωνίες είναι 3 ευρώ το χλμ και με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ είναι 1,40 ευρώ το χλμ.

Σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αν η Αθήνα είναι σε ταύτιση με την Λευκωσία στο θέμα των κυρώσεων, υπενθύμισε ότι εξαρχής η ελληνική κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει σε συντονισμό με την Κύπρο, το αίτημα για πρόσθετο κατάλογο που αφορά πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ. «Κάθε κράτος μέλος επιλέγει τον τρόπο που θα προωθήσει το αίτημά του», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ περί αποστρατιωτικοποίησης του Καστελόριζου, είπε ότι δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση που θα συζητήσει τέτοιο θέμα, ούτε αυτή προφανώς. «Δεν έχει ζητηθεί, ούτε πρόκειται να τεθεί στις όποιες συνομιλίες. Το πλαίσιο των διερευνητικών είναι συγκεκριμένο και αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι επιδιώκουμε να εκφραστεί στην πράξη ο πλήρης σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της ΕΕ. «Υπάρχει ένας κατάλογος που έχει συζητηθεί. Ο κατάλογος αυτός θέλουμε να υπάρχει στην περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί στο μέλλον εφόσον η Τουρκία επιστρέψει σε μονομερείς ενέργειες. Το δίλημμα δεν αφορά την ελληνική πλευρά αλλά τη γειτονική χώρα και την ευρύτερη σχέση που θέλει να έχει με την Ε.Ε. Αν θέλει να είναι εταίρος που σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο ή απλά μια γειτονική χώρα. Άρα, το αν η συζήτηση θα έχει αρνητικό ή θετικό πρόσημο εξαρτάται από την Τουρκία», τόνισε.

Μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το χωροταξικό θα έρθει πριν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο ενώ μιλώντας για τις επισημάνσεις τους πρωθυπουργού προς τους υπουργούς στη χθεσινή συνεδρίαση, δήλωσε ότι αφορούσαν ολόκληρη την κυβέρνηση. «Είπε πως οι επιτυχίες και οι όποιες αστοχίες αφορούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Συνέστησε – επειδή η κυβέρνηση έχει δύσκολα μπροστά της – οι υπουργοί να δείχνουν μεγαλύτερη συναδελφικότητα, να μην μετακυλίουν ευθύνες σε συναδέλφους τους. Δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν προσωποποίησε», τόνισε.

Σχετικά με δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα για τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, η κα Πελώνη είπε ότι είναι θέμα που ο υπουργός Οικονομικών το έθεσε στο υπουργικό συμβούλιο και πως είναι σε επαφή με τον κ. Μηταράκη. «Η κυβέρνηση συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες και εφόσον υπάρξει εναλλακτική πρόταση στο Νομό Φθιώτιδας η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τη συζητήσει», συμπλήρωσε η κα Πελώνη.

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...