Πανδημίας, Οικονομία και Εθνικά θέματα θα βρεθούν για συζήτηση στην Βουλή

Με αυτά τα θέματα θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα στις 5 το απόγευμα στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έχει προκαλέσει η Φώφη Γεννηματά.

Αντικείμενο της συζήτησης είναι η έξαρση της νόσου αλλά και το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Ο πρωθυπουργός εικάζεται ότι θα παραπέμψει στα μέτρα κοινωνικής στήριξης που θα εξαγγείλει το επόμενο Σαββατοκύριακο από την Θεσσαλονίκη ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σηκώσει τους τόνους μιλώντας για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση μέτρων για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πανδημία , αυτά αναμένετε να τα ανακοινώσει στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή από το Βελίδειο στην Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες κάνοθν λόγο για μείωση ασφαλιστικών εισφορών, για  στοχευμένη παράταση προγραμμάτων ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων (πρόγραμμα ΣΥΝεργασία, επιδοτούμενη μείωση ενοικίου κ.λ.π) , για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους τους επόμενους μήνες αλλά και για το «νέο κύμα» της επιστρεπτέας προκαταβολής. Με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα πει ο πρωθυπουργός για τα εθνικά θέματα και κυρίως για την προοπτική διαλόγου με την Τουρκία.