Αρχική BUSINESS Όλυμπος – Νάουσα: Το ιστορικό ξενοδοχείο ξαναζωντανεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Όλυμπος – Νάουσα: Το ιστορικό ξενοδοχείο ξαναζωντανεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

29 Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ON Residence, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τα standards της πολυτελούς φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αναβαθμίζοντας την τουριστική αγορά της βορείου Ελλάδας.

Το πολυτελές boutique ξενοδοχείο με θέα στον Θερμαϊκό, βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους και πήρε το όνομα του από το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το οποίο επιστρέφει στην παραλία της Θεσσαλονίκης 28 χρόνια μετά, αναβιώνοντας την αίγλη και την πολυτέλεια μίας άλλης εποχής, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική και τις ανέσεις του σήμερα.

 

Με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει τα 20 εκατομμύρια εύρω, το ON Residence αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια υπέροχου design, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το cocktail bar Tiger Loop, εσωτερική καταπράσινη αυλή, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Για την ανακατασκευή του ιστορικού αυτού μερικώς διατηρητέου κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια. Επιπλέον, σημειώνεται πως στην διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

(από αριστερά) Ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality μαζί με τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, CEO της Tor Hotel Group

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του ON Residence, ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς στην Grivalia Hospitality να βλέπουμε τα έργα μας να παίρνουν σάρκα και οστά. Το ‘Όλυμπος Νάουσα’, ένα ιστορικό τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ, για να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και για τον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας. Το ON Residence είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο έγινε ακριβώς όπως το φανταζόμασταν και ακόμη καλύτερο. Μαζί με την οικογένεια Τορνιβούκα δημιουργήσαμε κάτι το μοναδικό και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα αισθανθούν όλοι όσοι το επισκεφτούν. Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και την κληρονομιά κάθε περιοχής, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και θέτοντας νέα υψηλά δεδομένα στον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού».

 

Για τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, CEO της Tor Hotel Group: «Όλοι στη μεγάλη οικογένεια της TOR Hotel Group είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για το Όλυμπος Νάουσα. Έπειτα από περίπου τριάντα χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του ξανά προσφέροντας μία υψηλού επιπέδου αστική Ελληνική κουζίνα στους πελάτες του, αλλά και μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας βασισμένη στο πιο υψηλά ξενοδοχειακά standards, κάτι που εγγυάται η σχεδόν 100 χρόνων ιστορία μας στη φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών. Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι μία αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία, μία προσφορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Με τη συνεργασία της Grivalia Hospitality, μέσω του κυρίου Χρυσικού, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους στην ποιότητα κατασκευής και την παροχή υπηρεσιών, καταφέραμε να το επαναφέρουμε λαμπρότερο από ποτέ και να το προσφέρουμε στην πόλη και στους επισκέπτες της από ολόκληρο τον κόσμο».

 

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχε από κοινού η Grivalia Hospitality (65%) με την TOR Hotel Group (35%).

 

Αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, η Grivalia Hospitality έχει στο χαρτοφυλάκιό της  υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία 6 premium hospitality projects αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πέραν του ON Residence, εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί  η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου για τη λειτουργία πολυτελούς καταλύματος, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One&Only Aesthesis, ενός από τα καλυτέρα και πιο πολυαναμενόμενα city resorts του κόσμου, που θα μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς.

 

Ο όμιλος TOR Hotel Group είναι μια ελληνική, οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση 97 ετών στον τομέα του τουρισμού. Ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε και λειτούργησε ξενοδοχείο πολυτελείας  στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediterranée που άνοιξε το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα, ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους, αποτελούμενος από πέντε βραβευμένες ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, όλες κορυφαίες στην κατηγορία τους. Ο όμιλος αναπτύσσεται με σταθερά και προσεκτικά βήματα, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση σε ποιοτικά projects που ενισχύουν το οικονομικό αποτύπωμα της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλα μέρη της χώρας, προσπαθώντας να αποφύγει τα φαινόμενα υπερτουρισμού.

 

Ομάδα Έργου ON Residence

To 1926 η οδός Νίκης στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης υποδέχεται ένα υπέρκομψο κτίριο, τον σχεδιασμό του οποίου επιμελήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Μοσέ. To νέο αυτό μέγαρο γρήγορα προστίθεται στα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της πόλης, ενώ η προσωπικότητα και ο υπέρκομψος διάκοσμός του, το κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα στα επιβλητικά κτίρια της Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή και να γίνει ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης.

Με στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό, το ένδοξο παρελθόν του κτιρίου έδωσε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην ομάδα του έργου, η οποία αποτελείται από:

  • το αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects και τον Δημήτρη Θωμόπουλο που δούλεψαν από κοινού για το έργο
  • τους βραβευμένους αρχιτέκτονες Νικηφορίδη και Cuomo που ανέλαβαν την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου
  • το γραφείο του Νίκου Φλετορίδη που ανέλαβε την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης
  • Όλες οι εργασίες συντήρησης των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων υλοποιήθηκαν από την εταιρεία «ΑΕΙΝΑΕΣ», ενώ το interior design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn που ήθελε να δώσει ένα ανανεωμένο κλασικό – art deco στιλ, εμπλουτίζοντάς το με μια διακριτική πολυτέλεια, ταιριαστή με τον χαρακτήρα του κτιρίου.

Σχετικά με το ξενοδοχείο ON Residence

Τον Απρίλιο του 2022, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο θρύλος του Όλυμπος Νάουσα επιστρέφει στην παραλία της Θεσσαλονίκης πιο δυνατός από ποτέ, μέσα από το ON Residence, ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων κορυφαίας αισθητικής. Διαφυλάσσοντας τη γοητεία της ένδοξης πορείας του στον χρόνο σε καθένα από τα 60 δωμάτια και τις σουίτες του, το ON Residence ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη επιμέλεια σε κάθε λεπτομέρεια, ξυπνώντας τις μνήμες μιας πόλης που επανασυστήνεται μέσα από ένα ξενοδοχείο-σύμβολο μιας αξέχαστης εποχής. Τα αρχικά του ονόματος του (ΟΝ) στέκονται ως φόρος τιμής στο περίφημο εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα και η λέξη Residence αναβαθμίζει τη διαμονή σε εμπειρία, τονίζοντας την επαφή με το οικείο.

Στο ισόγειο ξενοδοχείου βρίσκεται ξανά το ιστορικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα, προσφέροντας υψηλή γαστρονομία και αισθητική που συναρπάζει τον επισκέπτη. Όλα είναι όπως παλιά, ακόμα και η υπέροχη καταπράσινη αυλή, που τώρα, μέσα από μια νέα οπτική, αναρριχάται περίτεχνα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σχετικά με την Grivalia Hospitality

Η Grivalia Hospitality είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών ακινήτων σε εξαιρετικούς και προβεβλημένους προορισμούς της χώρας. Μέσα από τα επενδυτικά της έργα, στρατηγικός στόχος της Grivalia Hospitality είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας.

Μετρώντας 7 χρόνια παρουσίας, η Grivalia Hospitality διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με 6 premium hospitality projects υπό ανάπτυξη ή λειτουργία συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Με στόχο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες, όλες οι αναπτύξεις της εταιρείας υλοποιούνται με σεβασμό απέναντι στο φυσικό τοπίο, στην ιστορία κάθε κτιρίου και στην κληρονομιά κάθε τόπου, ακολουθώντας τις βέλτιστες μεθόδους αρχιτεκτονικής, κατασκευής, βιωσιμότητας και σχεδιασμού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε έργο αποκτάει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς της περιοχής όπου βρίσκεται.

Σχετικά με την TOR Hotel Group

Ο όμιλος TOR Hotel Group είναι μια ελληνική, οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση 97 ετών στον τομέα του τουρισμού έχοντας στο ιστορικό της το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediterranée που λειτούργησε από το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και αποτελείται από 5 ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρούνται κορυφαίες στην κατηγορία τους. Στον Όμιλο ανήκουν το νέο 5* ξενοδοχείο On Residence στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο 4* City Hotel στην καρδιά της πόλης, το Luxury Boutique ξενοδοχείο 5* The Excelsior, καθώς και το φημισμένο Eagles Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το πολυτελές 5* Eagles Palace και το 5* Eagles Villas.

 

Το ka-business.gr προτείνει

«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...
ΓΕΕΘΑ για τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις Ελληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα...
Optima bank: Καινοτομεί με τη νέα λειτουργία “Kill switch”
Η Optima bank, τράπεζα αναφοράς στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, παρουσιάζει πρώτη στην ελληνική αγορά, τη νέα πρωτοποριακή λειτουργία “Kill switch”, η οποία έρχεται να...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...
Θέατρο: 170 Tετραγωνικά (moonwalk)
Τα 170 τετραγωνικά, μετά από 4 χρόνια SOLD-OUTστην Αθήνα, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών....
ΓΕΕΘΑ για τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις Ελληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα...