“Βαριά” ατζέντα εθνικών θεμάτων. Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο

ΝΝέο επεισόδιο με τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο συνέβη σήμερα στις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ς το εμπορικό πλοίο “Karmate” πλησίασε την ελληνική κανονιοφόρο “Αρματωλός” που έκανε περιπολία στην περιοχή και “έπεσε” πάνω της. Α πό την επαφή των δύο πλοίων δεν υπήρξαν τραυματίες , ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημίες στην κανονιοφόρο.
Οι πρώτες πληροφορίες από το Υπουργείο Άμνας κάνουν λόγο για ατύχημα , ωστόσο στο περιστατικό αποδίδεται σημασία.
Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, ενώ ενημερώθηκαν και οι νατοϊκές  αρχές.
Το “σκοπιανό” και η διασυνοριακή συνεργασία
Στο μεταξύ στη Θεσσαλονίκη, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα υποδεχθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της υπουργικής συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας ΠΓΔΜ τους υπουργούς από τις γειτονικές χώρες. Η Υπουργική Συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία της Ελλλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής μορφοποιήσεων διεθνούς συνεργασίας που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ελληνική διπλωματία. Αν και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων όπως φαίνεται θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης, η ελληνική πλευρά δεν τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες , ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη είπε” πως η Κυβέρνηση άνοιξε το σκοπιανό με λάθος τρόπο και χωρίς να δημιουργήσει αρραγές εθνικό μέτωπο”