Τα πρωτοσέλιδα με ένα κλικ!

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μαραζώνει το Κέντρο!…” Η εφημερίδα γράφει ότι “η χρόνια και ολοφάνερη αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά προβλήματα, που δημιουργούνται από την γκετοποίηση και υποβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, κάτι που διαπιστώνεται δια γυμνού οφθαλμού, αποτέλεσαν το επίκεντρο συζήτησης σε χθεσινή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Απέτυχε 100% ο προϋπολογισμός και ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “συνεχίστηκαν και χθες οι απανωτές «σφαλιάρες» που δέχεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Φλωρίδη να επισημαίνει πως «ο προϋπολογισμός του 2011 βρίσκεται 100% εκτός στόχων»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αννα Νταλάρα. Μαρία Αντουανέτα με τρεις βίλες στο απέραντο γαλάζιο!”. Η εφημερίδα γράφει ότι “χτίζει και τρίτη βίλα στην Αντίπαρο, όταν η Ελλάδα γκρεμίζεται. Η υφυπουργός Αννα Νταλάρα με το πλούσιο «πόθεν έσχες» ρίχνει θεμέλια για ανάκτορο αξίας 2.000.000 ευρώ αποπερατώνει μια έπαυλη στον Μέγα Γιαλό της Σύρου, ενώ ήδη διαθέτει άλλη μία στο νησί”.

ΕΘΝΟΣ: “Τεκμήρια και κεφαλικός φόρος”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σημαντικές αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα επιφέρει την τελευταία στιγμή το οικονομικό επιτελείο. Επιβάλλονται αυστηρά αντικειμενικά τεκμήρια για 800.000 επιχειρήσεις. Καθιερώνεται κεφαλικός φόρος για 4 χρόνια σε φυσικά πρόσωπα με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.00”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ιδού ότι η σατανοκίνητη Μπίλντερμπεργκ σχεδίασε την εξαθλίωσή μας”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια ελιτίστικη παρέα ισχυρών Δυτικών και Αμερικανών που σκέφτονται, σχεδιάζουν και προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Είναι το κυρίαρχο εργαλείο της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα στο Σαν Μόριτς της Ελβετίας και μέχρι τις 12 Ιουνίου η Λέσχη συνεδριάζει και το «μενού» περιλαμβάνει… Ελλάδα και Ισπανία”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Νέος ξεσηκωμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά ο Γιώργος… κοιμάται”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεσκεπάζουν όλα τα ψέματα της κυβέρνησης και την ανικανότητά της να διαχειρισθεί την κρίση και να παρακολουθήσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο «παίζουν» με τα νούμερα και «μαγειρεύουν» νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα αδιαφορώντας για όσα του λένε οι βουλευτές του”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Κεφαλικός φόρος στα εισοδήματα”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “κεφαλικό φόρο εν είδει εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα των μισθωτών, συνταξιούχων και όλων των φορολογουμένων από ένα εισόδημα και πάνω προέκρινε το οικονομικό επιτελείο, το οποίο επιλέγει και πάλι την εύκολη λύση των έκτακτων εισφορών, της αύξησης ή της επιβολής νέων φόρων καθώς και της μείωσης των αποδοχών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εκτακτο χαράτσι για όλους τους φορολογούμενους!”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “επιστρέφουν τα αντικειμενικά κριτήρια για τους επαγγελματίες. Αυξάνουν τα τεκμήρια διαβίωσης σε ακίνητα και Ι.Χ. Παίρνουν πίσω την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης. ΦΑΠ από τις 200.000 ευρώ με άμεση διαδικασία είσπραξης. Αλλάζουν το σύστημα των αποδείξεων για την έκπτωση φόρου”.

ΕΣΤΙΑ: “Αποθέωσις της ανικανότητος”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “όταν ένα συμβούλιο διαρκεί πάνω από 7 ώρες, σημαίνει ότι δεν λειτουργεί. Στο προχθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο υποτίθεται ότι συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αραγε τι συζητούσαν τόσες ώρες οι υπουργοί; Προφανώς οι περισσότεροι διαφωνούσαν και ζητούσαν την αναθεώρηση των μέτρων που περιέχει φοβούμενοι τυχόν πολιτική θύελλα. Αλλά έτσι ούτε διοίκησις ασκείται ούτε κυβερνάται ο τόπος”.

Η ΑΥΓΗ: “SOS”. Η εφημερίδα επισημαίνει “ανεργία στο 16,2% ή 811.340 άτομα! Η ύφεση για το 2011 πλησιάζει ήδη το 4%! Σόιμπλε: Προς χρεωκοπία χωρίς επιμήκυνση. Κυβέρνηση: Αστο για αργότερα…”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ζητούν δήλωση υποταγής στο Μνημόνιο”. Η εφημερίδα γράφει ότι “το σκηνικό πιέσεων έγινε χθες αφόρητο και ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Τόσο ο Μπαρόζο όσο και ο Βαν Ρομπάι με δηλώσεις τους ζήτησαν «επειγόντως» από τον Αντώνη Σαμαρά «να φανεί συνεργάσιμος» με την κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος δεν υποχώρησε στις πιέσεις τους δηλώνοντας ότι δεν θα συναινέσει στο λάθος”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πιέσεις να συναινέσουν όλοι”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ασφυκτική καθίσταται η πίεση από την Ε.Ε. για την ουσιαστική στήριξη και εφαρμογή των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ίδιο το κυβερνών κόμμα, καθώς και τη Ν.Δ.”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Αδιέξοδο”. Η εφημερίδα γράφει ότι “φαύλος κύκλος το μοντέλο της κυβέρνησης αφού τα φορολογικά μέτρα φέρνουν ανεργία, ύφεση και μετά πάλι νέα… μέτρα”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Τσουνάμι» αντιδράσεων στα μέτρα”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “στον απόηχο της σφοδρής κριτικής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνεδρίαση χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Τρέμουν τους Αγανακτισμένους”. Η εφημερίδα γράφει ότι “στην κόψη του ξυραφιού η Ελλάδα. Με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο ραντεβού, στο ραντεβού της Κυριακής, οι Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους αγώνα, ώστε να εκφράζουν την αντίθεσή τους, πάντα ειρηνικά, στα σκληρά μέτρα λιτότητας και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Φραγμός στην εκποίηση των πρώην ΔΕΚΟ”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “απεργιακή απάντηση δίνουν σήμερα εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες στα σχέδια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την παράδοση τομέων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και το λαό στα χέρια των μονοπωλίων, να συρρικνώσει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα, να μειώσει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Έκτακτη εισφορά και νέα τεκμήρια”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “έκτακτη εισφορά για όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, η οποία θα αρχίζει από συντελεστή 1% και θα κλιμακώνεται έως το 4%, καθώς και τεκμήριο επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, θα προβλέπει μεταξύ άλλων το Μεσοπρόθεσμο που παρουσιάζεται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Ακούει;”. Η εφημερίδα γράφει ότι “επιμένει ο πρωθυπουργός αγνοώντας κοινωνία και βουλευτές. Ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο παρά την απειλή της πλατείας και τον «άγνωστο Χ» των σιωπηλών Αγανακτισμένων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας”.

City Press: “Βαθαίνει η ύφεση”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “αυξάνεται η ανεργία, μειώνεται η βιομηχανική παραγωγή. Συρρικνώνεται κι άλλο η οικονομία”.

Metro: “775 νέοι άνεργοι κάθε μέρα”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την ανεργία, καθώς μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 40,2% φθάνοντας το 16,2% του πληθυσμού. Οι πολίτες που είναι οικονομικά μη ενεργοί ξεπερνούν κατά ένα εκατομμύριο άτομα τους πολίτες που εργάζονται…”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Δεν συνεμορφώθηκαν προς τα υποδείξεις”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Άμεση υιοθέτηση μέτρων για νέο δάνειο έως 100 δισ.”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε έκτακτη σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει δανειοδότηση έως και 100 δισ. ευρώ και επιμήκυνση του χρέους με εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Παράθυρο για επιμήκυνση. Ο ISDA διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία τύπου Βιέννης δεν συνιστά χρεοκοπία”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “βεβαίωση του επικεφαλής της ISDA Ντέιβιντ Γκριν ότι η «συμφωνία κυρίων» με τους πιστωτές για ανταλλαγή ομολόγων με επιμήκυνση των λήξεων δεν θα ενεργοποιούσε τα CDS”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Οι τελικές φορο-αποφάσεις”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σε μόνιμη, πριν καν εφαρμοστεί, δεν αποκλείεται να μετατραπεί τελικά η… έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα των φορολογουμένων, η οποία θα επιβαρύνει όχι μόνο τα εφετινά και μελλοντικά εισοδήματα αλλά και αυτά του 2010”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Στήριξη χωρίς περιθώρια αστοχιών στην εφαρμογή”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον «λύση πακέτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδάς, η οποία όμως θα πρέπει να δώσει ως αντάλλαγμα για ένα νέο δάνειο, ένα σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 28,4 δισ. ευρώ”.

 

ka-business.gr: Διοργανώνει το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σάββατο 28 Μαϊου
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...

Το ka-business.gr προτείνει

16o ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Περιπατητική ΣΤ ξεκινώντας από την αγορά Μοδιάνο
Τις πύλες της άνοιξε η αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  το οποίο διοργανώνεται από το και...
16ο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ”: Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...
ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη
Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

16o ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Περιπατητική ΣΤ ξεκινώντας από την αγορά Μοδιάνο
Τις πύλες της άνοιξε η αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  το οποίο διοργανώνεται από το και...
Θέατρο: «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή
  Η Μαρλέν Καμίνσκυ σκηνοθετεί τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργο Αμούτζα...
16ο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ”: Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...