Μητσοτάκης σε υπουργικό συμβούλιο: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%

“Συμβολική αλλά ρεαλιστική” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, την οποία ανακοίνωσε στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

“Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%”, είπε ο πρωθυπουργός. “Όπως ξέρετε στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία. Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το Α.Ε.Π. πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτή η αύξηση προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά, όπως τόνισε, “έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων”.