Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και το κόμμα των Πρασίνων.
Μία μέρα πριν την ψηφοφορία, κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο αποστασιοποιήθηκαν από την πρόταση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική . Όπως ανέφεραν, η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «αμετάβλητη» και στοχεύει στην σταθεροποίηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης με τις σκληρές προσπάθειες των ιδίων των Ελλήνων και την ευρωπαϊκή βοήθεια.
Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών Φρίντριχ, επισημαίνουν ότι το ψήφισμα για το δανειακό πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, για το οποίο θα αποφασίσει αύριο Δευτέρα η γερμανική βουλή, έχει συνταχθεί σε συνεννόηση με όλα τα υπουργεία. Ανάλογες δηλώσεις υπέρ του αυριανού ψηφίσματος και την πεποίθηση ότι θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία έκαναν τόσο ο Χόρστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος της βαυαρικής Χριστανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της οποίας μέλος είναι ο κ. Φρίντριχ, όπως και ηγετικά στελέχη των Φιλελευθέρων (FDP).
Πάντως, κατά της έγκρισης του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αύριο, από την Γερμανική Βουλή, τάσσεται το 63% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Emnid-Umfrage», για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag». Αντίθετα, το 33% των ερωτηθέντων επιθυμεί την έγκριση του πακέτου βοήθειας.
Επιπλέον, το 64% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 31%.
Πηγή:www.capital.gr