Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Η Ελλάδα πάει καλά και είναι δικό μας έργο είπε ο Τσίπρας...

Η Ελλάδα πάει καλά και είναι δικό μας έργο είπε ο Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ

Όρθιοι χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα όσοι βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ την ώρα της αναφοράς στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για δημαγωγία από την πλευρά της ΝΔ κάνοντας λόγο για μια πατριωτική συμφωνία. «Λοιδορηθήκαμε. Βρεθήκαμε στον τοίχο να απολογούμαστε για την Συμφωνία των Πρεσπών. Και έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις διαδηλώσεις των δήθεν μακεδονομάχων, που ανέχονταν τις μολότοφ στα σπίτια βουλευτών και λένε ότι όχι μόνο θα την εφαρμόσουν αλλά και θα την τιμήσουν» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξη τύπου , για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Η Συμφωνία των Πρεπσών θα μείνει στην ιστορία. Είμαι δύο φορές περήφανος. Γιατί δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος ακόμα και μετά την υποκριτική στάση του προέδρου της ΝΔ» τόνισε αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην 84η ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ότι με την Συμφωνία επιτεύχθηκε  ειρήνη, καλή γειτονία αλλά και που έφερε «κοντά μας έναν σύμμαχο που κακώς τον είχαμε απέναντι»  καθώς και πως «κερδίζουμε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά».

«Εισπράξαμε ένα μεγάλο πολιτικό κόστος . Θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον όσοι υποδαύλισαν τους ακραίους . Είμαστε περήφανοι που αναλάβαμε το πολιτικό κόστος γιατί κάναμε ένα βήμα μπροστά. Το κακό που έκαναν κάποιοι θα το βρουν μπροστά τους» επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

Στις πάμπολλες ερωτήσεις που δέχθηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να μην κατανοεί ακόμη τους λόγους της ήττας και να διστάζει να επανεφεύρει τον εαυτό του – αν και φυσικά έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πάντως να ασκήσει υπεύθυνη, «εποικοδομητική αλλά και μαχητική αντιπολίτευση».

Εσπευσε μάλιστα να πει πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν δήλωσε ότι παρέλαβε χάος. «Όταν λέω ότι θα είμαστε εποικοδομητικοί εννοώ ότι δε θα κάνουμε το άσπρο μαύρο, να πούμε ότι η οικονομία δεν πάει καλά, ενώ πάει», είπε με έμφαση.

 

Τσίπρας για Μετρό: «Πρέπει να ανατραπεί και εμείς θα συνδράμουμε τις Κινήσεις Πολιτών αλλά και μέσα και έξω από την Βουλή με την τεκμηριωμένη στάση μας να αποτραπεί και να ανατραπεί» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας ερωτώμενος για το Μετρό Θεσσαλονίκης και την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια κριτική ξεκάθαρη, ευθεία και τεμηριωμένη όταν μιλάει για νέο εθνικό εργολάβο. Ανέφερε ότι για πάρα πολλά χρόνια η εταιρία είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος με άλλη ιδιοκτησία τότε που είχε άμεση εμπλοκή στα ΜΜΕ ενώ παράλληλα είναι η αρτιότερη τεχνικά εταιρία σε όλη την Ευρώπη και μια πάρα πολύ σημαντική εταιρία στον κατασκευαστικό χώρο.

«Συνεργάστηκε άψογα με μας σαν κυβέρνηση. Χάρη σε αυτούς καταφέραμε να τρέξουμε το έργο τρεις φορές πιο γρήγορα» σημείωσε για την συνεισφορά του Ακτωρα στο Μετρό Θεσσαλονίκης.  Σχολίασε όμως ότι «άρχισε να πετάει αετό και να κάνει καθυστερήσεις όταν άλλαξε η κυβέρνηση».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι προκατάλαβε θεσμικές αποφάσεις και πως παραδεχόμενος καθυστερήσεις δίνει το πάτημα στο νέο εργολάβο να ζητήσει αποζημιώσεις.

«Το ψευτοδίλημμα «ή αρχαία ή μετρό» το μετατρέψαμε στο «και αρχαία και μετρό» και προς όφελος πιθανών κερδών η νέα κυβέρνηση το κάνει «ούτε αρχαία, ούτε μετρό», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

 

ka-business: Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ μεγάλη σας ανταπόκριση στην Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη
Περισσότεροι από αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν μέσω live streaming την Μαραθώνια Εκπομπή, που διοργάνωσε το το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου...

Το ka-business.gr προτείνει

Artozyma, Detrop Boutique και Freskon: Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα
Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Έφυγε την Κυριακή (16/01) από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: στο «KAINOTOMIA & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» έντυπη έκδοση του ka-business.gr
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλά στο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» έντυπη έκδοση του και  στην Ραλλιώ Λεπίδου για τις προτεραιότητες του Δήμου στη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ρομπέρτα Μετσόλα: Η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 458 ψήφους. Η νέα Πρόεδρος σήμερα γίνεται 43 ετών. Προέρχεται από την Μάλτα και ανήκει...
Artozyma, Detrop Boutique και Freskon: Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα
Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Έφυγε την Κυριακή (16/01) από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την...