Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή να ανακοινώνει εντός της Τρίτης (21/02) την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με μια λιτή δήλωση ενημέρωση για την απόφασή του, αναφέροντας πως έκλεισε η κοινοβουλευτική του διαδρομή.

Στη δήλωσή του, ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά την παράταξη, τονίζοντας πως η απόφαση πάρθηκε με σεβασμό και αγάπη για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Καραμανλή και έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα. Μάλιστα, αναμένεται και δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα, ενώ ο Κώστας Καραμανλής θα είναι «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

Η πολιτική διαδρομή του Κώστα Καραμανλή

Πλέον, μετά από αυτή την απόφαση, αρχίζει να υφαίνεται και ο ιστός των σεναρίων της επόμενης ημέρας για τον Κώστα Καραμανλή. Το τι θα κάνει πολιτικά ο πρώην πρωθυπουργός, αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον δημόσιο βίο και με ποιον ρόλο είναι μερικά από τα ερωτήματα που εγείρονται.

Η πολιτική διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού, άλλωστε, είναι τέτοια που τον καθιστά ένα από τα πρόσωπα που μελλοντικά θα έχουν θέση στην ιστορία. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, όπου και υπήρξε υπεύθυνος για τα οργανωτικά και ιδεολογικά θέματα από το 1974 έως το 1979 και από το 1984 έως το 1989. Εξελέγη πολλές φορές στα φοιτητικά συνδικαλιστικά όργανα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Δηλώσεις Καραμανλή στο Ζάππειο, εκλογές 2007

Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 1989, στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ το 2004 εξελέγη στον νομό Λάρισας. Έχει διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής το 1989 και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Το 1995 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Μαρτίου 1997 και ύστερα από την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας το 1996 από το ΠΑΣΟΚ, εξελέγη από το 4ο συνέδριο του κόμματος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Φεβρουάριο του 1999 εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2002. Στις εκλογές του 2000 έχασε οριακά τη νίκη και την πρωθυπουργία από τον Κώστα Σημίτη, πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στις 7 Μαρτίου 2004, ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ανεδείχθη νικητής στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 45,36% εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία 165 εδρών επί συνόλου 300. Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 10 Μαρτίου ορκίστηκε Πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού. Στον ανασχηματισμό της 14ης Φεβρουαρίου 2006 παραιτήθηκε από το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συνάντηση του νεοεκλεγέντος Π/Θ Κ.Καραμανλή με τον απερχόμενο Π/Θ Κ. Σημίτη, στο Μ. Μαξίμου(8/3/04)

Το 2007 προκήρυξε πρόωρες εκλογές, τις οποίες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις 16 Σεπτεμβρίου, εξασφαλίζοντας ποσοστό 41,87% και 152 έδρες στη Βουλή, έναντι 38,10% για το ΠΑΣΟΚ και 102 έδρες. Την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Καραμανλής έλαβε εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Η κυβέρνηση αυτή ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στις 19 Σεπτεμβρίου 2007. Στις 4 Οκτωβρίου 2009, η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε στις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ και λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από την προεδρεία της παράταξης και παρέμεινε απλώς βουλευτής τα επόμενα χρόνια, μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Το ka-business.gr προτείνει

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Έρχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πολυγύρου
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση των ρύπων αποτελούν μέρος της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιώργος...
Σοκ στη Γαλλία με τον ομαδικό βιασμό 12χρονης από εφήβους
Αγόρια ηλικίας 13 ετών σε προάστιο του Παρισιού κατηγορήθηκαν για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα σε βάρος της, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών
Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Το ελληνικό...
ΕΕΘ: Επιδότηση επιχειρήσεων – μελών για συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ
Το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για στήριξη των επιχειρήσεων - μελών του, αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και επιδοτεί τη...