Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Κιβωτός του Κόσμου: 10 καταγγελίες στα χέρια του συνηγόρου του πολίτη  

Κιβωτός του Κόσμου: 10 καταγγελίες στα χέρια του συνηγόρου του πολίτη  

Δέκα καταγγελίες έχει στη κατοχή του ο συνήγορος του Πολίτη. Τρεις από αυτές – δύο ενηλίκων και ενός ανήλικου, μιλούν για ασέλγεια, ενώ οι υπόλοιπες για ξυλοδαρμούς και ακραίες τιμωρίες. Η έρευνα βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ανηλίκων και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά.

Με τις καταγγελίες στις αρχές, αλλά και τα στόματα που πλέον ανοίγουν περιγράφεται εντός των δομών μια εικόνα που απείχε πολύ από αυτή που είχε σχηματίσει η κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  κάποιοι από τους εργαζόμενους αναφέρονται προς τον π. Αντώνιο σαν έναν άνθρωπο νάρκισσο, απόμακρο, που όμως δίπλα του είχε -εκτός από την πρεσβύτερα- ακόμα 2-3 άτομα ως έμπιστους που τύγχαναν ιδιαίτερων προνομίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης εργαζόμενοι περιγράφουν τις δομές παρομοιάζοντας την Κιβωτό ως ένα κονκλάβιο γύρω από ένα κορυφαίο στέλεχος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν παιδιά που φέρονται να έτρεμαν τον πατέρα Αντώνιο και τους έμπιστούς του. Είναι χαρακτηριστικό, λένε, ότι δεν ήθελαν να πηγαίνουν στην Αθήνα για να μην είναι κοντά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να μπορούσε να καλέσει παιδιά από τις δομές της επαρχίας στην Αθήνα ξαφνικά, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αγγαρείες και οι δουλειές, που φέρονται να υποχρεούνταν τα παιδιά να κάνουν σε καθημερινή βάση.

 

Με ανακοίνωση της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές(…) Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση», αναφέρεται.

 

ΘΕΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. “Κιβωτό του Κόσμου”, η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Όσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι.

Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από “κληρικούς” που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις “αγνές” τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

 

ΘΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Το θέμα για την Κιβωτό του Κόσμου και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα, θα απασχολήσει  έκτακτη σύσκεψη  το πρωί της Δευτέρας(20/11) στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...