Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία MakeMuesli: Εξατομικεύστε τα... δημητριακά σας! Η πρωτότυπη ιδέα ενός Θεσσαλονικιού

MakeMuesli: Εξατομικεύστε τα… δημητριακά σας! Η πρωτότυπη ιδέα ενός Θεσσαλονικιού

 

Ο λόγος για το «MakeMuesli» που βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μικράς Ασίας 55.

 

Εκεί, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τα δημητριακά της προτίμησής του επιλέγοντας ανάμεσα σε 60 περίπου υλικά που δημιουργούν περισσότερους από δέκα δισεκατομμύρια συνδυασμούς, όπως αναφέρει ο κ. Περδίος χαρακτηριστικά.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ως βάση ανάμεσα σε νιφάδες ολικής, νιφάδες βρώμης, νιφάδες σίκαλης, σίτου και πολλά άλλα. Στη συνέχεια επιλέγει είδη όπως είναι τα φρούτα, η πιπερόριζα, οι ξηροί καρποί, οι σταφίδες, το σουσάμι,η καρύδα, τα αποξηραμένα φρούτα κ.α. για να εμπλουτίσει τα δημητριακά.

Αφού δημιουργήσει κανείς τα δημητριακά της επιλογής του μπορεί να τα καταναλώσει φτιάχνοντας homemade μπάρες δημητριακών ή εμπλουτίζοντας με αυτά το γάλα, το γιαούρτι ή τον φρέσκο χυμό του.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα προϊόντα. Ξεκινούν από 3,5 ευρώ το κιλό και φτάνουν μέχρι τα εννέα ευρώ το κιλό.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του «MakeMuesli» στο ka-business.gr το μαγαζί του είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που ειδικεύεται στην… εξατομίκευση δημητριακών. Ο κ. Περδίος συμπληρώνει πως όλα τα υλικά που βρίσκονται στη βιτρίνα του καταστήματός του προέρχονται είτε από Έλληνες παραγωγούς είτε από το εξωτερικό και είναι όλα είναι δοκιμασμένα από τον ίδιο. «Βάζω στο μαγαζί ότι θα έβαζα και στο πιάτο μου» δηλώνει.

«Το μαγαζί είναι μια δική μου καθαρά έμπνευση. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε πριν ενάμιση χρόνο κάτι αντίστοιχο» σχολιάζει και συμπληρώνει πως σήμερα όλο και περισσότεροι επενδυτές του ζητούν συνεργασία.

Όπως λέει ο κ. Περδίος η τάση της μόδας στο κομμάτι των δημητριακών είναι… «μακριά από τη ζάχαρη». Για το λόγο αυτό ο ίδιος στα προϊόντα που πουλά έχει… τραβήξει τη γραμμή στη ζάχαρη, τις χρωστικές ουσίες και τα συντηρητικά. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει το εγχείρημα διστακτικά. Όσοι όμως κάνουν τη δοκιμή δεν γυρνούν πίσω στα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο» λέει.

«Οι Έλληνες δεν γνώριζαν την πιπερόριζα χωρίς ζάχαρη. Βοηθάει πολύ στο αναπνευστικό και στην καλύτερη πρόσληψη των βιταμινών στο σώμα» αναφέρει ο κ. Περδίος ερωτώμενος ποιο προϊόν έκανε περισσότερο εντύπωση στους Έλληνες καταναλωτές!

Σημειώνεται πως ο εμπνευστής του πρωτότυπου αυτού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη σελίδα του, που λειτουργεί και ως online shop το, makemuesli.gr δίνει συμβουλές στους επισκέπτες του για συνταγές για μπάρες δημητριακών, για τα… τέλεια και θρεπτικά πρωινά αλλά και τους μύθους και τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από συγκεκριμένα προϊόντα, όπως είναι τα φρούτα.

 

ka-business: Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ μεγάλη σας ανταπόκριση στην Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη
Περισσότεροι από αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν μέσω live streaming την Μαραθώνια Εκπομπή, που διοργάνωσε το το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου...

Το ka-business.gr προτείνει

Στ. Καλαφάτης: Αυτός θα είναι ο ρόλος του ΥΜΑΘ στην ανάπτυξη της περιοχής για το 2022
Συνέντευξη του Υφ. Εσωτερικών (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) Σταλύρου Καλαφάτη στο ka-business και την Ραλλιώ Λεπίδου   Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ...
Menrarini: Η σημασία των μικροθρεπτικών συστατικών στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος από τα μικροθρεπτικά συστατικά βασίζεται ιστορικά στην επάρκεια σε βιταμίνη C. Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος...
ΟΑΣΘ: Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες
Άρθρο Του καθηγητή Γιώργου Σκόδρα,  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΘ, στην έντυπη έκδοση του ka-business το περιοδικό «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Έχοντας πετύχει τον σημαντικότερο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στ. Καλαφάτης: Αυτός θα είναι ο ρόλος του ΥΜΑΘ στην ανάπτυξη της περιοχής για το 2022
Συνέντευξη του Υφ. Εσωτερικών (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) Σταλύρου Καλαφάτη στο ka-business και την Ραλλιώ Λεπίδου   Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ...
Menrarini: Η σημασία των μικροθρεπτικών συστατικών στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος από τα μικροθρεπτικά συστατικά βασίζεται ιστορικά στην επάρκεια σε βιταμίνη C. Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος...
ΟΑΣΘ: Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες
Άρθρο Του καθηγητή Γιώργου Σκόδρα,  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΘ, στην έντυπη έκδοση του ka-business το περιοδικό «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Έχοντας πετύχει τον σημαντικότερο...