Καινοτομικά αξεσουάρ και αντικείμενα από… τσιμέντο!

 

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ότι κάποια μέρα οι γυναίκες θα μπορούσαν να φορούν σκουλαρίκια από… τσιμέντο και οι άνδρες αξεσουάρ από αντίστοιχο υλικό;

 

Η μέρα αυτή μάλλον έφτασε, καθώς δυο Θεσσαλονικείς δημιουργούν κοσμήματα και αντικείμενα από τσιμέντο, το υλικό που βρίσκεται άφθονο στις πόλεις και δεν εκτιμάται δεόντως.

Ο λόγος για την Κατερίνα Βουλγαρίδου αργυροχρυσοχόο στο επάγγελμα και τον Τάσο Γαλατσόπουλο, φυσικό. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο KA-BUSINESS.GR οι δυο καλλιτέχνες «θέλαμε να κάνουμε δημιουργίες από ένα υλικό που υπάρχει άφθονο στην πόλη. Το project μας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια επειδή θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εναλλακτική σειρά από τσιμέντο. Θελήσαμε να δώσουμε ζωή σε ένα υλικό που δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος τις επιπλέον χρήσεις του. Να δώσουμε στο υλικό αυτό νέα ζωή».

Μιλώντας στο KA-BUSINESS.GR η κ. Βουλγαρίδου δηλώνει ότι η ίδια και ο συνεργάτης της επηρεάστηκαν από την αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης και το αστικό τοπίο.

Μάλιστα οι δυο νέοι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες καινοτόμησαν… επιπλέον δημιουργώντας ένα ΝΕΟ υλικό με βάση το τσιμέντο το οποίο σκοπέυουν μάλιστα προσεχώς να πατεντάρουν. Οι ιδιότητες αυτού του υλικού είναι ότι είναι αδιάβροχο και αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός αλλάκαι σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 200 βαθμούς Κελσίου. Εκτός από τα αξεσουάρ η Κατερίνα και ο Τάσος σύντομα θα δημιουργήσουν και αντικείμενα φτιαγμένα από το υλικό αυτό.

«Θέλαμε να κάνουμε φορέσιμη τέχνη για όλα τα βαλάντια» δηλώνει η Κατερίνα Βουλγαρίδου και συμπληρώνει πως ήδη τα κοσμήματα που δημιουργούν ταξιδεύουν στην  Αριζόνα, στον Καναδά και σε μπουτίκ του εξωτερικού.

«Αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή των κοσμημάτων:τον σχεδιασμό, τα προσχέδια, τα πρωτότυπα, το φινίρισμα, την επιμετάλλωση κ.α» καταλήγει η κ. Βουλγαρίου.

 

 

 

Περισσότερα για τα καινοτομικά προϊόντα του Τάσου και της Κατερίνας μπορείτε να βρείτε στο Facebook: https://www.facebook.com/laviniajewellery/