Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Child News Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση»

Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση»

 

Τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, εξοπλίζονται με κάδους ανακύκλωσης με στόχο την χωριστή συλλογή υλικών (χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο). Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, ξεκινούν να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους τα παραπάνω υλικά και με τον τρόπο αυτό συλλέγουν πόντους, για να ενισχύσουν την προσπάθεια του σχολείου τους στον διαγωνισμό.

Η πορεία κάθε σχολικής μονάδας που συμμετέχει στον Σχολικό Διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση» εμφανίζεται στην ειδική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/school)  του Followgreen, ώστε όλοι να γνωρίζουν την πορεία του σχολείου τους.

Επιπλέον, κάθε γονέας μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα έχει κάνει την εγγραφή του στην πλατφόρμα του Followgreen.

Στο τέλος του διαγωνισμού όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για την προσπάθεια τους ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιείται από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Με αυτό τον τρόπο ολόκληρη η σχολική κοινότητα δουλεύει για έναν κοινό σκοπό, την μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.


Διαδικτυακή πλατφόρμα Followgreen

Η διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr αποτελεί μία ψηφιακή εφαρμογή για ‘έξυπνες’ πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον Δήμο με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.

 

Το Followgreen εκπαιδεύει και ενημερώνει τους πολίτες γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο περιβάλλον υπό την μορφή άρθρων, video και quiz.

Στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Λειτουργεί, δηλαδή, ως ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν!

Το Followgreen ξεκίνησε στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη εδώ και δύο μήνες. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα λειτουργίας της πλατφόρμας, οι πολίτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της πλατφόρμας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή. Αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 50 επιχειρήσεις και συνεχώς αυξάνονται.

 

 Πώς λειτουργεί το Followgreen:

1.       Δημιουργείς έναν λογαριασμό χρήστη στο followgreen.gr, δηλώνοντας τη διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας σου στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/account/register).

2.       Συγκεντρώνεις πόντους διαβάζοντας άρθρα, κάνοντας κουίζ και βλέποντας βίντεο σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον γενικότερα (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).

3.       Καταχωρείς την ανακύκλωση που κάνεις στον Δήμο σου είτε με κουπόνι ανακύκλωσης (π.χ. από το Κοινωνικό Παντοπωλείο όταν αφήνεις αντικείμενα) ή με δήλωση ανακύκλωσης και συγκεντρώνεις πόντους.

4.       Πιο συγκεκριμένα, κουπόνια επιβράβευσης πολιτών μπορείς να λάβεις από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διαθέτει ο Δήμος. Ωσότου, λειτουργήσουν τα «πράσινα σημεία», τα οποία και θα συνδεθούν online με την πλατφόρμα. Δηλαδή, όταν οι πολίτες δίνουν ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και άλλα χρήσιμα αντικείμενα λαμβάνουν ένα κουπόνι με μοναδικό αριθμό, το οποίο και καταχωρούν στην πλατφόρμα, λαμβάνοντας 150 πόντους (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).

5.       Εξαργυρώνεις τους πόντους που έχεις στον λογαριασμό σου σε προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων. Οι προσφορές γίνονται από τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

6.       Δωρίζεις πόντους σε σχολεία και τα ενισχύεις στο πλαίσιο των Σχολικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσης. Η δωρεά πόντων γίνεται από τους χρήστες της πλατφόρμας προς τα σχολεία της επιλογής τους όταν είναι ενεργός ο Σχολικός Διαγωνισμός.

Σκοπιμότητα του Followgreen:

  • Ο Δήμος αποκτά ένα εργαλείο για να επιβραβεύει τους ευαισθητοποιημένους σε θέματα ανακύκλωσης πολίτες, παρέχοντάς τους εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις του ίδιου του Δήμου.
  • Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, οι πολίτες και οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση και μαθαίνουν να ανακυκλώνουν στην πράξη.
  • Τα σχολεία γίνονται πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση του Δήμου.
  • Η τοπική αγορά ενισχύεται και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή μέσω της πλατφόρμας του Δήμου.

Το Followgreen αποτελεί μία νέα υπηρεσία για smart cities στην ευρωπαϊκή αγορά, εισάγοντας καινοτόμα στοιχεία τόσο στον τομέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης όσο και της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

NULLNULLNULL

(video) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Όλες οι ομιλίες
Τις εργασίες παρακολούθησαν διαδικτυακά, μέσω live streaming  περισσότεροι από αναγνώστες του  σε όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε το 17ο πολυσυνέδριο Καινοτομία &...

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΕ.Π.ΚΑ: Απολογισμός A’ Τετράμηνο 2023
To α’ τετράμηνο του 2023, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε  καταγγελίες – παράπονα – ερωτήματα καταναλωτών. Με ,72 ευρώ αποζημιώθηκαν τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. με...
(video) Tουρκικές εκλογές: Νίκη Ερντογάν – Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στα πλήθη, μετά τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές , ευχαριστώντας τον λαό που «μας έδωσε...
Ορκίστηκαν οι 300 νέοι βουλευτές των εκλογών της 21ης Μαΐου
H Βουλή με αυτή την σύνθεση θα παραμείνει για λιγότερο από 2 ημέρες, καθώς παρά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, δεν κατάφερε να έχει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βιβλίο: Η Βέροια παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την έκδοση «Απομνημονεύματα Μνήμης»
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 6,30 το απόγευμα, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης και Αλεξάνδρου Σβώλου γωνία) θα γίνει...
ΚΕ.Π.ΚΑ: Απολογισμός A’ Τετράμηνο 2023
To α’ τετράμηνο του 2023, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε  καταγγελίες – παράπονα – ερωτήματα καταναλωτών. Με ,72 ευρώ αποζημιώθηκαν τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. με...
Ονοματοδοσία της οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη την 1η Ιουνίου στο Στρατώνι του Δήμου Αριστοτέλη
Την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7:00μμ θα πραγματοποιηθεί στο Στρατώνι Χαλκιδικής ονοματοδοσία  της οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη, με την αλλαγή ονομασίας της οδού Σχολείου...