Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Φ. Γεννηματά: Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι Κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός

Φ. Γεννηματά: Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι Κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός

“Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα” υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την Κυβέρνηση πως κρύβεστε πίσω από την βολική αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την  Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό του 2021, η Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είπε: 

 

” Δύο βασικά θα έπρεπε να είναι οι κύριοι στόχοι στην οικονομία;

  • Να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η κρίση στηρίζοντας αποτελεσματικά, με σχέδιο , εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
  • Να δημιουργηθούν οι συνθήκες, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία.
  • Να αγωνιστούμε για να καταργηθούν οι στόχοι των δυσβάσταχτων πλεονασμάτων για την χώρα μας.
  • Να πιέσουμε μαζί με τις άλλες χώρες του Νότου, για την ομαλή διαχείριση του μεγάλου δημόσιου χρέους σε βάθος χρόνου.
  • Να περιέλθει επί τέλους ο έλεγχος του Υπερταμείου στην χώρα μας, ώστε να ενισχυθούν οι πόροι για το ασφαλιστικό, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Προωθούνται αυτοί οι στόχοι με τον Προϋπολογισμό και τις οικονομικές αποφάσεις της Κυβέρνησης;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας , του νέου lockdown και της ανικανότητας της Κυβέρνησης είναι ήδη ορατές και πιεστικές στην οικονομία.

Η ύφεση φθάνει σε διψήφια νούμερα.

Το δημόσιο χρέος θα φθάσει το 209% του ΑΕΠ.

Τα ελλείμματα διογκώνονται.

Ο τζίρος στην αγορά μειώθηκε κατά 50 δις.

Η νέα γενιά κόκκινων δανείων προβάλλει απειλητικά.

Προγράμματα ρευστότητας εξαγγέλλονται, αλλά οι μικρομεσαίοι βλέπουν τις Τράπεζες να στηρίζουν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς τους πελάτες με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «μισός μισθός-μισή δουλειά».

Οι εργαζόμενοι μόνο τους πρώτους μήνες του 2020 έχασαν -κατά το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ- το 10% του εισοδήματός τους.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι με αυτές τις συνθήκες θα έχουμε ανάπτυξη 4,8% το 2021;

Σε μια χώρα που σήμερα βρίσκεται κάτω από τη Σομαλία, την Καμπότζη και την Ουγκάντα στην «ευκολία του επιχειρείν» και τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ στο σχετικό δείκτη;

Σε μια χώρα, που με την πολιτική σας, είχε αρχίσει σημαντική μείωση επενδύσεων πριν τον κορωνοιό, από το 2019.

Με ποιες επενδύσεις; Αυτές που προαναγγέλλετε και δεν υπάρχουν;

Όπως ο στρατηγικός επενδυτής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και κατέθεσε πρόταση εξαγοράς αντί πινακίου φακής, για μόλις 15 εκατ. ευρώ!

Βασίζεστε στην παραδοχή ότι θα εισρεύσουν 3,9 δις συνολικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μόλις προχθές ξεμπλόκαρε, ενώ είναι βέβαιο ότι η πρώτη εκταμίευση για το 2021 θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα κατά 8,1%;

Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω; Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, που ζητούν ήδη «κούρεμα» στις υποχρεώσεις τους;

Οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρομεσαίες που κινδυνεύουν με λουκέτα;

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που ζουν με 534 ευρώ;

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που εγκαταλείφθηκαν πλήρως, που δεν έχουν πάρει ούτε καν τις αποζημιώσεις τους για τις καταστροφές από τον ΕΛΓΑ;

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το δεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 4,9 δις ευρώ, με 500.000 νέοι οφειλές μέσα στον Οκτώβριο (ΑΑΔΕ) και η συνολική υστέρηση εσόδων για το 2020 υπερβαίνει τα 8 δις ευρώ –μεγαλύτερη και από τα χρόνια των μνημονίων.

Το αγνοείτε;

Έχουμε νέα κόκκινα δάνεια, που θα φθάσουν στα 10 δις ευρώ.

Ποιοι θα πληρώσουν τελικά;

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι τα 3 δις ευρώ που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2021 θα καλύψουν όλες τις ανάγκες;

Πως; Μόνο η επιστρεπτέα του Ιανουαρίου θα φθάσει στο 1,5 δις ευρώ.

Και θα πρέπει επί πλέον να καταβληθεί και αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολές συμβάσεων, επιδόματα ανεργίας, καταβολή του 50% στους ιδιοκτήτων ακινήτων.

Και θα πρέπει να στηριχθεί το ΕΣΥ, να υπάρξουν μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, να μετατεθούν υποχρεώσεις των επαγγελματιών.

Πως θα γίνουν όλα αυτά όταν ο Προϋπολογισμός προβλέπει για το 2021 μηδενική αύξηση της επιστρεπτέας προκαταβολής, μηδενικές αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, μηδενική παροχή ρευστότητας στην αγορά;

Πιστεύει κανείς ότι τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, όλα θα λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτε; Θα ανοίξει η οικονομία δια μαγείας;

Όπως και να μετρήσετε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η ανεργία θα μειωθεί δραστικά;

Κλείνετε τα μάτια στην πραγματικότητα.

Δεν βλέπετε τα λουκέτα και τις απολύσεις που έρχονται; Έχετε καταλάβει που πηγαίνουμε;

Σταθήκατε ανίκανοι να αξιοποιήσετε και τα κονδύλια της Ε.Ε. από το πρόγραμμα SURE.

Χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό-και με μικρότερη ανεργία-τα αξιοποίησαν δύο φορές παραπάνω η Πορτογαλία και 3 φορές παραπάνω από την Ελλάδα το Βέλγιο.

Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης αποτυπώνει και υπηρετεί τη συντηρητική Οικονομική πολιτική της. Κοινωνικά άδικος και στην ουσία αντιαναπτυξιακός.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Η ΝΔ άφησε τις Τράπεζες ασύδοτες να κάνουν ό,τι θέλουν, με αποτέλεσμα η ρευστότητα στην αγορά να κατευθυνθεί κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις.

1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν το 88% των εργαζόμενων πήραν 1,3 δις ευρώ.

300 μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν το 12% των εργαζομένων πήραν 3,7 δις ευρώ.

Τι άλλο σχόλιο χρειάζεται να κάνουμε.

Όλα για τους μεγάλους και ισχυρούς.

Οι Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις στον Καιάδα.

Πρώτα η εστίαση , τώρα το λιανεμπόριο.

Ανακάλυψαν μέχρι και το click away που εκ των πραγμάτων ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες. Και γιατί το θυμήθηκαν αυτό, γιατί κατέρρευσαν οι ταχυμεταφορές. Και δεν θα είχαν τρόπο οι μεγάλες επιχειρήσεις να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Άρα πρέπει ο πελάτης να πάει να τα παραλάβει μόνος του. Μόνο το 15% των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο έχει e-shop.

Κυριολεκτικά ο θάνατος του εμποράκου.

Η συνέχεια θα είναι ακόμα χειρότερη, καθώς έρχεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και πληρωμές 2,5 δις για ΕΝΦΙΑ και φόρους.

Η σχέση έμμεσων/άμεσων φόρων, η κατ’ εξοχήν ένδειξη κοινωνικής αδικίας χειροτερεύει.

Μέσα σε 5 χρόνια έφθασε από το 1,15 στο 1,5.

Και ακόμη χειρότερα ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι θα πρέπει οι πολίτες να καταβάλουν αυξημένο ποσό ΦΠΑ κατά 16% μέσα στο 2021.

Επιπλέον η άδικη φορολογική κατανομή επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο το 2021 από στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα, ενώ εξαιρούνται οι συνταξιούχοι ή οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα. Αυτοί προφανώς είναι οι έχοντες και κατέχοντες για την Κυβέρνηση.

Οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται.

Μειώνονται οι δαπάνες στα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1,7 δις ευρώ.

κατά 1 δις ευρώ στον ΟΑΕΔ,

κατά 100 εκ. ευρώ για τις παροχές ασθένειας του ΕΟΠΥΥ.

Μειώνονται οι δαπάνες ακόμη και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να στηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το ΕΣΥ θα πρέπει να τα βγάλει πέρα το 2021 με τα ίδια ποσά που πήρε την προηγούμενη χρονιά και λιγότερο προσωπικό. H Kυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προσέλαβε όλους όσους χρειαζόντουσαν . «Είχαμε πει την προηγούμενη φορά εδώ ότι σε λίγο θα εξάγουμε. Γιατί έχουμε τόσους πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές και δεν ξέρουμε τι θα τους κάνουμε» . Αυτά υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Τίποτε περισσότερο δεν υπάρχει για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Λόγια του αέρα το νέο ΕΣΥ. Κάθε φορά που έρχεται δυναμικά το κύμα πανδημίας, εμφανίζεται ένα νέο ΕΣΥ στο λεξιλόγιο και στην ουσία, στην πράξη τίποτα. Σχεδιάζετε να το παραδώσετε στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που με κάθε τρόπο ευνοήσατε ακόμα και μέσα στην πανδημία.

350.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυξήθηκε ο αριθμός επί των ημερών σας.

350.000 άνθρωποι περιμένουν χωρίς τη σύνταξη τους με δική σας ευθύνη.

345.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, μένουν εκτός ενισχύσεων.

Καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα.

Μειώνονται οι μισθοί για να εφαρμοσθεί παντού το δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά.

Η σύμβαση του επισιτισμού δεν κηρύσσεται επί 1 χρόνο, υποχρεωτική. Στον αέρα 400.000 εργαζόμενοι σε επισιτισμό, τουρισμό.

Πρέπει να δείξουμε και ανθρωπιά. Έχω ζητήσει την προσωπική σας παρέμβαση κύριε πρωθυπουργέ. Εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κανένα επίδομα για τα Χριστούγεννα. Γιατί με απόφαση των αρμόδιων υπουργών γίνεται η μετάβαση από τα 534€ στο επίδομα ανεργίας, αλλά ο ΟΑΕΔ μέσα σε αυτές τις συνθήκες, θέλει πάνω από 40 έως 60 ημέρες για να μπορέσει να αποδώσει αυτά τα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 85.000 άνθρωποι και οι οικογένειές τους, που μπορεί να έχουν δουλέψει μόνο δύο μήνες φέτος, χωρίς δική τους ευθύνη, θα είναι χωρίς κανένα έσοδο μέσα στις γιορτές. Δεν μπορεί αυτή η μετάβαση να γίνει μετά. Δεν μπορείτε να βρείτε μία δίκαιη λύση για να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί;

Στον τουρισμό οι ξενοδόχοι που ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση για τις κλαδικές, τώρα με την ανοχή σας ζητούν μειώσεις 20%. Δηλαδή όλα τα βάρη του τουρισμού, όλα τα κόστη θα τα σηκώσουν οι εργαζόμενοι; Οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει με την ανεργία και τα επιδόματα φτώχειας;

Καταργήσατε τον οργανισμό εργασίας στα ΕΛΤΑ. Αντίστοιχες ρυθμίσεις κάνατε και στη ΔΕΗ. Οδηγείτε σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Φθηνή και απαξιωμένη εργασία, επιδόματα φτώχειας και εργαζόμενοι χωρίς αξιοπρέπεια.

Οι αγρότες εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

Καμία ουσιαστική στήριξη στους πληγέντες δεν υπάρχει.

Καμία μέριμνα για τις χαμηλές τιμές και τα αδιάθετα προϊόντα. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Φωνάζουμε από το Πάσχα, ότι θα μπορούσαν να αγοραστούν από το κράτος και να διατεθούν σε ευάλωτες ομάδες.

Διατηρείται η προκαταβολή φόρου.

Δεν προβλέπεται και πάλι επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση τους σε επαρκή χρηματοδότηση.

Συνταξιούχοι αγρότες χωρίς σύνταξη από το 2016. Ακόμη και δικοί σας βουλευτές είναι σε έξαλλη κατάσταση. Ρωτήστε τους αν δεν θέλετε να ακούσετε εμάς.

Έρχομαι τώρα στο κρίσιμο ζήτημα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι θετικό ότι έγινε συμβιβασμός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια.

Διαφωνούμε με το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Διαφωνούμε με το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό.

Η Κυβέρνηση δεν έθεσε το σχέδιο της για την αξιοποίηση αυτών των πόρων σε διάλογο ούτε με τους κοινωνικούς φορείς , ούτε με τα κόμματα.

Παρά το γεγονός ότι η χρονική διάρκεια του σχεδίου, υπερβαίνει την θητεία της.

Το σχέδιο της απλά επαναλαμβάνει με γενικολογίες, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε..

Εμείς διαφωνούμε γιατί:

Δεν αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον του τόπου.

Γιατί ενώ μιλά για στόχο αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, «ξεχνά» ότι από το όφελος της ανάπτυξης πρέπει με πολιτικές αναδιανομής να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Γιατί ενώ μιλά για αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, «ξεχνά» κάθε αναφορά στην προοδευτικότητά τους και την φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.

Γιατί στηρίζει την ανάπτυξη μόνο στους μεγάλους και ισχυρούς, ξεχνώντας τους πολλούς, τους μικρούς, τους μεσαίους.

Γιατί απουσιάζουν επιδεικτικά τα μέτρα για την Κοινωνική Προστασία, για την εξασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής.

Γιατί κινείται στον δρόμο της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, με πλήρη αποδυνάμωση των συμβάσεων, με προτάσεις απελευθέρωσης απολύσεων και ωράριο λάστιχο.

Γιατί επιμένει στην αντίληψη που θέλει τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, τις νέες πελατειακές σχέσεις παντού.

Αλλά αρνείται την ίδια στιγμή τις δημόσιες επενδύσεις για το ΕΣΥ και τις κοινωνικές υποδομές που σήμερα καταρρέουν.

Έχουμε παρουσιάσει ήδη το δικό μας σχέδιο, την εναλλακτική πρόταση για τη Νέα Αλλαγή.

Οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλο ποσοστό στο δικό μας σχέδιο κατευθύνονται σε παραγωγικές επενδύσεις και κίνητρα.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι να δώσουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία με παραγωγή στον τόπο μας και έμφαση στις εξαγωγές.

Οι προτάσεις μας που είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς κατευθύνουν τους διαθέσιμους πόρους της χώρας σε 4 άξονες:

Α) Άμεσα μέτρα.

Γιατί το «αύριο» δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια.

Προτείνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Ζητώντας να αξιοποιηθεί για αυτές το μέρος του αποθέματος των 37 δις ευρώ που προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και μέρος των δανείων που πήρε η Κυβέρνησή σας.

Προτείνουμε να υπάρξει νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021,τουλάχιστον ίσο με αυτό του 2020.

Να επιδοτηθεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να υπάρξει αναστολή ως τον Μάιο των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Και γενναία αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οφειλών.

Κούρεμα οφειλών κατά 30% και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων για τους συνεπείς και ρύθμιση εξόφλησης με 120 δόσεις.

Να ανασταλεί η εφαρμογή του πτωχευτικού και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή να παίρνουν το 100% του μισθού τους με όριο τα 1000 ευρώ.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ.

Να συμπεριληφθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι που επλήγησαν στα μέτρα στήριξης και να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Β) Παρεμβάσεις και μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

• Ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων.

• Ισχυρά κίνητρα που συνδέονται με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο για τα μερίσματα και τα κέρδη.

Γ) Δημόσιες Επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

• Σε υποδομές που συμβάλλουν στην Ανάπτυξη.

• Στην αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

• Στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων.

• Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Δ) Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τεχνολογικά σύγχρονες, οικονομικά βιώσιμες, ανθεκτικές στην ύφεση, με εξαγωγικό προσανατολισμό, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Με αιχμή την ενίσχυση της Βιομηχανίας, τις νέες μορφές τουρισμού, την στήριξη και μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επένδυση στην Πρωτογενή Παραγωγή.

Θέτουμε τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις:

Να ισχύσει ότι για τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα συνθέτουν:

Τα άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων,

Το σχέδιο για τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού ταμείου Ανάκαμψης

και φυσικά

Ο κρατικός Προϋπολογισμός για το 2021.

Οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ και στους τρεις τομείς που περιέγραψα δείχνουν τον συντηρητικό της δρόμο, το πραγματικό της πρόσωπο.

Είμαστε ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ αυτή την πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση και νέα αδιέξοδα.

Θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες. Όπως αναδείξαμε από πέρυσι που η κυβέρνηση τις μείωσε, σε αυτή την κρίσιμη για τα εθνικά θέματα περίοδο, πρέπει να είναι αυξημένες.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Εμείς δεν περιμέναμε τον φετινό προϋπολογισμό για να αντιληφθούμε ποια παράταξη, και με ποιες πολιτικές κυβερνά τη χώρα.

Χρειάστηκαν εξάλλου μόλις λίγοι μήνες για να μετατραπεί ο κίβδηλος μεταρρυθμισμός σε αλαζονεία, σε αναποτελεσματικότητα, σε διχαστικές πολιτικές που διαιρούν την ελληνική κοινωνία.

Με τον φετινό προϋπολογισμό κλείνει ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος της Κυβέρνησής σας ελέω κορονοϊού.

Οι πολίτες πια γνωρίζουν και βλέπουν.

Αποτιμούν το έργο της Κυβέρνησης καθημερινά, κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους, σιωπηλοί από ανασφάλεια, βουβοί μέσα στον θρήνο τους για αυτούς και αυτά που έχασαν.

Δεν γνωρίζω αν στο Μαξίμου αισθάνεστε τον σιωπηλό θυμό που συσσωρεύεται εις βάρος σας.

Κρύβεστε πίσω από την βολική αντιπολίτευση που σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στήνετε κοκορομαχίες, πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, εξοστρακίζετε κάθε φωνή και άποψη που σας ασκεί κριτική και σας κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης είναι προκλητική. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οι δημοσιογράφοι. Έλεος πια με τη βουλιμία για εξουσία.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολλοί οι κύκλοι που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό βολικό γι’ αυτούς, δικομματισμό.

Και μέσα σε αυτόν να εντάξουν ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα το Κίνημα Αλλαγής. “Ή θα παίζετε το παιχνίδι μας ή θα σας πολεμάμε” είναι το μήνυμα τους.

Ευτυχώς για μας όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα σήμερα μια αξιόπιστη και ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση και αύριο, όταν το πολιτικό σκηνικό αναδιαταχθεί, μια αποτελεσματική προοδευτική Κυβέρνηση.

Η δύναμη για μας έρχεται από κάτω προς τα πάνω.

Από τον λαό που δοκιμάζεται, όχι από την ελίτ που συνεργάζεται μαζί σας.

Μέσα από αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία, η δική μας πρόταση ξεπροβάλλει ως η μοναδική αξιόπιστη ελπίδα να ξαναπατήσει η ελληνική κοινωνία στα πόδια της. Ισχυρή, αυτόνομη, υπερήφανη για αυτά που κατάφερε και όσα μπορεί να πετύχει.

Η δική σας πρόθεση κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσετε μια κοινωνία διαιρεμένη, με τους λίγους μπροστά και τους πολλούς στη γαλαρία.

Η δική μας υπόσχεση είναι να μην αφήσουμε κανέναν πολίτη εκτεθειμένο, να είμαστε απέναντι σε ό,τι κρατά τη χώρα καθηλωμένη και ό,τι εμποδίζει την κοινωνία να ανασάνει.

Η νέα Αλλαγή, η προοδευτική διακυβέρνηση, η νέα σελίδα για την χώρα μας δεν είναι ένα ευχολόγιο.

Αλλά ένα κοινωνικό αίτημα που δεν ξεπηδά μόνο από τις αναμνήσεις, αλλά κυρίως από την ελπίδα του λαού μας να ξαναζήσει μέρες ευημερίας, ειρήνης και περηφάνιας.

Το ka-business.gr προτείνει

«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...
ΓΕΕΘΑ για τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις Ελληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα...
Optima bank: Καινοτομεί με τη νέα λειτουργία “Kill switch”
Η Optima bank, τράπεζα αναφοράς στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, παρουσιάζει πρώτη στην ελληνική αγορά, τη νέα πρωτοποριακή λειτουργία “Kill switch”, η οποία έρχεται να...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...
Θέατρο: 170 Tετραγωνικά (moonwalk)
Τα 170 τετραγωνικά, μετά από 4 χρόνια SOLD-OUTστην Αθήνα, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών....
ΓΕΕΘΑ για τραγωδία στη Λιβύη: Τρεις Ελληνες στρατιωτικοί νεκροί και δύο αγνοούμενοι
Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα...