Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέχνη & Πολιτισμός Επίκεντρο πολιτισμού και τέχνης η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη

Επίκεντρο πολιτισμού και τέχνης η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη

Είκοσι εννέα γκαλερί από 7 χώρες, 20 παράλληλα project, 3 Μουσειακές Εκθέσεις και σχεδόν 800 έργα καλλιτεχνών είναι το «άθροισμα» της 5ης Art Thessaloniki International Contemporary Fair, η οποία πραγματοποιείται από τις 25-28 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

 

Η Art Thessaloniki διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της έκθεσης, κ. Παντελή Τσάτση. Μάλιστα, η λειτουργία της συμπίπτει χρονικά με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το Εκθεσιακό Κέντρο και τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο πολιτισμού και τέχνης.

 

Αποτελεί έναν καθιερωμένο διεθνή καλλιτεχνικό θεσμό, διοργανώνεται με φυσική παρουσία και τοποθετείται με αξιώσεις δίπλα στις σημαντικότερες ανάλογες ευρωπαϊκές εκθέσεις. Τιμώμενος Καλλιτέχνης της 5ης Art Thessaloniki είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Γιάννης Φωκάς. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της φετινής Art Thessaloniki, που φιλοξενείται στα περίπτερα 9 και 10 του εκθεσιακού κέντρου, είναι τα ακόλουθα:

 

  • Στα εγκαίνια της η βραβευμένη συνθέτρια, ως η παγκοσμίως καλύτερη της χρονιάς, κα Λίνα Τόνια, θα πρωτοπαρουσιάσει την νέα της σύνθεση.
  • Θα δοθεί τιμητική διάκριση στον ζωγράφο Δημήτρη Αληθεινό και στον ζωγράφο Γιώργο Λαζόγκα για το σύνολο του έργου τους και την προσφορά τους στην σύγχρονη ελληνική τέχνη.
  • Θα παρουσιαστεί η Μουσειακή Έκθεση με έργα του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Victor Vasarely, σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje.
  • Το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργου Μελίκη θα παρουσιάσει την πρωτότυπη εγκατάσταση, «Κ.Π. Καβάφη “ΘΥΜΙΣΟΥ ΣΩΜΑ…τα κρεβάτια όπου πλάγιαζες”».
  • Στη Μουσειακή Έκθεση για την Ελληνική επανάσταση 1821-2021 θα παρουσιαστούν έργα των A. FRIEDEL, P.V.HESS κα, καθώς και εφημερίδες και επιστολές από τη χρονική περίοδο 1821-1828.
  • Θα διοργανωθεί Performance χοροθεάτρου, όπου 11 Performers από τον χορό και 3 μουσικοί δημιουργούν ένα τοπίο συναισθημάτων με σκηνοθεσία της κας Μαριάνθης Ψωματάκη.
  • Για 2η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Art Thessaloniki, παρουσιάζουν τα βραβεία «MATAROA» με 10 καλλιτέχνες, που θα εκθέσουν τη δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα.
  • Στην έκθεση συμμετέχει με περίπτερο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου θα εκτεθούν αντιπροσωπευτικά έργα από τη Δημοτική Πινακοθήκη.
  • Η WAVA (World Association of Visual Arts), σε συνεργασία με την Art Thessaloniki, θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης 2 βραβεία, για την Καλύτερη Γκαλερί και τον Καλύτερο Καλλιτέχνη.

 

Μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της τέχνης

και του πολιτισμού η Art Thessaloniki

Μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της τέχνης
και του πολιτισμού η Art Thessaloniki

Η τέχνη και ο πολιτισμός βρίσκουν την καλύτερη έκφραση τους σε ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός, όπως η 5η Art Thessaloniki Fair, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. «Την έκθεση επισκέπτονται συλλέκτες, αγοραστές έργων τέχνης και γκαλερίστες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις βαλκανικές χώρες κα» τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, σημειώνοντας ότι συμμετέχουν γκαλερί της ηπειρωτικής, αλλά και νησιωτικής Ελλάδας, της Ιταλίας, του Ιράκ, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Αμερικής.

 

ka-business: Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ μεγάλη σας ανταπόκριση στην Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη
Περισσότεροι από αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν μέσω live streaming την Μαραθώνια Εκπομπή, που διοργάνωσε το το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου...

Το ka-business.gr προτείνει

Λάδι: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ»… ένας φυσικός χυμός ελιάς από την Πιερία
Του Δημήτρη Ρουκά Τεχνολόγος Γεωπόνος -  Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας //  Η πιστοποιημένη άτυπη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού...
Αποζημίωση-μαμούθ: Γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κακοποίησε σεξουαλικά 1.000 άτομα!
Ο γιατρός Ρίτσαρντ Άντερσον εργαζόταν το διάστημα μεταξύ 1966-2003 στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στο Αν Άρμπορ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Μπορεί να πέθανε...
Εργασία;Το φθινόπωρο ο γραπτός διαγωνισμός για 1.500 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα της Αρχής των ετών 2019 και 2020, τέθηκε από τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Plushost: Διάκριση στο ηλεκτρονικό εμπόριο – 26 βραβεία στα e-volution Awards 2022
Στην πιο πολυβραβευμένη εταιρεία e-commerce αναδείχθηκε η Plushost αποσπώντας 26 συνολικά βραβεία, στο πλαίσιο του θεσμού E-volution Awards 2022. Με αφορμή την εντυπωσιακή αυτή "συγκομιδή"...
EDPR: Ολοκληρώνει την κατασκευή του Riverstart, του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στην Ιντιάνα
Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, μέσω της θυγατρικής της EDP Renewables North America LLC, ολοκλήρωσε την κατασκευή του ηλιακού πάρκου Riverstart, δυναμικότητας 200 
Λάδι: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ»… ένας φυσικός χυμός ελιάς από την Πιερία
Του Δημήτρη Ρουκά Τεχνολόγος Γεωπόνος -  Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας //  Η πιστοποιημένη άτυπη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού...