Βραβεύσεις γιατρών για το επιστημονικό και φιλανθρωπικό τους έργο

 

Η ανθρωπιστική δράση του Θ Θεοδωρίδη

 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Θ Θεοδωρίδης βραβεύεται για την ανθρωπιστική δράση του στην Τανζανία της Αφρικής . Ο ίδιος συμμετείχε εθελοντικά στην Ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως (Τανζανίας) στην περιοχή της κοινότητας Kidamali, της επαρχίας Iringa στην κεντρική Τανζανία, οπού δραστηριοποιείται η Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή.

 

Η ανθρωπιστική δράση του τιμώμενου δεν περιορίστηκε μόνο στην παροχή ιατρικής περίθαλψής αλλά περιελάμβανε και τη συμμετοχή του στην επίβλεψη των κοινωφελών έργων της ιεραποστολής και συγκεκριμένα στην πορεία ίδρυσης και λειτουργίας σχολείων, ορφανοτροφείων, ιερών ναών και γεωτρήσεων για καθαρό πόσιμο νερό.

 

Ο τιμώμενος τον Φεβρουάριο του 2019 θα μεταβεί στην Ουγκάντα της Αφρικής και τον Ιούνιο του 2019 θα μεταβεί εκ νέου στην Τανζανία, για να συνεχίσει την πλούσια ανθρωπιστική του δράση.

Βραβείο Αριστείας για Διακεκριμένες Επιδόσεις ταυτόχρονα σε πολλούς τομείς απονεμήθηκε και στον Αν. Καθηγητή Νευροχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Ιωάννη Μάγρα.

 

 

 

Το Ελληνικό Δίπλωμα Σπονδυλικής Στήλης

Ο τιμώμενος οργάνωσε και είναι υπεύθυνος του «Ελληνικού Διπλώματος Σπονδυλικής Στήλης» που πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και το οποίο με δικές του ενέργειες αναγνωρίστηκε ως ισότιμο με το «Eurospine Diploma», συνεισφέροντας στη γενικότερη αναβάθμιση στην ιατρική παιδεία στην Ελλάδα.

 

Επίσης, εξελέγη μέλος τριών Επιτροπών σε Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και συμμετείχε με εισηγήσεις σε Διεθνή Συνέδρια και ως εκπαιδευτής σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Για τον λόγο αυτό, του απονέμονται το Βραβείο Αναγνώρισης & Επιρροής και το Βραβείο Διδακτικής Ικανότητας & Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου.