Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Εκπαίδευση Σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας η τελετή αποφοίτησης του Perrotis College

Σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας η τελετή αποφοίτησης του Perrotis College

 

Παραβρέθηκαν η βουλευτής Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η επίτιμη Πρόξενος Μεξικού Τίμη Μπακατσέλου, η Πρόεδρος του φημισμένου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Worcester Polytechnic Institute (WPI) Dr. Laurie Leshin, οι έφοροι της Σχολής, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των αποφοίτων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το Perrotis College συγκαταλέγεται -χωρίς αμφιβολία- στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής που επικεντρώνονται στον αγρο-διατροφικό τομέα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για την ελιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο και διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελιάς «Krinos» – Perrotis College καθώς σε άλλες σημαντικές συνεργασίες του Perrotis College όπως με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τον αγωγό TAP. .

Η εμπνευσμένη ομιλία της Dr. Leshin, είχε έντονο «άρωμα»… διαστήματος καθώς η προηγούμενη δουλειά της ήταν στη NASA.  Άλλωστε, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των γυναικών στην αεροδιαστημική και της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης. Έχει διεξάγει εκτενή έρευνα γύρω από τον πλανήτη Άρη και έχει αναδειχθεί έως το αξίωμα της αναπληρώτριας Διευθύντριας στον τομέα των Συστημάτων Εξερεύνησης για τις αποστολές της NASA ενώ το όνομά της έχει δοθεί στον… αστεροειδή 4922. Το 2017 η General Electric την τίμησε ανάμεσα σε άλλες διακεκριμένες γυναίκες επιστήμονες, για την προσφορά της στις επιστήμες δημιουργώντας το είδωλό της από εικονικά αστέρια στο ταβάνι του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του WPI.

Η Dr. Leshin εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η νέα γενιά μπορεί να τα καταφέρει. «Μπορείτε να αλλάξετε την κοινότητά σας, τη χώρα σας, τον πλανήτη, ακόμα και το διάστημα. Μπορείτε να αλλάξετε την τροχιά στην οποία βρισκόμαστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε την επόμενη αποστολή στο διάστημα. Μπορείτε να το κάνετε και βασιζόμαστε σε εσάς», ανέφερε.

 

Ο ακαδημαϊκός διευθυντής του Perrotis College, Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, τόνισε ότι ο σημερινός κόσμος απαιτεί συνεχή και δια βίου εκπαίδευση. «Το πτυχίο που λάβατε είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι μόνο η αρχή μιας μαθησιακής διαδικασίας που θα πρέπει να διαρκέσει. Αφήστε το συγκεκριμένο πτυχίο να είναι το πρώτο βήμα προς μια διαδικασία δια βίου μάθησης!», είπε.

Για την πορεία της από ένα μικρό χωριό της βόρειας Εύβοιας στα γραφεία της John Deere, μίλησε η διακεκριμένη απόφοιτος του Perrotis College, Όλγα Παπανδρέου.

Ο διευθυντής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δρ. Ευάγγελος Βέργος απευθυνόμενος στους αποφοίτους του προγράμματος Σύγχρονων Γεωργικών Πρακτικών, τους κάλεσε να ανοίξουν τις πόρτες της επαγγελματικής ζωής τους, να γίνουν οραματιστές και να βάλουν τα θεμέλια για τη σταδιοδρομία τους.

 

Και οι πρώτοι

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο σπουδαστής με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση στο Perrotis College, Στέφανος Δημητρίου τόνισε ότι το Κολέγιο του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και φυσικά να λάβει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Από την πλευρά της η σπουδάστρια με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση στο μονοετές πρόγραμμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές», Ευαγγελία Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι η επιλογή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ήταν για την ίδια και τους συμφοιτητές της, η καλύτερη. «Αναπτύξαμε δεσμούς συνεργασίας και συλλογικότητας, εφόδια χρήσιμα για τη μετέπειτα εξέλιξή μας, κατανοήσαμε τις ανάγκες μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, διδαχτήκαμε τις καλλιεργητικές πρακτικές και την αειφόρο ανάπτυξη με σκοπό να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά με επιτυχία», ανέφερε.

 

ka-business: Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ μεγάλη σας ανταπόκριση στην Μαραθώνια Εκπομπή για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη
Περισσότεροι από αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν μέσω live streaming την Μαραθώνια Εκπομπή, που διοργάνωσε το το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου...

Το ka-business.gr προτείνει

Αποζημίωση-μαμούθ: Γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κακοποίησε σεξουαλικά 1.000 άτομα!
Ο γιατρός Ρίτσαρντ Άντερσον εργαζόταν το διάστημα μεταξύ 1966-2003 στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στο Αν Άρμπορ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Μπορεί να πέθανε...
Εργασία;Το φθινόπωρο ο γραπτός διαγωνισμός για 1.500 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα της Αρχής των ετών 2019 και 2020, τέθηκε από τους...
Artozyma, Detrop Boutique και Freskon: Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα
Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αποζημίωση-μαμούθ: Γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κακοποίησε σεξουαλικά 1.000 άτομα!
Ο γιατρός Ρίτσαρντ Άντερσον εργαζόταν το διάστημα μεταξύ 1966-2003 στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στο Αν Άρμπορ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Μπορεί να πέθανε...
1ο ESG Workshop με θέμα «ESG Κριτήρια: Επένδυση στη βιωσιμότητα στην πράξη» από την PRIORITY στις 28/1/2022
Το workshop της PRIORITY αποσκοπεί στην παρουσίαση των ESG κριτηρίων και στο πώς η εφαρμογή τους θεμελιώνει το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης των σύγχρονων...