Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Εκπαίδευση Με 7 καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα συμμετέχει το ΑΠΘ στη Γ΄ φάση του...

Με 7 καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα συμμετέχει το ΑΠΘ στη Γ΄ φάση του προγράμματος «Greek Diaspora Fellowship Program»

 

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, το ΑΠΘ συμμετέχει στον τρίτο κύκλο με εφτά καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα, ανάμεσα στις 37 ερευνητικές προτάσεις που επιλέχτηκαν.

 

Το πρόγραμμα «Greek Diaspora Fellowship Program» παρέχει τη δυνατότητα στα ελληνικά Πανεπιστήμια να φιλοξενήσουν Έλληνες επιστήμονες-ακαδημαϊκούς που εργάζονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, καθώς και τη Νότια Αφρική, με στόχο τις ερευνητικές συνεργασίες, την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διδασκαλία και την καθοδήγηση φοιτητών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη διαχείρισή του έχει αναλάβει το Institute of International Education των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι του ΑΠΘ, οι τίτλοι των επιλεγμένων προγραμμάτων και οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά στους οποίους έχουν απονεμηθεί υποτροφίες είναι:

 

-Ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Χρήστος Χατζηδούκας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Collaborative Research in Algae for Production of Biofuels and Bioproducts», θα φιλοξενήσει τον Δρ. Γεώργιο Φιλιππίδη από το University of South Florida (USF).

 

-Ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Next generation bioactive and antibacterial glass-ceramics for tissue healing and regeneration», θα φιλοξενήσει τη Δρ. Ξανθίππη Χατζησταύρου από το Michigan State University.

 

-Ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Ευάγγελος Ευθυμίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «TAll BUilding Structural Design (TABU): Collaborative Research‚ Curriculum Co-development and Graduate Research Mentoring and Teaching», θα φιλοξενήσει τη Δρ. Σοφία Γαυρίδου από το University of California.

 

-Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ μαζί με τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Καρδάση, και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fostering Metabolic Biology research in three Greek Universities via research collaborations‚ graduate teaching and student mentoring», θα φιλοξενήσουν τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δροσάτο από το Lewis Katz School of Medicine at Temple University.

 

-Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Κοσμίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fostering clinical neuroscience training and research at AUTh through fMRI experiments‚ curriculum development and mentoring: Phase II», θα φιλοξενήσει τη Δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου από το Harvard Medical School.

 

-Ο Καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, Χριστόφορος Κωτσάκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Collaborative Research on Improved Algorithms for Unmanned Aerial Systems (UASs) Data Analysis in Aerial Photogrammetry and Earth Surveying Applications», θα φιλοξενήσει τον Δρ. Δημήτριο Μπόλκα από το Pennsylvania State University Commonwealth Campus.

 

-Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Σωτήριος Νατσιάβας, στο πλαίσιο του προγράμματος «On the application of NES (nonlinear energy sinks) to railway bridges; Collaborative research on the application of NES to complex mechanical systems including moving mass and unilateral and bilateral constraints; Co-Develop a system for vibration control and damage limitation of bridges; Collaboration of research groups», θα φιλοξενήσει τον Καθηγητή Αλέξανδρο Βακάκη από το University of Illinois at Urbana-Champaign.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...
CITY College: Αναγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο York ως ευρωπαϊκό campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του CITY College, University of York Europe Campus με αφορμή την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SIMONE MONGELLI – BODYTERRANEAN -THE SHOW
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός κρουστών, ντράμερ, body music, performer, εθνομουσικολόγος και δάσκαλος, Simone Mongelli, έρχεται με την ομάδα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για...
Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...