Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Διεθνή Bloomberg: Η Ρωσία καταγγέλλει ουκρανική επίθεση στο έδαφός της

Bloomberg: Η Ρωσία καταγγέλλει ουκρανική επίθεση στο έδαφός της

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα έκαναν μία σπάνια διασυνοριακή επίθεση, βάλλοντας κατά δεξαμενών πετρελαίου στο Μπέλγκοροντ, μίας ρωσικής πόλης κοντά στο Χάρκοβο.

Το Tass επικαλέστηκε τον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο οποίος είπε ότι τα ελικόπτερα πέταξαν σε χαμηλό ύψος.

Οκτώ δεξαμενές καυσίμων πήραν φωτιά και οι αρχές είπαν ότι η πυρκαγιά μπορεί να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες, μετέδωσε το Interfax. Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν.

Εστιασμένες στην καταπολέμηση των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός τους, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει πλήγμα στην άλλη πλευρά των συνόρων από την έναρξη του πολέμου. Η Ρωσία έχει χτυπήσει πολλές εγκαταστάσεις καυσίμων και άλλων ενεργειακών εγκαταστάσεων από την έναρξη της εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει την καταγγελλόμενη επίθεση σε ρωσικό έδαφος.

 

Η Ουκρανία δεν επιβεβαιώνει την επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική πλευρά δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει την επίθεση.

Δημοσιογράφος της Bild ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα: «Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο λέει στον συνάδελφό μου @fpiatov, ότι «δεν έχει αυτές τις πληροφορίες» πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια αποθήκη πετρελαίου στην περιφέρεια Belgorod, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίθεση θα μπορούσε να ήταν μια ρωσική επιχείρηση «ψευδούς σημαίας» για να δικαιολογήσει περαιτέρω βίαιες επιθέσεις στην Ουκρανία».

Ο Πούτιν ενημερώθηκε για το πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τη φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Μπέλγκοροντ, μία ρωσική πόλη ανατολικά του Χαρκόβου.

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το Μπέλγκοροντ», είπε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Γνωρίζετε ότι το αποστολή του Υπ. Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στάλθηκε εκεί. Λαμβάνονται μέτρα για την αναδιοργάνωση των σημείων προμήθειας καυσίμων, ώστε αυτό που συνέβη να μην επηρεάσει σε καμία περίπτωση το επίπεδο προμήθειας όλων των απαραίτητων τύπων καυσίμων», είπε.

«Η αεροπορική υπεροχή κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης είναι ένα απόλυτο γεγονός», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ λέει ότι δεν έχει πληροφορίες

Νέα έκρηξη ακούστηκε γύρω στη 1 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, όπου τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων νωρίτερα σήμερα, όπως δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας στο Reuters.

Ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα έπληξαν την αποθηκευτική μονάδα νωρίς το πρωί, διατυπώνοντας έτσι την πρώτη κατηγορία για ουκρανικό αεροπορικό πλήγμα σε ρωσικό έδαφος από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουολέμπα, από την πλευρά του, δήλωσεότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ουκρανίας σε χτύπημα στο Μπέλγκοροντ, διότι δεν γνωρίζει όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Πολωνία, ο Κουλέμπα δήλωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία είχε ανάμειξη σε αυτό, πολύ απλά διότι δεν έχω στη διάθεσή μου όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ουκρανία περιμένει την επίσημη απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις του Κιέβου που παρουσιάστηκαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία και ότι οι ξένες δυνάμεις δεν πιέζουν την Ουκρανία να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – BLOOMBERG

ka-business.gr: Διοργανώνει το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σάββατο 28 Μαϊου
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...

Το ka-business.gr προτείνει

Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...
Μέσω gov.gr οι καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά καταγγελία για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχουν από σήμερα οι πολίτες, μετά την υπογραφή κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...
INTERLIFE: Νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης – TRAVEL Care Plus & TRAVEL Business Care
Δύο νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης το TRAVEL Care Plus και το TRAVEL Business Care δημιούργησε και προωθεί στην αγορά η INTERLIFE Ασφαλιστική, πέραν των...