Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση "Το Ελαιόρεμα των ονείρων μας" στην Πυλαία

“Το Ελαιόρεμα των ονείρων μας” στην Πυλαία

 

«Το έργο έγινε για να το χαιρόμαστε όλοι, μα πάνω από όλα τα παιδιά μας που θα έρχονται με τις οικογένειές τους για να παίξουν, να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν και να περπατήσουν. Τα έργα αυτά δεν είναι και δεν έγιναν για τις …κορδέλες αλλά για τους δημότες μας και όλους τους επισκέπτες του δήμου». 

Ο δήμαρχος επεσήμανε οτι δεν θα σταματήσει εδώ τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας. Το έργο του Ελαιορέματος θα συνεχισθεί και θα φθάσει στην παραλία της Πυλαίας αλλά και βόρεια μέχρι τον Αντίλαλο! “Θα ξεκινάει κάποιος από το βουνό και περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο θα μπορεί να φτάσει μέχρι τη θάλασσα” είπε χαρακτηριστικά!

Το έργο είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξεκίνησε το 2012. Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από προγράμματα του ΕΣΠΑ με τη στενή συνεργασία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που δούλεψαν  μαζί μας για την  υλοποίηση του στόχου χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες” επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.  

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 

  • την υπογειοποίηση δικτύου της ΔΕΗ, πάνω από 10 χλμ. και την απομάκρυνση για πάνω από 110 κολώνες
  • την αποξήλωση περίπου 5000 μέτρων εναέριων καλωδίων χαμηλής και μέσης τάσης,
  • φυτεύσεις για πάνω από τρεις χιλιάδες νέα δένδρα και φυτά
  •  τοποθέτηση πάγκων, πεζοδιαδρόμων με κεραμικό δάπεδο, διαμόρφωση χώρων ξεκούρασης εντός του πάρκου,
  • τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και βρυσών . 

 Στο έργο συμπεριλαμβάνεται επίσης η κατασκευή δυο μεταλλικών πεζογεφυρών, παιδικών χαρών και χώρων στάθμευσης. 

Τις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής, ο δήμαρχος προανήγγειλε νέα δράση “Σε νέα εκδήλωση θα σας καλέσουμε να υιοθετήσετε ένα δενδράκι. Με τη δική σας βοήθεια θα προστατευθεί το έργο που δίνει πνοή σε όλη την περιοχή…”

Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ενώ στη συνέχεια ο κ.  Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους προκατόχους του τ. δημάρχους Πυλαίας, Δημήτρη Καμπουρλάζο, Απόστολο Κουκουρίκο και Στέφανο Μποζίνη που έθεσαν τις βάσεις του έργου και ιδιαίτερα τον προκάτοχό του τον  Βασίλη Καρτάλη που ολοκλήρωσε τις μελέτες του έργου επί δημαρχίας του με την Τεχνική Υπηρεσία  της Πυλαίας και διεκδίκησε τη χρηματοδότησή του από τα ευρωπαϊκά χρήματα του ΕΣΠΑ  .

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη μαζί με τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τον τ. δήμαρχο Βασίλη Καρτάλη.

Το Ελαιόρεμα πλημμύρισε από εκατοντάδες δημότες και μικρά παιδιά, ποδήλατα και δεκάδες μπαλόνια τα οποία έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και ζωντάνια σε μια ξεχωριστή μέρα για την Πυλαία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης (υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας) και Σάββας Αναστασιάδης, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Τασούλα Κελεσίδου, ο πρώην Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων του δήμου μας.

Μικρά παιδάκια από τους δημοτικούς παιδικούς μας σταθμούς ζωγράφισαν και τραγούδησαν για το «Ελαιόρεμα των Ονείρων τους», οι παιδικές χορωδίες του δήμου και του Ι.Ν.Προφήτη Ηλία το τραγούδησαν, ενώ εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Πολιτισμού με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές Πυλαιώτικες φορεσιές που χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας μας και κέρδισαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Eπίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη: Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones, σκοπευτές
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο κρατικός μηχανισμός θα τεθεί σε επαγρύπνηση εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότεροι από αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν...
ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις 350 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις – Έρχονται νέες δράσεις 1,1 δισ.
Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για την ενίσχυση νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των δράσεων «Επιχειρηματική Έναρξη» και «Τουριστική...
ΦΟΔΣΑ_ΚΜ: Μπήκαν οι πρώτοι 40 καφέ κάδοι στα δυτικά – Τι πετάμε
Στους καφέ κάδους μπορεί να γίνεται ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών. Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ενώ στο πρόγραμμα είναι  στις αρχές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Μιμή Ντενίση Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη.
Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισσα της Σμύρνης με ότι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει....
Eπίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη: Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones, σκοπευτές
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο κρατικός μηχανισμός θα τεθεί σε επαγρύπνηση εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότεροι από αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν...
ΕΥΑΘ: Στο 100% η ψηφιοποίηση μέσω GIS σε ύδρευση – αποχέτευση
Στο 100% έχει φτάσει η ψηφιοποίηση μέσω τεχνολογιών GIS των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης στην ΕΥΑΘ, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διασύνδεση...