Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση «Στρατηγικό Επιχειρησιακό πρόγραμμα» για τη Χαλκιδική

«Στρατηγικό Επιχειρησιακό πρόγραμμα» για τη Χαλκιδική

Ο Στρατηγικός Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Χαλκιδικής έχει ως εξής:

 

Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος – Ιερισσός – Άγιο Όρος

 

 • Το Άγιο Όρος είναι ζωντανό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και αποτελεί πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού. Ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου-Ιερισσού-Αγίου Όρους πρέπει να αποκτήσει ευρωπαϊκές προδιαγραφές, γεγονός που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της προ του Αγίου ΄Ορους περιοχής και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού της, ειδικότερα ενός ποιοτικού θρησκευτικού τουρισμού.

 

 

Θεσσαλονίκη – Μουδανιά, Μουδανιά – Κασσάνδρα, Μουδανιά – Σιθωνία

 

 • Αναβάθμιση-διαπλάτυνση του οδικού αυτού άξονα, για να πάψει το κυκλοφοριακό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως τα σαββατοκύριακα με τις ουρές των αυτοκινήτων.

 

 

Σύνδεση με την Εγνατία Οδό

 

 • Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ρεντίνας – Σταυρού – Ιερισσού που αποτελεί την πιο σύντομη και γρήγορη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, παράλληλα με την σύνδεση της Εγνατίας στην Κεντρική Χαλκιδική, ανάμεσα από τις Λίμνες.

 

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Βιολογικοί καθαρισμοί, Διαχείριση Απορρημάτων

 

 • Δημιουργούμε σταθμούς βιολογικού καθαρισμού σε όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς που δεν έχουν, αλλά και σε όλους τους οικισμούς που ρίχνουν τα λύματά τους στον Ολύνθιο και το Χαβρία με τελική  κατάληξη στη θάλασσα. Ποιοτικός τουρισμός νοείται μόνο με σεβασμό προς το περιβάλλον
 • Δημιουργία ΧΥΤΥ (Χώρων Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων) σε όλες τις περιοχές, που έχουν καθυστερήσει. Οι ανοιχτές χωματερές, φαινόμενο που ντροπιάζει τη χώρα μας στο εξωτερικό, δημιουργεί προβλήματα μολύνσεων και εστίες φωτιάς, πρέπει οριστικά να εκλείψουν.
 • Οι υποδομές αυτές θα ενισχύσουν και την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, προς ένα τουρισμό πιο ποιοτικό, πιο πράσινο, αειφόρο και ανταγωνιστικό.

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Λιμάνια –  Μαρίνες

 

 • Ολοκληρώνουμε τις εργασίες στα λιμάνια Ν. Μουδανιών – Ιερισσού –Ουρανούπολης – Αμμουλιανής – Νέων Ρόδων – Νέων Πλαγίων.
 • Μελετούμε, με σεβασμό στο περιβάλλον, ένα δίκτυο μαρινών απαραίτητο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ανάπτυξη του γιότινγκ.

 

 

 

Αξιοποίηση φυσικών πόρων

 

Αναπτύσσουμε και αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους (μεταλλεία-γεωθερμία κ.λ.π.) με αυστηρούς και ξεκάθαρους περιβαλλοντικούς όρους, συμμετοχή στα κέρδη των επιχειρήσεων καθώς και άλλα αντισταθμιστικά οφέλη με τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων Ιδιωτικού Τομέα – Δήμων – Περιφέρειας

 

Πολιτισμός – Τουρισμός

 •  
 • Προβάλλουμε τη μεταλλευτική ιστορία του Νομού διαχρονικά, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι και σήμερα, με την δημιουργία Μεταλλευτικού Μουσείου.
 • Αναδεικνύουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, συνδυάζοντάς τους με τον θρησκευτικό και τον περιπατητικό τουρισμό, αξιοποιώντας και τον καταπληκτικό ορεινό όγκο της Χαλκιδικής

 

Ιδρύουμε κέντρο Αριστοτελικών ερευνών

 

 • Η τουριστική προβολή του Νομού παύει να επικεντρώνεται στις καλοκαιρινές και μόνο διακοπές. Αναδεικνύουμε και τις άλλες μορφές τουρισμού που έχει να προσφέρει η Χαλκιδική, όπως ο ορεινός, ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός και ο θρησκευτικός. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα για τους κατοίκους.

 

 

Αγροτικός Τομέας

 

Η διαχείριση του νερού

 • Ο νομός μας δεν έχει επιφανειακά νερά, για το λόγο αυτό η άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών γίνεται κυρίως από γεωτρήσεις.
 • Η υπεράντληση, αλλά και η αλλαγή των καιρικών συνθηκών, έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή πτώση της στάθμης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα τα τελευταία 20 χρόνια. Παίρνουμε άμεσα μέτρα, έχοντας υπόψη ότι ο αγροτικός κόσμος στηρίζει την παραγωγή του στην άρδευση ξοδεύοντας πολλά χρήματα για γεωτρήσεις και αρδευτικά δίκτυα στα κτήματά του και αν συνεχίσει η σημερινή πορεία θα υποστεί μεγάλες ζημιές.

 

 

Μελετούμε την κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών και άλλες παρεμβάσεις για να μη χάνεται  το νερό της βροχής στη θάλασσα, αλλά να εμπλουτίζει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό των φραγμάτων Χαβρία – Πετρίνια – Ολυνθίου που συμβάλλουν στην ασφάλεια της υδροδότησης του Νομού Χαλκιδικής.

 

 

Ενώ η Χαλκιδική έχει τους πιο συστηματικούς ελαιώνες της χώρας μας και τα προϊόντα που παράγουμε  (ελιά-λάδι) είναι εξαιρετικά, τα τελευταία χρόνια οι τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί είναι χαμηλές.

 

 

Το Επιχειρησιακό Σχέδιό μας περιλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και στήριξη στα εξής:

 

–         Η ελιά και το λάδι, γίνονται προϊόντα με ονομασία προέλευσης

–         Στηρίζονται οι ομάδες παραγωγών σε θέματα επεξεργασίας της ελιάς

–         Προβάλλονται τα προϊόντα διεθνώς

–         Ελέγχεται όλο το εμπορικό κύκλωμα

–         Ελέγχονται οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

 

 

Αντίστοιχες είναι οι πρωτοβουλίες μας για τη στήριξη των παραγωγών βερύκοκου.

 

 • Από τις επιδοτούμενες παραδοσιακές καλλιέργειες (σιτηρά-καπνός) οι αγρότες μας δεν απολαμβάνουν ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα. Σε άμεση συνεργασία μαζί τους και με σύμβουλό μας τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα αντίστοιχα Ερευνητικά Ινστιτούτα της Περιφέρειας, διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης αυτών των καλλιεργειών.

 

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...
CITY College: Αναγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο York ως ευρωπαϊκό campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του CITY College, University of York Europe Campus με αφορμή την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SIMONE MONGELLI – BODYTERRANEAN -THE SHOW
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός κρουστών, ντράμερ, body music, performer, εθνομουσικολόγος και δάσκαλος, Simone Mongelli, έρχεται με την ομάδα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για...
Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...