Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Ακρίβεια: Χτύπησε και το παραδοσιακό σουβλάκι - τον γύρο

Ακρίβεια: Χτύπησε και το παραδοσιακό σουβλάκι – τον γύρο

Το ξέφρενο ράλι τιμών στην ενέργεια αλλά  και τις πρώτες ύλες έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε φαγητά που μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα φτηνά.

 

Ανατιμήσεις που προκαλούν πανικό. Όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στους επαγγελματίες.  Ηλιέλαιο, ενέργεια και πρώτες ύλες έχουν εκτοξεύσει σε αδιανόητα επίπεδα τις τιμές. Στη Θεσσαλονίκη ο γύρος πλέον  πωληται μέχρι και 4.30 ευρώ και στο σουβλάκι  3.5 ευρώ 

Όπως δήλωσε στο ka-business.gr o πρόεδρος του σωματείου Εστατόρων – Ψητοπωλών Γιάννης Φιλοκώστας “όλα έχουν πάει στον ουρανό. Οι αυξήσεις  φτάνουν το  100% σε  είδη και υπηρεσίες. Τί  να κάνουν οι επγγελματίες, πόσο να συγκρατήσουν τις τιμές. Δεν βγαίνουμε. Χρειάζονται αντισταθμήσεις μέτρων”.

Ενδεικτικά το ηλιέλαιο πριν λίγες ημέρες το αγόραζαν 12 ευρώ το 10κιλο ενώ  σήμερα το προμηθεύτηκαν με  35 ευρώ η πίτα από 0,70 λεπτά πήγε στο 0,90 το χοιρινό κρέας από 6 ευρώ  έφτασε τα 6,90λεπα ενώ το ρεύμα και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 100% δηλ. κάποιος που πλήρωνε 1.000 ευρώ σήμερα πληρώνει 2.000 ευρώ και στο φυσικό αέριο από 200 πληρώνει 500 ευρώ.

 

Οι ιδιοκτήτες των 6.500 ψητοπωλείων και εστιατορίων που δραστηριοποιούνται στο νομό Θεσσαλονίκης είναι σε απόγνωση. Στην ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη καθώς όπως υποστηίζουν έχει αγγίξει το 60% είναι αναγκασμένοι τώρα να ανεβάσουν τις τιμές στα ύψη και σε προϊόντα που μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα φτηνά όπως είναι ο γύρος.

Αυτο τους αναγκάζει να πάρουν μέτρα από μόνοι τους Όπως υποστηρίζει στο ka-business.gr ο ιδιοκτήτης ταχυφαϊου, Βασίλης Καραγκούνης “Προτειμώ να κλείσω το ψητοπωλείο μου και να πληρώνω μονο το ενοίκιο πρά να δουλεύω  κα να δημιουργώ μόνο χρέη. Πώς θα πουλήσω με 4.30 ευρώ το γύρο? ποιός θα έρχετε στο μαγαζι. Προτειμω να κάνω μία παύση 2-3 μηνών να πληρώνω μονο ενοίκιο και να επαναπροσδιορίσω τις κινήσεις μου, ελπίζοτας πώς κάτι θα αλλάξει”.

Οι επαγγελματίες τρέμουν στην ιδέα πως οι πρωτόγνωρες αυτές αυξήσεις θα μειώσουν πολύ την κατανάλωση του γύρου αρα και τους τζίρους των καταστημάτων τους.

ka-business.gr: Διοργανώνει το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σάββατο 28 Μαϊου
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...

Το ka-business.gr προτείνει

Γιατί νιώθουμε κούραση κατά τις εναλλαγές εποχών και κυρίως την άνοιξη;
Άρθρο από το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ την έντυπη έκδοση // Η Άνοιξη είναι μια εποχή που προκαλεί διάφορες αλλαγές στο σώμα μας είτε...
Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γιατί νιώθουμε κούραση κατά τις εναλλαγές εποχών και κυρίως την άνοιξη;
Άρθρο από το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ την έντυπη έκδοση // Η Άνοιξη είναι μια εποχή που προκαλεί διάφορες αλλαγές στο σώμα μας είτε...
Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...