Έτσι πρέπει να είναι η φάρμα του μέλλοντος

Η Milkplan και το Lely Center Thessaloniki παρουσίασαν λύσεις  για τη «φάρμα του μέλλοντος»:  βιώσιμη, σχεδιασμένη με επίκεντρο την αγελάδα και την εύκολη διαχείριση, σε μία ενημερωτική 2ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λαγκαδά Θεσ/νίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνον Σύμβουλος, Νικόλαος Ημερίδης,  παρουσίασε το όραμα της Milkplan και της Lely για το μέλλον της αγελαδοτροφίας. Εστιάζοντας στην ευημερία της αγελάδας, του κτηνοτρόφου, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, παρουσιάστηκαν οι πλέον καινοτόμες λύσεις που παρέχουν οι εταιρείες:

  • το Lely Astronaut A5 σηματοδοτεί ορόσημο στη ρομποτική αρμεγή για μια φάρμα με υγιείς και χωρίς άγχος αγελάδες, που σημαίνει ακόμα περισσότερο γάλα.
  • τον ρομποτικός ενσιροδιανομέας Lely Vector που φροντίζει για την καλύτερη διατροφή των γαλακτοπαραγωγών και κρεοπαραγωγών βοοειδών.
  • Την ομάδα υποστήριξης FMS (Farm Management Support) η οποία είναι ένα νέο concept service & υποστήριξης από την Lely που καθιστά τη Lely ταυτόχρονα συνεργάτη, προμηθευτή, τεχνικό service και σύμβουλο της φάρμας.
  • το concept Dairy XL είναι η ολοκληρωμένη λύση της Lely για τις μεγάλες μονάδες, με περισσότερα από 400 αρμεγόμενα ζώα. Συνδέοντας τους ανθρώπους, την τεχνολογία και τα ζώα οι εκτροφές παράγουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα γάλακτος με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
  • τις λύσεις κτηνοτροφικού εξοπλισμού της Milkplan (θέσεις ανάπαυσης, στρώματα νερού, τάπητες, κλειδιά) που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία και την ευημερία των ζώων
  • τις λύσεις αερισμού και δροσισμού της ιταλικής εταιρείας CMP για γρήγορα αποτελέσματα αύξησης της γαλακτοπαραγωγής.

Πάνω από 60 κτηνοτρόφοι παρευρέθηκαν και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, να συμμετέχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις για την ανάπτυξη των μονάδων τους. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Milkplan και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Lely Center Thessaloniki

Το Lely Center Thessaloniki είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Milkplan με τη Lely. Oι σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρουμε έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην απαρχή μιας νέας εποχής για την ελληνική κτηνοτροφία, μιας εποχής όπου οι αγελάδες μπορούν να αρμέγονται περισσότερο υπό βέλτιστες συνθήκες, στον χρόνο που θέλουν, για όσο χρόνο επιθυμούν με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια. Μιας εποχής όπου ο κτηνοτρόφος μπορεί να απολαμβάνει τα μέγιστα οφέλη από τη φάρμα του, από την ευκολία στη διαδικασία αρμεγής, τη διατήρηση της καλής υγείας του ζωικού κεφαλαίου, τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος μέχρι την βελτίωση της αποδοτικότητας των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και συνεπώς την αύξηση της κερδοφορίας του.