Για 1η φορά, στο διεθνή διαγωνισμό του Μόντε Κάρλο, Ελληνικά γαστρονομικά ελαιόλαδα διακρίνονται σε τόσο υψηλές θέσεις
Μια υψηλού κύρους διάκριση σημειώθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με την 2η και 3η θέση στα Best Flavored ελαιόλαδα, 4 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Finalist και 9 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Masters of Olive Oil International Competition 2022.
Η 6η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από 1η έως 31η Μαΐου του 2022, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους.
Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία, οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).
Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενέργησε ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πέντε συνολικά φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.
Στις 14/06/2022, έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης, αλλά και την κατάταξη 4 γαστρονομικών ελαιολάδων στα finalist, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές ορόσημο για την ελληνική αλλά και την διεθνή Ελαιοκομία.