Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Νέα Μέτρα: Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Νέα Μέτρα: Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα έγιναν στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Κώστα Σκρέκα, Γιώργο Γεωργαντά, Θόδωρο Σκυλακάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Οφέλη είδε μια μεγάλη ομάδα πολιτών με χαμηλά εισοδήματα ωστόσο υπάρχουν και οι χαμένοι. Ανάμεσα στους  κερδισμένους είναι οι αγρότες και οι οδηγοί ταξί, ενώ σημαντικά παράπονα εκφράζονται από οικογένειες με μεικτό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών αλλά και κατοίκους απομακρυσμένων, μη νησιωτικών περιοχών.

 

Τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ εξειδίκευσε η κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, τα μέτρα ξεπερνούν συνολικά το ένα δισ. ευρώ και απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Η στήριξη που θα δοθεί θα είναι σε τρεις άξονες και θα αφορά:

Τη σημαντική αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων και την επιδότηση της τιμής της βενζίνης.

Σε γενικές γραμμές, αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου, χορηγείται έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε ανασφάλιστους υπερήλικες, σε δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ. Θα καταβληθεί επίσης διπλή δόση σε δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού.

Ακόμη, στα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των μεσαίων εισοδημάτων που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, περιλαμβάνονται:

 • Επιδότηση με 22 λεπτά το λίτρο ανά μήνα για αγορά 60 λίτρων καυσίμων για οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ
 • Επιδότηση με 15 λεπτά το λίτρο στην πηγή για αγορά πετρελαίου κίνησης
 • Χορηγούνται 200 ευρώ τον Απρίλιο για τη μείωση του κόστους στα ταξί
 • Αυξάνονται από 60 σε 96 οι άτοκες δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή

 

Σημειώνεται πως η επιδότηση στο ντίζελ είναι διπλή τον Απρίλιο. 15 λεπτά για όλους (η επιδότηση πάει στο διυλιστήριο ή στον εισαγωγέα) και 22 λεπτά για τους δικαιούχους. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να εξαντληθεί μια κι έξω, σε ένα γέμισμα. Η επιδότηση γίνεται στο όχημα, άρα θα καλύψει και το υγραέριο κίνηση.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα για καύσιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα Πάσχα

Πώς θα γίνει η επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

Πρώτο Πλαίσιο Μέτρων: Σημαντική αύξηση της επιδότησης ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων

 • Η επιδότηση ρεύματος στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από το 70% στο 80% μεσο-σταθμικά της αύξησης για τις πρώτες 310 Kwh (90% για τις πρώτες 155 Kwh και 70% για 156-310 Kwh) για τον Απρίλιο με κόστος 218 εκατ. ευρώ.
 • Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατ. ευρώ.
 • Δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος ύψους 110 εκατ. ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων ρεύματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου στις μικρές επιχειρήσεις.
 • Συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και τον Απρίλιο με 40 €/Kwh για τα νοικοκυριά και 20 €/Kwh για τις επιχειρήσεις, με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 636 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

 

Ποιοι θα λάβουνε επίδομα Πάσχα

Δεύτερο Πλαίσιο Μέτρων: Ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας

Χορηγείται ενίσχυση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας, που θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, ως εξής:

 • Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα). Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.
 • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους. Δικαιούχοι είναι (όπως τον Δεκέμβριο) συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Το κόστος υπολογίζεται σε 135 εκατ. ευρώ.
 • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ.
 • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ.
  Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με κόστος 50,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικό κόστος: 324 εκατ. ευρώ σε 1,7 εκατ. δικαιούχους. Από τα εν λόγω μέτρα ωφελούνται περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά με περισσότερα από 3,2 εκατ. μέλη.

 

Πώς θα γίνει η επιδότηση καυσίμων

Τρίτο Πλαίσιο Μέτρων: Επιδότηση καυσίμων φυσικών προσώπων και μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης

Κάρτα καυσίμων: Χορηγείται κατά τον μήνα Απρίλιο επιδότηση καυσίμων (αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης) που καλύπτει το αυξημένο κόστος των καταναλώσεων τριών μηνών (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου) για φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.
 • Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.
 • Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.
 • Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.
 • Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.
 • Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).
 • Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

 

Τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις, διευκολύνεται η ρευστότητα

Τέταρτο Πλαίσιο Μέτρων: Διευκόλυνση της ρευστότητας των επιχειρήσεων

Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών, με τις μειώσεις βάση τζίρου, όπως έχουν ανακοινωθεί, από 60 άτοκες σε 96 άτοκες δόσεις. Παραμένει η έκπτωση 15% σε περίπτωση που καταβληθούν εφάπαξ.

Ο καταμερισμός του κόστους των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν

Συνολικό κόστος των ανωτέρω νέων μέτρων 1,12 δισ. ευρώ:

 • 636 εκατ. για επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Απρίλιο,
 • 324 εκατ. ευρώ για επιδότηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
 • 130 εκατ. ευρώ για την κάρτα καυσίμου,
 • 23 εκατ. ευρώ για την μείωση της τιμής του Diesel Κίνησης για τον Απρίλιο,5,7 εκατ. για αποζημίωση ειδικού σκοπού σε ταξί.

Ποια άλλα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα

Μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται: Μείωση ΕΝΦΙΑ, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, επιδότηση κόστους ενέργειας και επίδομα θέρμανσης

Κατατέθηκε εχθές το νομοσχέδιο για την μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ και τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ λιπασμάτων από το 13% στο 6%. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κάτωθι μέτρα έχουν ληφθεί για τον πρωτογενή τομέα και τη συγκράτηση των τιμών των τροφίμων, με συνολικό κόστος 200 εκατ. ευρώ για το 2022:

 • Επιδότηση των κτηνοτρόφων για το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, σε ποσοστό 4% των συνολικών εσόδων από παραγωγή του δεύτερου εξαμήνου του 2021, με κόστος 43 εκατ. ευρώ.
 • Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους αγρότες για το έτος 2022, με κόστος 60 εκατ. ευρώ.
 • Μόνιμη μείωση ΦΠΑ λιπασμάτων από το 13% στο 6%. Κόστος: 20 εκατ. ευρώ κατ’έτος.
  Μόνιμη μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021. Κόστος: 15 εκατ. ευρώ κατ’έτος.
 • Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021. Κόστος 50 εκατ. ευρώ για το 2022.
 • Εντάσσεται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο η μεταφορά ζωοτροφών στη Κρήτη για το έτος 2022, με κόστος 8 εκατ. ευρώ.
 • Αυξάνεται κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών, με κόστος 3,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον τα συνολικά κονδύλια που έχουν διατεθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την έκπτωση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου (εξαιρουμένων των εκπτώσεων των παρόχων) ανέρχονται σε 630 εκατ. ευρώ για το 2021 και 1,05 δις. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μαζί με την επιδότηση Απριλίου ξεπερνούν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Σε αυτά προστίθεται η επιδότηση ύψους 271 εκατ. που δόθηκε σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος) τον Δεκέμβριο του 2021, όπως και  το αυξημένο επίδομα θέρμανσης από 84 εκατ. σε 174 εκατ., εκ των οποίων τα 137,6 εκατ. έχουν ήδη διατεθεί και απομένει μία ακόμη δόση που θα δοθεί πριν τα τέλη Απριλίου.

Με βάση τα ανωτέρω, το σύνολο των παρεμβάσεων για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν ανακοινωθεί ή υλοποιηθεί έως σήμερα ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ.

 

Κερδισμένοι

Αγρότες
Ανάμεσα στις κατηγορίες που είδαν στοχευμένες, θετικές παρεμβάσεις είναι οι αγρότες καθώς ωφελούνται τόσο από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και τη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές αλλά και από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Συγκεκριμένα, ήδη έχει κατατεθεί νομοσχέδιο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ, αλλά και τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα αλλά και στις ζωοτροφές στο 6% έναντι 13% μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, για τους αγρότες προβλέπεται επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης που αντιστοιχεί σε σημαντικό κομμάτι του κόστους.

Οδηγοί Ταξί
Για την περίπτωση των οδηγών ταξί, τα νέα μέτρα προβλέπουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ για το διάστημα Μαρτίου και Απριλίου. Μάλιστα, για την περίπτωση αυτή δεν προβλέπεται κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, όπως συμβαίνει με το γενικό πληθυσμό. Αν υπολογιστεί ότι η για το γενικό πληθυσμό η επιδότηση, χωρίς ΦΠΑ, ανέχεται σε 12 λεπτά ανά λίτρο, αντίστοιχα για τους οδηγούς ταξί, τα 200 ευρώ αντιστοιχούν σε μειωμένη τιμή για 1.600 λίτρα κατά το διάστημα των δύο μηνών.

Ιδιοκτήτες ΙΧ που κάνουν ελάχιστες μετακινήσεις
Κερδισμένοι μπορούν να βγουν υπό προϋποθέσεις και οδηγοί που πραγματοποιούν ελάχιστες έως και καθόλου μετακινήσεις με το αμάξι τους, αρκεί βέβαια να έχουν καταβάλει κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και να μην έχουν καταθέσει πινακίδες. Και αυτό γιατί τα μέτρα προβλέπουν τη δυνατότητα καταβολής του έκτακτου επιδόματος στην τράπεζα -για όσους δεν έχουν smartphone. Έτσι αν κάποιος έχει αμάξι αλλά δεν το κινεί, μπορεί να λάβει τα 40 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Χαμένοι

Νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ
Η μεγάλη κατηγορία του πληθυσμού που δεν παίρνει κάποιο όφελος από τα νέα μέτρα είναι οικογένειες με συνολικό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ μεικτό. Μολονότι τα εισοδηματικά κριτήρια είναι σαφώς διευρυμένα σε σχέση με το παρελθόν, με το κύμα ακρίβειας και τον πληθωρισμό που καλπάζει, επ’ ουδενί μια οικογένεια με 30.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί προνομιούχα, ώστε να μην χρειάζεται το επίδομα.

Παντρεμένοι

Το όριο των 30.000 ευρώ αφορά το οικογενειακό εισόδημα. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο τι ισχύει για τους άγαμους, αλλά και τους διαζευγμένους, όσους βρίσκονται εν διαστάσει καθώς και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Αν για παράδειγμα δεν προκύψει μείωση του ορίου για τους άγαμους, σε ένα νοικοκυριό με ένα ζευγάρι που συζεί αλλά δεν έχει παντρευετεί το όριο γίνεται αυτομάτως 2Χ30.000=60.000. Άρα τα παντρεμένα ζευγάρια συγκαταλέγονται μεταξύ των χαμένων. Αντίστοιχα, και με δεδομένο ότι ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις, για εισοδήμτα του 2020 (φορολογικό έτος 2021), αν κάποιος έχει χωρίσει ενδιάμεσα, συνεχίζει να λογίζεται ως παντρεμένος, άρα πέφτει αυτόματα στην κλίμακα των 30.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Οδηγοί εταιρικών αυτοκινήτων
Μια ακόμη κατηγορία που δεν λαμβάνει κάποια ενίσχυση είναι εργαζόμενοι με εταιρικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν είναι στο όνομά τους. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος των καυσίμων, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις εταιρικές παροχές, και εξαιρούνται από το σχετικό επίδομα.

Κάτοικοι απομακρυσμένων, μη νησιωτικών περιοχών
Τα μέτρα προβλέπουν επιπλέον ενίσχυση για κατοίκους νησιωτικών περιοχών, όπου οι τιμές των καυσίμων είναι αυξημένες, όχι όμως και για απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών συγκαταλέγονται στους χαμένους, καθώς, ενώ πληρώνουν συγκριτικά ακριβότερα τη βενζίνη και το πετρέλαιο, δεν λαμβάνουν την επιπλέον ενίσχυση.

Ιδιοκτήτες οχημάτων μεταφορών
Το πακέτο ενίσχυσης αφορά τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι όμως εκείνους που έχουν ή εργάζονται σε επιχειρήσεις μεταφορών. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, όσοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, καλούνται είτε να απορροφήσουν οι ίδιοι το αυξημένο κόστος είτε -όπως συνήθως συμβαίνει- να το μετακυλήσουν στους πελάτες τους, συντελώντας έτσι στην περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού.

Όσοι χρειάζονται πετρέλαιο θέρμανσης
Το νέο πακέτο μέτρων δεν περιλαμβάνει κάποια πρόβλεψη για το πετρέλαιο θέρμανσης, μολονότι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δείχνουν να συνεχίζονται τουλάχιστον για το Μάρτιο. Έτσι, όσοι χρειάστηκε να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης τις προηγούμενες μέρες ή κληθούν να το κάνουν τώρα, θα το πληρώσουν ακριβότερα, δίχως όμως να λάβουν κάποια ενίσχυση.

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...