Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Liquid Gastronomy στη Θεσσαλονίκη

Liquid Gastronomy στη Θεσσαλονίκη

 

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 28 & 29 Μαρτίου 2019, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού Bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα Cocktail Bars του κόσμου.  

 

Στη Θεσσαλονίκη “ταξιδεύει” στις 28 & 29 Μαρτίου τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Αθήνα, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) και σε Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στις πιο επίκαιρες τάσεις του διεθνούς bartending και της “υγρής γαστρονομίας”. Θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Τaste Point που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εισηγητής του θα είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και Τεχνολογικός Συνεργάτης του γνωστού αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων cocktail bars παγκοσμίως.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars ανά τον κόσμο. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets, θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Eκδήλωση: Δράσεις κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που διοργανώθηκε...
Ενισχύονται οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία: Νέες ευκαιρίες για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό
Το μήνυμα ότι οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία καθώς και από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, έλαβε...
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FRESKON 2024”
 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Eκδήλωση: Δράσεις κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που διοργανώθηκε...
Ενισχύονται οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία: Νέες ευκαιρίες για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό
Το μήνυμα ότι οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία καθώς και από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, έλαβε...
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FRESKON 2024”
 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για...