Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης : Τι θα δείτε ;

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης : Τι θα δείτε ;

  • Το πιο feelgood ντοκιμαντέρ που είδατε τελευταία, τη νέα ταινία της Ανιές Βαρντά Πρόσωπα & Ιστορίες που συνσκηνοθετεί με τον γάλλο εικαστικό καλλιτέχνη JR και η οποία άνοιξε την αυλαία του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (πρεμιέρα- αίθ. Παύλος Ζάννας).

 

  • Ένα κινηματογραφικό σοκ: το θρίλερ Μετά τον χωρισμό του Ξαβιέ Λεγκράν που εστιάζει σε μια οικογένεια σε διάλυση η οποία φτάνει στα άκρα. Μια ταινία-έκπληξη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, κάνοντας ρεκόρ στο γαλλικό box office (πρεμιέρα- αίθ. Ολύμπιον).

 

  • Ένα επικό ταξίδι για τη μετανάστευση, το ντοκιμαντέρ Ανθρώπινη ροή, από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι (αίθ. Τζον Κασσαβέτης).

 

  • Το νέο φιλμ του Σάμουελ Μάοζ Foxtrot, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, μια γλυκόπικρη ταινία για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα στους ανθρώπους (αίθ. Σταύρος Τορνές).

 

Κι ακόμη:

 

Στην καθιερωμένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema του Φεστιβάλ, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά την κλασική κωμωδία Επτά ευκαιρίες του Μπάστερ Κίτον (Κυριακή 18/3, 12:00, αίθ. Παύλος Ζάννας).

 

Ιστορίες μαγικές από τις «Χίλιες και μία νύχτες» και απρόσμενες ιστορίες της ζωής σας περιμένουν στο αφιέρωμα «Μιγκέλ Γκόμεζ: η επιμονή της μνήμης» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου (αίθ. Σταύρος Τορνές).

 

Η Comédie-Française επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ με το σπουδαίο κλασσικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Éric Ruf. Οι μαγνητοσκοπημένες αναμεταδόσεις έργων κλασικού ρεπερτορίου της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου (αίθ. Σταύρος Τορνές).

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ:

 

Μετά τον χωρισμό / Custody / Jusqu‘à la garde

(Γαλλία, 2017)

Σκηνοθεσία – σενάριο:  Ξαβιέ Λεγκράν / Xavier Legrand. Με τους: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria. Έγχρωμη, 90΄. Γλώσσα: Γαλλικά.

 

Μετά το διαζύγιό τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν την από κοινού κηδεμονία του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν αντέχει τον χωρισμό με τη γυναίκα του, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Από την άλλη, ο Ζουλιάν -όμηρος ενός ζηλιάρη και βίαιου πατέρα, αλλά και ανθρώπινη ασπίδα για μια κυνηγημένη μητέρα-, φτάνει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο. Σε παραγωγή του Αλεξάντρ Γαβρά, μια ταινία που κόβει την ανάσα.

– Αργυρός Λέων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας, Φεστιβάλ Βενετίας 2017

 

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=gfmCTO7u0i8

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ : 18:30, 20:15, 22:00

 

*****

 

Πρόσωπα & Ιστορίες / Faces Places / Visages Villages

(Γαλλία, 2017)

Σκηνοθεσία:  Ανιές Βαρντά & JR / Agnès Varda & JR. Έγχρωμο, 89΄. Γλώσσα: Γαλλικά.

 

Μια ευτυχής συνεργασία ανάμεσα στη «γιαγιά της Νουβέλ Βαγκ» και στον 33χρονο εικαστικό καλλιτέχνη JR, η οποία ξεκινά από ένα φωτογραφικό πρότζεκτ-οδοιπορικό στα χωριά της Γαλλίας και καταλήγει σ’ έναν ύμνο για το αποτύπωμα που αφήνουν οι πιο απρόβλεπτες συναντήσεις, τη φιλία που έχει για θεμέλιο ένα κοινό λοξό βλέμμα στον κόσμο, τους ανθρώπους που κάνουν τους τόπους και τους τόπους που κρύβονται στους ανθρώπους, για την ομορφιά του εφήμερου και την αιωνιότητα της μνήμης.

 

– Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Καννών 2017

 

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=Nv9-vJ8Wmss

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ : 19:00, 20:45, 22:30

 

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...