«Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η παράσταση είναι μια  παραγωγή της  CREATE4ART και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 και  την Τρίτη  6 Φεβρουάριου 2018 και ώρα 21:00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το έργο «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδας, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες περιμένουν να αναγεννηθούν. Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου μα σε κρίση συνείδησης υπουργού στη βουλή, τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον του, οδηγούμενος στο συμπέρασμα ότι η μόνη – αλλά όχι άπιαστη – ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής για την ΑΡΩΓΗ  και για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές: Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαϊδη (12 ένορκοι), Ερμηνεία: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Μαζί του οι: Παύλος Λουτσίδης, Ελένη Θεοχάρη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Τσούμπαρης/Τάσος Κονταράτος (διπλή διαμονή), Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα, Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού, Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης, Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Σκίτσο: Ιουλία Μακρή, Γραφιστική Επιμέλεια αρχικής αφίσας: Γιάννης Στιβανάκης, Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής