Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε μέσα από την αγάπη για το φαγητό και την πλούσια γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που υπήρξε σταυροδρόμι των λαών και αναδεικνύει μέσα από την κουζίνα της ιδιαίτερες γεύσεις με μπαχάρια, αρώματα, τοπικά προϊόντα, αλλά και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο.
Στο διήμερο των εκδηλώσεων, που είναι ανοικτές για το κοινό, θα παρουσιαστούν δελεαστικές γευστικές προτάσεις από την Ινδία έως την Αμερική και από τα ευρωπαϊκά γλυκά έως το ασιατικό σούσι, θα λειτουργήσει αγορά με προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μαγειρικής και διατροφολογίας για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Τη διοργάνωση θα πλαισιώσει μουσική από DJs της πόλης.