Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσωπα Στιβ Κακέτσης: Έφυγε - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Στιβ Κακέτσης: Έφυγε – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας, Στηβ Κακέτσης.

Τον περασμένο Μάρτιο ο επιχειρηματίας υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η υγεία του είχε επιδεινωθεί σοβαρά με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα σε κέντρο αποκατάστασης.

Ο Στηβ Κακέτσης υπήρξε επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών και εστίασης. Μεσουράνησε στη νύχτα της Αθήνας, διατηρώντας μια σειρά από κέντρα διασκέδασης, μεταξύ αυτών και τη θρυλική Νεράιδα.

Οι συγγενείς του Στηβ Κακέτση περιμένουν να γυρίσει την Ελλάδα ο γιος του ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Τη Δευτέρα στις 16.00 θα γίνει η κηδεία του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η κηδεία θα καθυστερήσει λίγο, προκειμένου να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ο γιος του Στηβ Κακέτση και της Κατιάνας Μπαλανίκα, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική όπου ζει και εργάζεται.

Ποιος ήταν ο Στιβ Κακέτσης

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 ο Στιβ Κακέτσης είναι ήδη γνωστός στους νυχτερινούς και κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, ως ένας πολύ γοητευτικός 25άρης, που είναι έξω κάθε βράδυ.

Δεν έχει σταθερή σχέση, είναι ένας άνδρας που ζει και εργάζεται στην Αμερική μόνιμα, αλλά έρχεται στην Ελλάδα για να διασκεδάσει, όταν ένα βράδυ που βλέπει την 28χρονη τότε ηθοποιό Κατιάνα Μπαλανίκα σε κάποιο μαγαζί εντυπωσιάζεται τόσο που ψάχνει να βρει τρόπο προσέγγισης.

Πιάνει μια κοινή τους φίλη, η οποία μιλάει στην Μπαλανίκα για τον όμορφο Στιβ, όμως η τελευταία δεν θέλει να γνωρίσει έναν τύπο που γυρνάει στα μπουζούκια και σπάει πιάτα.

Η μοίρα όμως θα τα φέρει έτσι που ένα βράδυ θα τον γνωρίσει στα μπουζούκια, στο κέντρο που εμφανίζεται η Μαρινέλλα, όταν θα περάσει δίπλα της και θα της αφήσει λουλούδια χωρίς να πει τίποτε.

Η Μπαλανίκα δεν εντυπωσιάζεται αλλά την δεύτερη φορά που πάει στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, βλέπει έναν καλλονό όπως έχει πει, να στέκεται όρθιος ακουμπώντας σε μια κολόνα.

Ρωτάει τη φίλη της ποιος είναι αυτός ο κούκλος και σε λίγο ο Κακέτσης κάθεται στο τραπέζι της για μια πρώτη γνωριμία που αλλάζει την ζωή του, μέσα σε λίγους μήνες.

Ο γάμος, η φυλακή και το διαζύγιο

Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος για τον επιχειρηματία και την ηθοποιό που παντρεύονται την ίδια χρονιά και μετά από ένα διάστημα στην Αμερική επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει έναν γιο, τον Ασημάκη. Χρόνια μετά ο Στιβ θα αποκαλύψει ότι είχαν αποκτήσει και ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στους έξι μήνες αλλά έζησε μόνο δυο μέρες.

Όταν αγοράζει την Νεράιδα το 1980, στήνει ένα φοβερό μαγαζί από το οποίο θα περάσουν πολλά γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, όπως ο Λευτέρης Πανταζής που έκανε οχτώ σεζόν.

Όταν τη γκρεμίζουν ως αυθαίρετο, την χτίζει από την αρχή με όλες τις άδειες ενώ κάποια στιγμή χωρίζει το μαγαζί σε μεγάλη και μικρή Νεράιδα. Δημιουργεί το πρωτοπόρο για την εποχή Kitchen Bar, από το οποίο περνάει όλη η κοσμική Αθήνα, επιχειρηματίες, εκδότες και εφοπλιστές.

Η Νεράιδα θα μετονομαστεί σε «Θέα» και θα συνεχίσει ως νυχτερινό κέντρο με επιτυχία αφού περνάνε ονόματα όπως ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Σταμάτης Γονίδης.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 εκεί όπου όλα δείχνουν να κυλούν ιδανικά στη ζωή του Στιβ, συλλαμβάνεται ως μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που εισήγαγε τέσσερα κιλά ηρωίνης και δέκα κιλά χασίς.

kaketsis
kaketsis© Παρέχεται από: Protothema.gr

Παρόλο που φωνάζει για την αθωότητα του, έφτασε η καταγγελία του υπόδικου Αλέξη Αλεξίου, ώστε να προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας, που βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τελικά θα αφεθεί ελεύθερος μετά την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Δερβέντζα προς το Δικαστικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του ενδείξεις ενοχής, ενώ αργότερα ο Αλεξίου αναίρεσε την κατάθεση που έστειλε τον Κακέτση στη φυλακή.

Παραδέχθηκε ότι τον κατήγγειλε μετά από συνεχείς υποδείξεις άλλων κρατουμένων και πολλοί λένε ότι αυτή η υπόθεση άφησε βαθιά σημάδια στον Στιβ, ενώ πέντε χρόνια μετά ο γάμος του με την Κατιάνα Μπαλανίκα, οδεύει προς το τέλος του. Το ζευγάρι βάζει μπροστά το διαζύγιο, και υπάρχει σοβαρός λόγος για τον χωρισμό, τον οποίο ο Κακέτσης θα αποκαλύψει χρόνια μετά επιμένοντας ότι η Μπαλανίκα ήταν ότι καλύτερο πέρασε από τη ζωή του.

Ο τυφώνας Άντζελα, η κατάρρευση και το τέλος

Έχει ήδη γνωρίσει την Άντζελα Δημητρίου την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα, σε μια σχέση η οποία θα περάσει από σαράντα κύματα με ατέλειωτα επεισόδια χωρισμών και επανασυνδέσεων.

Τα gossip έντυπα στήνουν ένα πάρτι, έχουν εξώφυλλο έτοιμο σχεδόν κάθε εβδομάδα, αφού ο Κακέτσης μιλάει και η Άντζελα απαντάει χωρίς ανάσα ενώ οι τηλεοπτικές lifestyle εκπομπές δεν προλαβαίνουν να τους καλούν.

Κάποια στιγμή αυτό το ατέλειωτο αλληλοκατηγορώ ανάμεσα σε δύο ανθρώπους θα λάβει τέλος, αλλά η Δημητρίου μετά από κάποια χρόνια θα του αποδώσει ευθύνες.

«Ο Στιβ με αγάπησε και με αγαπάει ακόμη, αλλά αυτή ήταν μια ιδιόρρυθμη σχέση» θα πει τονίζοντας παράλληλα: «Πέρασα πολύ καλά μαζί του αλλά μου έκανε και πολλά άσχημα πράγματα. Από τη μια μου έδειχνε ένα σωστό δρόμο και από την άλλη με οδηγούσε κατευθείαν στο γκρεμό». Όταν η δημοσιογράφος της ζητάει να πει τι εννοεί, η τραγουδίστρια αποκάλυψε: «Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν τον πας μέσα στις λέσχες, ούτε του μαθαίνεις να παίζει ζάρια χαρτιά και στο καζίνο».

Ίσως και να μην του συγχώρεσε ποτέ ότι μίλαγε άσχημα γι’ αυτήν στα κανάλια, κάτι που όπως είπε επηρέασε τόσο την οικογένεια όσο και την καριέρα της.

Ο επιχειρηματίας θα σχετιστεί με μια άγνωστη στο ευρύ κοινό γυναίκα, την Αννίτα, η η οποία θα σταθεί δίπλα του μέχρι το 2018 πριν τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Από το 2011 ο Κακέτσης αρχίζει να ζορίζεται, καθώς η οικονομική κρίση επηρεάζει την εστίαση, και αρχίζουν τα οικονομικά προβλήματα ενώ τα ακίνητα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ετήσιο μίσθωμα 450.000 ευρώ.

kaketsis___3_
kaketsis___3_© Παρέχεται από: Protothema.gr

Αρχίζει να χρωστάει επιλέγοντας όπως έλεγε ο ίδιος να πληρώνει τους 180 εργαζόμενους που είχε, ενώ προσπαθεί να ρυθμίσει τα χρέη του, αλλά χωρίς να καταφέρνει και πολλά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017 το ΤΑΙΠΕΔ κερδίζει τελεσίδικα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του επιχειρηματία, ο οποίος μετά τριάντα επτά χρόνια χάνει την θρυλική του Νεράιδα.

Έκτοτε δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος άνθρωπος αφού όπως είπε είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στη ζωή του, αλλά το συγκεκριμένο ήταν το μεγαλύτερο και αυτό που δεν μπόρεσε ουσιαστικά να ξεπεράσει ποτέ. Κατά μια διαβολική σύμπτωση ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 1989 όταν κατεδάφισαν τα δύο μαγαζιά του ως αυθαίρετα, τα οποία έστησε από την αρχή με όλες τις άδειες και ήταν πάλι 5 Σεπτεμβρίου, είκοσι οχτώ χρόνια μετά, όταν τα έχασε ξανά.

Αναγκάστηκε να πουλήσει μέχρι και την πολυτελή κατοικία του στα Νότια προάστια για να μπορέσει να πληρώσει κάποια από τα συσσωρευμένα χρέη του

Τον περασμένο Μάρτιο, το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη αυτός επίμονος λάτρης της νύχτας, αποδείχτηκε η αρχή για το ταξίδι χωρίς επιστροφή αφού έκτοτε νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

kaketsis___2_
kaketsis___2_© Παρέχεται από: Protothema.gr

Χθες το απόγευμα έφυγε για να βρει την Νεράιδα που αγάπησε, και όπως έλεγαν γνωστοί και φίλοι θα τον θυμούνται όχι όπως έφυγε αλλά όπως έζησε τις νύχτες του. Τότε που η Άντζελα Δημητρίου του τραγουδούσε «Είσαι αητός χωρίς φτερά, χωρίς αγάπη και χαρά» ενώ ο Στιβ Κακέτσης χόρευε μοναδικά αυτό το ζεϊμπέκικο στην πίστα της Νεράιδας του.

ΠΗΓΗ:  Protothema.gr, ΘΕΜΑ

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...