Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο κορωνοϊός "χοντρόκοψε" την κατανάλωση του πατσά - Μόνο σε πακέτο

Ο κορωνοϊός “χοντρόκοψε” την κατανάλωση του πατσά – Μόνο σε πακέτο

Το «φαγητό του ξενύχτη» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον πατσά, σερβίρεται πλέον μόνο σε πακέτο και -όπως λένε οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων, ο κορωνοϊός “χοντρόκοψε” την κατανάλωση της σούπας των ξενύχτηδων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης ενός από τα πιο παλιά πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης στο οποίο έχουν δειπνήσει πολλοί πολιτικοί και καλλιτέχνες, δηλώνει πως ο κορωνοϊός «πάγωσε» την καυτή σούπα και συνάμα έφερε νέα δεδομένα με τον…ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο, να πωλείται σε συσκευασία για το σπίτι.

«Όταν μιλάμε για τον πατσά μιλάμε για μια διαδικασία μυσταγωγίας, δηλαδή αυτός που θα έρθει να φάει θέλει να καθίσει στο τραπέζι, να ακούει το μαχαίρι που κόβει τον πατσά να χτυπάει στο τεφλόν (παλαιότερα στο ξύλο), θέλει να μυρίσει το σκόρδο αναμεμειγμένο με το ξύδι. Πρόκειται για μία διαδικασία που αγαπούν οι ξενύχτηδες και τώρα συμβαίνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει ο πελάτης, να τον παίρνει σε πακέτο», εξηγεί.

Οι ιδιοκτήτες πατσατζίδικων όπως λένε έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά αφού, ως επί το πλείστον, οι πελάτες κατέφθαναν τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα εστιατόριά τους. Αν και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά όλες τις ώρες (για σούπες- πακέτο), η απώλεια εσόδων είναι τεράστια, καθώς μόνο το πακέτο δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα έξοδά τους.

«Ζούμε μια ειδική και καινούρια πραγματικότητα στην εστίαση, όμως παρατηρώ ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταχύτητες στο κομμάτι παροχής υπηρεσιών. Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός στις επιχειρήσεις εστίασης καθώς μπήκαμε στην ιδια κατηγορία με μπαρ όπου συνωστίζονταν κόσμος, κάτι που διαφέρει εντελώς από το να φάει κάποιος μια σούπα σε ένα τραπέζι τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες. Ο κ. Τσαρούχας υποστηρίζει πως είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας κάνοντας λόγο για τη χειρότερη οικονομική χρονιά από την αρχή της λειτουργίας του πατσατζίδικου.

Η Πρωτοβουλία, με εκατόν τρεις επιχειρήσεις, που ασχολούνται με το θέμα αυτό, σημειώνει πως «θα μπορούσε να εξεταστεί ακόμη και η πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου στα συγκεκριμένα καταστήματα χωρίς ωστόσο να αποτελεί την ιδανική λύση».

 

(video) Ομιλίες – Φωτορεπορτάζ : 1ο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού & Επαγγελματικής Αλιείας
(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Θαλάσσιου Τουρισμού & Επαγγελματικής Αλιείας Περισσότερα από 600 άτομα, φίλοι της θάλασσας και της επαγγελματικής...

Το ka-business.gr προτείνει

ΕΣΘ: Αυτό είναι το Χριστουγεννιάτικό Ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ανήρτησε το Χριστουγεννιάτικο Ωράριο 2022 - 2023
EY: Οι κυβερνήσεις χρειάζονται νέους τρόπους εργασίας ώστε να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές ευκαιρίες
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να απογοητεύσουν τους πολίτες τους, λόγω του αργού ρυθμού της ψηφιοποίησης, σύμφωνα με έρευνα της EY παγκοσμίως...
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ψηφιακά η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου
Μέσω του  εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΣΘ: Αυτό είναι το Χριστουγεννιάτικό Ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ανήρτησε το Χριστουγεννιάτικο Ωράριο 2022 - 2023
EY: Οι κυβερνήσεις χρειάζονται νέους τρόπους εργασίας ώστε να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές ευκαιρίες
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να απογοητεύσουν τους πολίτες τους, λόγω του αργού ρυθμού της ψηφιοποίησης, σύμφωνα με έρευνα της EY παγκοσμίως...
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ψηφιακά η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου
Μέσω του  εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και...