Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Κορωνοϊός: Καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους νοσούν από...

Κορωνοϊός: Καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους νοσούν από Covid-19

Έγγραφο της ΕΑΥΘ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για την ανάγκη χορήγησης διευκολυντικής ειδικής άδειας σε όλους τους γονείς Αστυνομικούς λόγω νόσησης του τέκνου τους από Covid-19.

 

Κύριε Υπουργέ,

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει κορυφωθεί και η πανδημία έχει περάσει σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της, σήμερα ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων και χιλιάδες μαθητές συρρέουν από το πρωί στις αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, ήδη έχουν ανιχνευτεί περίπου 15.000 κρούσματα μέσω των self-test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα θρανία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα, ανάμεσα τους και πολλά τέκνα Αστυνομικών.

Η εν λόγω εξέλιξη ανέδειξε το κενό της νομοθεσίας που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, καθώς πλέον δεν προβλέπεται η χρήση διευκολυντικής ειδικής άδειας σε όλους τους γονείς λόγω νόσησης του τέκνου τους από Covid-19, όπως ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, οι πλήρως εμβολιασμένοι γονείς ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, εφόσον έρθουν σε επαφή με κρούσμα, δεν τίθενται σε καραντίνα και προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι γονείς τίθενται σε καραντίνα κι εμμέσως διευκολύνονται να φροντίσουν το παιδί τους. Η διαφορετική αντιμετώπιση των εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό τους ή όχι, έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθά στη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.

Επίσης, όταν οι γονείς δε δύνανται να φροντίσουν το παιδί τους, την ευθύνη της φροντίδας του αναλαμβάνουν συνήθως οι παππούδες – γιαγιάδες. Αν αναλογιστούμε ότι τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τους διαφυλάξει από την έμμεση έκθεσή τους στον ιό.

Από την άλλη, δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι πολλοί Αστυνομικοί που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους ή δεν έχουν τη δυνατότητα φροντίδας των τέκνων τους από τρίτο πρόσωπο, θα εξαναγκαστούν να αφήσουν το παιδί τους που νοσεί από Covid-19 στο σπίτι, χωρίς καμία επίβλεψη ή φροντίδα, με όσους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την υγεία και την ασφάλειά του.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ο Covid-19 δεν κάνει εξαιρέσεις και έχει αποδειχθεί ότι η βαριά νόσηση μπορεί να πλήξει από μικρά παιδιά μέχρι υπερήλικες, οι εργαζόμενοι γονείς δεν πρέπει να γίνουν ένας κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης και γι’αυτό η Πολιτεία οφείλει να τους διευκολύνει όλους ανεξαιρέτως για τη φροντίδα των τέκνων τους.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε να μεσολαβήσετε ώστε οι διατάξεις του άρθρου 16 Ν.4722/2020 να ισχύσουν και για το αστυνομικό προσωπικό. Στόχος μας είναι αφενός να προστατευτούν οι Έλληνες Αστυνομικοί και οικογένειές τους και αφετέρου να αποτραπεί εγκαίρως μια απειλή για τη δημόσια υγεία.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Έρχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πολυγύρου
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση των ρύπων αποτελούν μέρος της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιώργος...
Σοκ στη Γαλλία με τον ομαδικό βιασμό 12χρονης από εφήβους
Αγόρια ηλικίας 13 ετών σε προάστιο του Παρισιού κατηγορήθηκαν για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα σε βάρος της, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών
Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Το ελληνικό...
ΕΕΘ: Επιδότηση επιχειρήσεων – μελών για συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ
Το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για στήριξη των επιχειρήσεων - μελών του, αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και επιδοτεί τη...