Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαίρι στο κόκκαλο Black Out στα αεροδρόμια - Χωρίς αιτήματα η απεργία των ελεγκτών εναέριας...

Black Out στα αεροδρόμια – Χωρίς αιτήματα η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας!

Το περίεργο είναι ότι η πρώτη φορά γίνεται εξαγγελία απεργίας 4ημερης διάρκειας χωρίς αιτήματα..! 
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο υπουργός Μεταφορών Χρ.Σπίρτζης σε σκληρή ανακοίνωσή του κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ για υποκίνηση της εν λόγω απεργίας.
Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν κινητοποιήσεις με δικαιολογημένα αιτήματα και πάντοτε υπό μορφή στάσεων εργασίας και όχι γενικής απεργίας.

Μία αδικαιολόγητη τετραήμερη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και στον τουρισμό, αφού ο φετινός Οκτώβριος είναι μήνας ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Για πρώτη φορά φέτος αναμένεται όλες οι τουριστικές περιοχές της χώρας και η Αθήνα να έχουν υψηλή πληρότητα 70-80%!
Αν αποδειχθεί ότι η απεργία αυτή έχει κομματικά κίνητρα και μιλάμε για μία ξεκάθαρα υποκινούμενη καταστροφή του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας!
Αυτό ήταν και ο λόγος που χθες το βράδυ στην Λεωφ. Αμαλίας τα φώτα στο Υπουργείο Τουρισμού ήταν αναμμένα ως τα μεσάνυχτα, αφού η αναπληρώτρια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, βρισκόταν σε επαφή με όλους τους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα και με παράγοντες του τουρισμού στο εξωτερικό, ώστε να μην ζημιωθεί ο τουρισμός και να μην δυσφημιστεί η χώρα μας διεθνώς και να δοθεί άμεσα λύση.
Κύκλοι πάντως του Υπουργείου Μεταφορών υποδεικνύουν τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη ως υποκινητή της απεργίας και τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη λόγω των γνωστών σχέσεων τους με την ηγεσία του σωματείου εργαζομένων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας… 
Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης αργά χθες το βράδυ πάντως ζήτησε να ανακληθεί η απεργία… Οψόμεθα!

 

“Έκκληση έκανε το Υπουργείο Τουρισμού για να ανασταλεί άμεσα η 4ημερη απεργία  που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον τουρισμό, σε μία περίοδο ρεκόρ αφίξεων τον Οκτώβριο”. 


Το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας των  ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα δεν δικαιολογείται ως προς τη διάρκειά της  και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε  και  θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό. 
Είναι άμεση ανάγκη γιατί τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της τουριστικής κίνησης τον μήνα Οκτώβριο, εγκλωβίζει χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, οδηγεί  σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και τουριστικών αφίξεων, φέρνει σε αδιέξοδο τον τουριστικό κλάδο, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάνει τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία.

Το Υπουργείο Μεταφορών, με  μία σκληρή ανακοίνωση  του μετά από συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη  με τους εκπροσώπους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας επισήμανε την έλλειψη συγκεκριμένων αιτημάτων και τόνισε ότι η πόρτα του υπουργείου ήταν είναι και παραμένει ανοικτή “Τους περιμένουμε διαφορετικά χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ“, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η απεργία, σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έχει κομματικά κίνητρα, και “Οι  μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις  φάνηκαν πλέον καθαρά
Η ΝΔ χθες το βράδυ, προκειμένου να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο ρόλο της στην υποκίνηση της απεργίας , αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημοσίως βγάζοντας ανακοίνωση με την οποία ζητά την ανάκληση της. 
Είναι η πρώτη φορά που χωρίς αιτήματα, εξαγγέλλεται απεργία 4ημερης διάρκειας, εν γνώσει μάλιστα της τεράστιας ζημιάς που προκαλεί αδικαιολόγητα, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες κινητοποιήσεις τους, και μάλιστα με ίσως δικαιολογημένα αιτήματα είχαν τη μορφή στάσεων εργασίας. 
Η υποκινούμενη καταστροφή του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας, κινητοποίησε όλους τους φορείς του τουρισμού, που ήταν χθες σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με κύκλους της τουριστικής αγοράς, η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά έμεινε  έως τα μεσάνυχτα στο Υπουργείο,  καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να υπάρξει άμεση λύση και ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα  και με παράγοντες του τουρισμού στο εξωτερικό, ώστε να μην ζημιωθεί ο τουρισμός και να μην δυσφημιστεί η χώρα μας διεθνώς. 
Για ανεύθυνη και καταστροφική εξέλιξη κάνανε λόγο οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

 

 

ΠΗΓΗ: opyrsos

 

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...