Αντώνης Σαμαράς is back!

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός με την πρώτη του μεγάλη πολιτική ομιλία στην Ελλάδα, ένα χρόνο σχεδόν μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δήλωσε ουσιαστικά παρών στο πολιτικό σκηνικό, με πολλές αναφορές που χρήζουν ποικίλων ερμηνειών για τα μελλούμενα. «Ξέρω τις δυσκολίες, γιατί πάλεψα με «θεούς και δαίμονες». Αλλά κράτησα τη χώρα όρθια… Είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια».Όχι μία, πολλές φορές.Κι από πολλές πλευρές…Αλλά κράτησα και την παράταξη όρθια και τη χώρα όρθια, φέρνοντας την Πατρίδα μου σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ό,τι την παρέλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς που είπε ότι υπηρέτησε τη χώρα, όχι στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα και σημείωσε με μεγάλη ένταση, ότι την παρέδωσε σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι τη βρήκε και αναφέροντας την αποστροφή από τον όρκο των νέων την αρχαίας Αθήνας: «την πατρίδα ουκ ελλάττω παραδόσω…», είπε με νόημα: «Έτσι πολιτεύθηκα πάντα. Και έτσι θα εξακολουθώ να πολιτεύομαι…».

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν δείχνει διάθεση πολιτικής αποστράτευσης, αλλά αντίθετα είναι παρών και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε τρόπο και το είπε και ο ίδιος από την Καλαμάτα, με την εξής φράση: «Με γνωρίζετε όλοι καλά τόσα χρόνια πλέον… Ξέρετε πως αυτά που λέω τα πιστεύω.

Ξέρετε πως αυτά που πιστεύω, τα παλεύω πάντα. Και «μόνος και μετά πολλών»… Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω… Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας…».

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε τι είπε το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015 πριν περίπου 13 μήνες. «Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και στην περιοχή μας. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση… Όμως κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Μέχρι τέλους. Εύχομαι ειλικρινώς, να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου. Γιατί για την Ελλάδα μιλάμε. Αλλά οφείλω να προειδοποιήσω» τόνισε και συμπλήρωσε πως την συνέχεια την ξέρουν όλοι πολύ καλά.

Ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε το φιλμάκι που είχε προβάλλει η ΝΔ τις παραμονές των εκλογών και σημείωσε ότι τότε επικρίθηκε ο ίδιος και το κόμμα του για «κινδυνολογία» και «εκστρατεία του φόβου», αλλά τώρα πια έχουν επαληθευθεί όλα, αφού όπως σημείωσε: «Τώρα έχει εγκατασταθεί ο φόβος στην ψυχή του Έλληνα! Κι εκείνοι έφεραν τον φόβο!».

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι προειδοποίησε προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και αυτές έκλεισαν, ότι θα υπάρξουν capital controls και επιβλήθηκαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους, ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, αν και η χώρα είχε βγει στην ανάπτυξη, όπως και έγινε, ότι θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο μνημόνιο, αν και η Ελλάδα έβγαινε από το μνημόνιο, όπως και συνέβη και ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες.

«Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot» τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς που υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω, δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη» και υποστήριξε: «Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη…Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι επί των ημερών της δικής του κυβέρνησης η Ελλάδα άρχιζε να ανεβαίνει και πλέον η χώρα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» και γι’ αυτό και συκοφαντούν τη ΝΔ με τέτοια εμπάθεια. Ο ίδιος είπε, με δόση αυτοκριτικής, ότι ασφαλώς και επί των ημερών μας δεν είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα. «Ασφαλώς δεν είχαμε γίνει «Γη της Επαγγελίας». Ασφαλώς είχαν γίνει και λάθη… Αλλά η χώρα προχωρούσε! Ανέβαινε! Βελτιωνόταν σε όλα».

Στη συνέχεια όμως ήταν πολύ πιο επικριτικός, με την επισήμανση ότι ορισμένοι βέβαια, ίσως να γοητεύονται ακόμα από τέτοια ψέματα, αλλά «ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον Ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά δεν έγιναν απλά κάποια λάθη από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα έκαναν όλα λάθος και αναφέρθηκε ειδικά στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, λέγοντας: «Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν… Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει…».

Κατά τον πρώην Πρωθυπουργό, ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ’ όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. «Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Έμπαιναν λίγοι, και ίδιος αριθμός έφευγαν. Επαναπατρίζονταν! Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία.

Δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Κυρίως τώρα, που κλείνουν τα σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί δεν υπάρχει πια Αποτροπή! Τότε δεν έμπαιναν πολλοί, γιατί ήξεραν ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάνε παρακάτω. Τώρα έρχονται όλοι και παγιδεύονται εδώ» είπε.

Στο άλλο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ήταν λάθος του Πρωθυπουργού όταν κραύγαζε πως «θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»! «Το θυμάστε αυτό; Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας «χορεύουν» οι αγορές και οι «θεσμοί»…

Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το «αμήν» και να κλείσει τις τράπεζες. Τώρα, με capital controls, με επιχειρήσεις να κλείνουν και με επενδύσεις να φεύγουν, βρίσκεται σε πολύ πιο αδύναμη θέση απέναντι στους δανειστές….Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home».Και σήμερα, βέβαια, μας λέει σε κάθε ευκαιρία, πως η κα. Μέρκελ στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη!».

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν κερδίζεις τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις, κι ύστερα έρχεσαι και κάνεις ακριβώς τα αντίθετα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα. Όταν η Ελλάδα, με τόσες θυσίες του λαού της, κατάφερνε πέρσι τον Ιανουάριο να βγαίνει και από την κρίση, από τα μνημόνια κι από την ύφεση – κι έρχεσαι εσύ, υπόσχεσαι ότι θα τα κάνεις όλα «καλύτερα», κι ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα. Γι’ αυτά όλα θα λογοδοτήσει! Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό…Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του».

Ο πρώην Πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε και στις κινήσεις της κυβέρνησης και σε άλλα πεδία. Με την επισήμανση ότι το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν είναι μόνο ότι εξακολουθεί να εξαπατά τον λαό…, αλλά κατά τον ίδιο κάνει το πολύ χειρότερο: συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση.

«Χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα…Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για «κύκλωμα εκβιαστών».Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα! Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο… κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο. Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία! Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα…Είναι κοινοί συκοφάντες!».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στο ζήτημα των όσων αποκαλύπτονται για τις επαφές του κ. Τσίπρα με εκδότες. «Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ.Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση.Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πας από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό – διασυρθεί.» είπε με έμφαση.

Κατά τον κ. Σαμαρά, το σκοτάδι πάνω από τη χώρα μας, μοιάζει σήμερα πιο πυκνό από ποτέ…, αλλά προέβλεψε ότι δεν θα αργήσει να ξημερώσει. «Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν. Μπορεί το χάος που δημιουργείται στο μεταναστευτικό να «μαζευτεί». Μπορεί η καθίζηση που παρουσιάζεται στην οικονομία να αντιστραφεί. Μπορεί η ανασφάλεια που νιώθουμε ως πολίτες μέσα στη χώρα μας και ως χώρα μέσα σε ένα ανήσυχο περίγυρο, να παραμεριστεί σύντομα. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012. Θα το ξανακάνουμε».

Στο σημείο αυτό ήταν ιδιαίτερα ενισχυτικός για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη που είπε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγγύηση για τον τόπο. «Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση γι’ αυτό. Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ’ ό,τι ήταν λίγους μήνες πριν. Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφώς ότι το κλίμα αλλάζει παντού.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η «τιμωρία» για το ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει και η φθορά είναι πολύ μεγάλη, αφού όπως είπε, χάνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε όλες τις μετρήσεις: «Χάνουν σε πρόθεση ψήφου, χάνουν σε «παράσταση νίκης» και χάνει ο Τσίπρας σε καταλληλότητα Πρωθυπουργού! Μπροστά είναι σε όλα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά! Ας μην βαυκαλίζονται, λοιπόν…» τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του…» τόνισε με νόημα και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συστράτευση δυνάμεων από άλλους χώρους και ειδικά στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...
Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός -Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με στελέχη που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον πυρήνα του κυβερνητικού σχήματος, και μόλις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανασχηματισμός: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί – Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα
Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης Υφυπουργός: Γιώργος...
Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...