Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φεστιβάλ Κασσάνδρας Αμφιθέατρο Σίβηρης Αύγουστος 2020

Φεστιβάλ Κασσάνδρας Αμφιθέατρο Σίβηρης Αύγουστος 2020

Μπορεί, αυτό το καλοκαίρι να κρατάμε αποστάσεις, ωστόσο το θέατρο πάντα μας φέρνει κοντά και οι καρδιές μας θα είναι πάντα αγκαλιασμένες ακόμη κι όταν τα σώματά μας βρίσκονται σε απόσταση ενάμιση μέτρου. Γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας:  «Δε βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια», (Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ).

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης βγαίνει μπροστά!

 

Όσα στερηθήκαμε την άνοιξη, θα τα απολαύσουμε το καλοκαίρι. Την δια ζώσης επικοινωνία, τη χαρά, τη συγκίνηση, τη διασκέδαση του νου και της ψυχής από την τόσο δύσκολη καθημερινότητα, την ανταλλαγή συναισθημάτων… τον έρωτα τον ίδιο! Και θα τραγουδήσουμε για αυτόν, με τους στίχους του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του, το έργο «Αχ Έρωτα!». Μία παράσταση ύμνος στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φ. Γκ. Λόρκα. Τέσσερα από τα πολυτιμότερα έργα του μεγάλου ποιητή, συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ονειρική παράσταση γεμάτη με ερωτικούς στεναγμούς, που θα μας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα μας παροτρύνει να βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα μας παρακινήσει να ερωτευτούμε κι εμείς κάτω από τον καυτό Ανδαλουσιανό  ήλιο.

 

Μία παράσταση- σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεδερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ.

Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

«Αχ Έρωτα…!».  Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο!  Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος.  Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι.  Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό.  Όπως ο Έρωτας.  Γι’ αυτό και στην παράστασή μας ακούγονται τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.

Κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα της Νανάς Νικολάου, ένας θίασος εκλεκτών πρωταγωνιστών που αποτελείτε από τους  Νάντια Μπουλέ  και Παναγιώτη Πετράκη, με τις θεσπέσιες φωνές τους, τους  Γιάννη Καλατζόπουλο, Πελαγία Αγγελίδου, Στάθη Παναγιωτίδη, Δήμητρα Στογιάννη, Έφη Σισμανίδου και στο πιάνο τον Κωνσταντίνο Κωτούλα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα μας πάει μια βόλτα στις γειτονιές που περπάτησε, εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Φ. Γκ. Λόρκα τα σπουδαία έργα του. Στο ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ακούγεται η φωνή της μεγάλης κύρίας του Ελληνικού Θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη. Με σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, χορογραφίες της Αρετής Μώκαλη και φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ανάμεσα σε τόσα άλλα, γέννησε και το Θέατρο. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να το στερηθεί, αυτό το καλοκαίρι. Το θέατρο έχει τη μαγική δύναμη να εκμηδενίζει τις αποστάσεις, να μας ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, σε άλλες εποχές, περασμένες ή σε εποχές που δεν έχουν έρθει ακόμη, χωρίς να σηκωθούμε καν από τη θέση μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αισθάνεται υποχρεωμένο να αφουγκραστεί αυτό που κάποτε έγραψε ο Λόρκα στο φίλο του Σαλβαδόρ Νταλί «Ένα καλό θέατρο μπορεί να αλλάξει την ευαισθησία του λαού και ένα θέατρο αξαρθρωμένο μπορεί να εξαχρειώσει ένα έθνος»

Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά

ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΗ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», από αρχές Ιουλίου, με σταθερή βάση κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή τον υπέροχο θεατρικό κήπο και την open air σκηνή του Θεάτρου Χυτήριο, περιοδεύει και στις γειτονιές της Ελλάδας με τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του ΑΡΚΑ (η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης” και “Χαμηλές Πτήσεις”),  στην πιο χιουμοριστική παράσταση του καλοκαιριού «ΖΩΗ ΜΕΤΑ»

 

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, θα δώσει μία παράσταση στη Χαλκιδική και το Αμφιθέατρο Σίβηρης στην οποία θα ακούσουμε μεγάλα της τραγούδια –δηλαδή όλα τα #arvanitakiclassics που έχουμε αγαπήσει – αλλά και τραγούδια που διασκεύασε και τα ξανά αγαπήσαμε με την φωνή της, καθώς και κάποια από τα καινούρια της τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ της “Τα μεγάλα ταξίδια” (μουσική Θέμης Καραμουρατίδης, στίχοι Λήδα Ρουμάνη) που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

 

 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία, και ένας ακόμη ηθοποιός με μακρά πορεία, ο Τάσος Χαλκιάς, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και ο Θανάσης Πατριαρχέας, ο οποίος διαγράφει μια πολλά υποσχόμενη πορεία στο χώρο.

Η παράσταση αντιμετωπίζεται από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα από μια νέα οπτική, που παραμένει μεν πιστή στην αρχική σκηνοθετική του προσέγγιση, αλλά δίνει νέες προεκτάσεις καθώς απευθύνεται σε μια Ελλάδα όπου πλέον ο πολιτισμός προβάλλει ως προτεραιότητα. Κοινωνικά και πολιτικά ανήσυχο, πρόκειται για ένα θεατρικό δείγμα γραφής που προσεγγίζει τη νέα πραγματικότητα με ευαισθησία, κριτικό πνεύμα αλλά και καμία διάθεση συμβιβασμού με τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας και όσων επιθυμούν να την περιβληθούν.

Στην Αθήνα του 2020 και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει επίκαιρο, 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης –για το οποίο και γράφτηκε–, τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

την Πέμπτη 13/8 στις 8:30μ.μ.

 

H επίσημη θεατρική παράσταση του

“Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα”

περιοδεύει στην Ελλάδα!

 

Η θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...