Θερινά σχολεία φυσικής στη Θεσσαλονίκη

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών Επιστημών, υπεύθυνοι ΕΚΦΕ, νεαροί ερευνητές και εκπαιδευτικοί Φυσικής συνεργάζονται για να πραγματοποιήσουν το σχολείο των ονείρων μας.

Σε αυτό το θερινό σχολείο Φυσικής οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες θα προσεγγίσουν βιωματικά τις έννοιες της Φυσικής, θα πραγματοποιήσουν πειράματα σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης, θα γνωρίσουν τη Σύγχρονη Φυσική, τον επιστήμονα και το πώς λειτουργεί η Επιστήμη.

Ο σημαντικότερος στόχος αυτού του θερινού σχολείου είναι να αναδείξει ότι η Φυσική μπορεί να είναι απλή, να μαγεύει, να ερμηνεύει την καθημερινότητά μας και τον κόσμο γύρω μας.

Πρόκειται για μια πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τον τρόπο που θέλουμε η Φυσική να διδάσκεται στα σχολεία μας και ταυτόχρονα μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του μαθήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τον πειραματικό του χαρακτήρα και την επαφή των μαθητών μας με τη Σύγχρονη Φυσική και την Αστρονομία.

Για τις διαλέξεις και τα εργαστήρια θα αξιοποιηθούν ιδιωτικά σχολεία της πόλης μας.

Οι μαθητές θα διαμένουν στο σπίτι τους, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 09:30- 18:00.

Το μεσημεριανό τους γεύμα θα είναι στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα εκπαιδευτήρια διατίθεται λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από το τέρμα Βούλγαρη στις 09:30.

περισσότερες πληροφορίες στο   www.eef.gr