Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθλητισμός Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Αυτές είναι οι αντιδράσεις

Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Αυτές είναι οι αντιδράσεις

Ορθή η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, υπέρτατο αγαθό η υγεία. η νίκη της ανθρωπότητας στη μάχη με τον κορωνοϊό θα εορταστεί στο Tokyo2020 όποτε και αν διοργανωθεί. Θα τιμηθούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και η θριαμβεύτρια Ελπίδα. Η ελληνική αθλητική οικογένεια τα εγγυώνται 126 συνεχόμενα χρόνια. Παραμένουμε δίπλα στους αθλητές μας” ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τόνισε: “Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση κάποιων αθλητών, αλλά επιδόσεις και διακρίσεις δεν υπάρχουν χωρίς την προϋπόθεση της υγείας ή χωρίς την προϋπόθεση του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας των ευκαιριών.

Φαίνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο τα πράγματα δεν θα έχουν ησυχάσει. Το να κυκλοφορούν οι αθλητές με μάσκες και γάντια στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά δυστοπικό σενάριο. Γι αυτό θεωρώ ότι, σε όσους ετοιμαζόσασταν για το Τόκιο, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση αλλά αλλαγή προσανατολισμού.

Με την ίδια εγρήγορση αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι έναν άλλο δύσκολο αγώνα όπου θα χρειαστούμε το μέγιστο της υπομονής, της ψυχραιμίας και της πειθαρχίας που μας μαθαίνει ο αθλητισμός. Και είμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο, σε έναν παράξενο αγώνα, που τον δίνουμε μαζί, αλλά όχι δίπλα… Μην ανησυχείτε, η φλόγα του Τόκιο δεν θα σβήσει, απλώς θα μείνει αναμμένη για πολύ περισσότερο…”

Ο Σπύρος Καπράλος σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε αρχικά: “Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν επιβεβλημένη, κατά τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Προέχει η υγεία τόσο των αθλητών, αλλά όλων όσων είναι στην Ολυμπιακή οικογένεια και μετέχουν στους Αγώνες. Βεβαίως είναι δυσάρεστη η απόφαση αυτή και πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα. Που αφορούν τις προκρίσεις των αθλητών, αλλά και διάφορα οικονομικά θέματα. Νομίζω είναι χρέος όλων όσων ασχολούνται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις”.

Σε ερώτηση για το εάν ήταν δύσκολη η απόφαση που πάρθηκε είπε “Νομίζω ότι ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί νομίζω κανένας δεν ήθελε να φύγουν οι Αγώνες από το διάστημα που έπρεπε να γίνουν. Τα γεγονότα, όμως, κανένας δεν μπορούσε να τα προβλέψει όταν ξεκίνησε ο ιός. Εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και σε τόσες πολλές χώρες που ποια ήταν αναπόφευκτο κι έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση”.

Αντίστοιχη και η δήλωση του αρχηγού αποστολής της ελληνικής ομάδας “Τόκιο 2020”, Μιχάλη Φυσεντζίδη, για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αφουγκραζόμενη την αγωνία των αθλητών και αθλητριών ανά την υφήλιο, πήρε σήμερα τη σωστή και πάνω απ` όλα λογική απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ως αρχηγός αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι η πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών μας, ανακουφίστηκε στο άκουσμα της σημερινής είδησης. Γιατί, έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών ήταν πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βαθιά μέσα τους γνώριζαν ότι ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της πανδημικής αλυσίδας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους.

Η κραυγή αγωνίας, από την πλειοψηφία σχεδόν, των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο ΟΛΟΙ επιβάλλεται να δουν ως ΕΥΚΑΙΡΙΑ και όχι ως κατάρα. Ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από τον ιό και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριές μας που είτε είχαν προκριθεί ή ευελπιστούσαν να δώσουν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Αγώνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι ότι θα γίνουν το 2021 και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας, αγωνιστικά και όχι μόνο.

Για όλους, η πανδημία αποτελεί μια πρόκληση. Και οι αθλητές και αθλήτριές μας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως είναι να βρίσκεσαι μπροστά σε κάποια πρόκληση. Ως μια νέα πρόκληση, πρέπει πλέον, ν` αντιμετωπίσουν και την αναβολή των Αγώνων.

Να είμαστε γεροί και το Τόκιο 2021 δεν είναι μακριά. Σε αυτή τη φάση ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...