Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 8ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη (video) Συμπεράσματα του 8ου Πολυσυνεδρίου "Καινοτομία και Ανάπτυξη: Θεσσαλία 2015"

(video) Συμπεράσματα του 8ου Πολυσυνεδρίου “Καινοτομία και Ανάπτυξη: Θεσσαλία 2015”

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΔΩ!

 

Και μάλιστα το ka-business.gr δείχνει στην πράξη τι σημαίνει να… καινοτομείς, αφού μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης εμείς κάνουμε περιοδεία στην ελληνική επικράτεια θέλοντας να προβάλουμε και να δώσουμε βήμα στους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω!

Μέσα στο αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ως Έλληνες αναγκαζόμαστε να ζούμε γίνεται εντονότερη η ανάγκη ανάληψης ιδιωτικών πρωτοβουλιών, επιστροφής στη γη και εξαγωγής των προϊόντων που παράγουμε.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι… genius για να είναι καινοτόμος. Χρειάζεται μια καλή ιδέα η οποία μέσα από βοήθεια και με την κατάλληλη υποστήριξη θα πάρει σάρκα και οστά. Η κρίση γεννά ευκαιρίες και η καινοτομία υπάρχει παντού! Ακόμα και στα σκουπίδια.

Αυτό που χρειάζεται είναι η απλοποίηση της διαδικασίας της έρευνας σε ό,τι σχετίζεται τον δημόσιο τομέα, τα πανεπιστήμια και τους φορείς. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θωμάς Μαλούτας ο οποίος αποκάλυψε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

Σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα για να υλοποιηθούν φρέσκες ιδέες είναι η «έλλειψη ρευστότητας» στην αγορά. Όμως και αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται καθώς τα τραπεζικά ιδρύματα όπως είναι η τράπεζα Πειραιώς διαθέτουν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα.

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν εταιρίες που αντί να βάζουν «λουκέτο», να προχωρούν σε απολύσεις και να μειώνουν προσωπικό και λειτουργικά κόστη, αναπτύσσονται, φεύγουν από τα στενά όρια του ελλαδικού χώρου και διαπρέπουν. Είναι αυτές οι εταιρίες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, γιατί βλέπουν πως η παραδοσιακή μορφή της αγοράς είναι ξεπερασμένη. Επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση και στην επιμόρφωση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό… case study. Μια περιφέρεια η οικονομία της οποίας στηρίζεται στη γη που όμως έχει να αναδείξει λαμπρά επιχειρηματικά παραδείγματα. Διαθέτει δυο ακαδημαϊκά ιδρύματα: ένα ΤΕΙ και ένα Πανεπιστήμιο στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα των οποίων γίνονται σημαντικά πράγματα. Πράγματα που βγαίνουν προς τα έξω μέσα από τη συνεργασία με τους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και την εμπιστοσύνη των ιδιωτών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της περιοχής, ο σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και κεντρικής Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, οι φορείς, οι φοιτητές, οι πολιτικοί κάθισαν κάτω και μέσα από μια συνεχόμενη διαβούλευση κατέληξαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Θεσσαλία 2020» αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια και «φρέσκιες» ιδέες.

 

Στο πλαίσιο του 8ου Πολυσυνεδρίου μιλήσαμε και για τη γεωργία και τον τουρισμό μας. Δυο έννοιες συνδεδεμένες με την Ελλάδα μας αλλά και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και οι δυο κλάδοι «χωρούν» καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Και στη Θεσσαλία είναι αλληλένδετες μεταξύ τους αυτές οι έννοιες, αφού πολλά προϊόντα από τη γη της, που πολλοί τουρίστες επισκέπτονται, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της εγχώριας αγοράς.

Αναδείξαμε επίσης πετυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και βραβεύσαμε μέσα από την μικτή επιτροπή του ka-business.gr και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιχειρήσεις – πρότυπα που μας κάνουν περήφανους εντός και εκτός συνόρων.

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε σήμερα αυτά για τα οποία οι άλλοι θα μιλούν αύριο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!!!!

 

 

Απλοποίηση των διαδικασιών έρευνας ανακοίνωσε στο 8ο Πολυσυνέδριο του ka-business.gr ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας

  «Είμαστε από μόνοι μας καινοτομικοί. Όταν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης μιλάς για καινοτομία γίνεται… καινοτομικός». Με τη φράση αυτή ξεκίνησαν οι εργασίες του 8ου Πολυσυνεδρίου για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη που διοργάνωσε το μοναδικό διαδικτυακό ka-business.gr στις 18 Απριλίου στο DIVANI PALACE της Λάρισας.  

 

 

Καινοτομία: Μοχλός Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

  Στο πρώτο πάνελ του 8 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία την περίοδο της κρίσης κατόρθωσε να αυξήσει τις εξαγωγές της. Βασική προτεραιότητα για την επιτυχία είναι η συνεργασία και η συζήτηση.  

 

Μηχανισμοί υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας

Στους τρόπους αλλά και τους μηχανισμούς υποστήριξης της ελληνικής και τις νεανικής επιχειρηματικότητας αναφέρθηκαν οι ομιλητές του δεύτερου πάνελ του 8 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης. Όπως ειπώθηκε μέσα στο άσχημο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται και η… ευκαιρία! Οι επιχειρήσεις μας και οι εξαγωγές μας μπορούν να απογειωθούν.  

 

NEXT GENERATION: Ανθρώπινο Δυναμικό – Πηγή Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας

Στην ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης, δια βίου μάθησης, σωστής αξιοποίησης του ανθρωπίνου εργατικού δυναμικού και προσαρμογής στις επιταγές της αγοράς αναφέρθηκαν οι ομιλητές του 3 ου πάνελ. Όπως δήλωσαν τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν προϊόντα… made in Greece. Αυτό που χρειάζονται είναι η ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους και της επόμενης… γενιάς!  


Γεωργία – Τουρισμός: Η Ελλάδα μας!!

Γεωργία και τουρισμός. Δυο έννοιες συνδεδεμένες με την Ελλάδα μας αλλά και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και οι δυο κλάδοι «χωρούν» καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Και στη Θεσσαλία είναι αλληλένδετες μεταξύ τους, αφού πολλά προϊόντα από τη γη της, που πολλοί τουρίστες επισκέπτονται, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της εγχώριας αγοράς.

 

συμπερασματαhttps://www.youtube.com/watch?v=FBBuzBoRLjI

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...
CITY College: Αναγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο York ως ευρωπαϊκό campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του CITY College, University of York Europe Campus με αφορμή την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SIMONE MONGELLI – BODYTERRANEAN -THE SHOW
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός κρουστών, ντράμερ, body music, performer, εθνομουσικολόγος και δάσκαλος, Simone Mongelli, έρχεται με την ομάδα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για...
Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...