Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 17o ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συνέντευξη Τύπου: 17ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνέντευξη Τύπου: 17ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρημτικότητα θα βρίσκονται στο επίκεντρο του 17ου πολυσυνεδρίου για την καινοτομία και την ανάπτυξη που διοργανώνει το ka-business.gr  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας Θράκης και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΣΕΒΕ και του ΒΕΘ.

Κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου, παρουσία του Μιχαήλ Γεράνη, πρόεδρος ΦΟΔΣΑ ΚΜ, του Συμεών Διαμαντίδη, πρόεδρος ΣΕΒΕ και Αναστάσιου Καπνοπώλη, πρόεδρος ΒΕΘ, που παρέθεσε η διοργανώτρια των πολυσυνεδρίων ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ, δημοσιογράφος και δημιουργός του ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου επισήμανε “Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μία έννοια αφηρημένη, είναι η νέα παγκόσμια στρατηγική έτσι όπως ήδη από το 2015 προσδιορίστηκε από τον ΟΗΕ και υιοθετήθηκε από όλους τους παγκόσμιους ηγέτες. Η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης εξειδικεύεται στην ατζέντα 2030 που περιλαμβάνει 17 στόχους: Μηδενική φτώχεια και πείνα,  καλή υγεία και ευημερία,  ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα των φύλων, καθαρό νερό και αποχέτευση, φτηνή και καθαρή ενέργεια, αξιοπρεπή εργασία – οικονομική ανάπτυξη, βιομηχανία – καινοτομία – υποδομές, λιγότερες ανισότητες, βιώσιμες πόλεις, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή,  δράση για το κλίμα,  Ζωή στο νερό και στη στεριά, Ειρήνη –  Δικαιοσύνη – Ισχυροί θεσμοί καθώς και Συνεργασία για τους στόχους. Αυτούς τους στόχους θα αναδείξουμε, 60 ομιλητές από τον πολιτικό, παραγωγικό, ακαδημαϊκό και τουριστικό κλάδο,  μέσα από 7 θεματικές το Σάββατο 18 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 20:00 στο ξενοδοχείο PORTO PALACE”

Το Σάββατο θα παρουσιαστεί και  η πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το ka-business.gr βασισμένη σε ερωτήματα αναγνωστών του site με θέμα “ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΡΙΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”  την οποία εκπόνησε η δημοσκοπική εταιρία INTERVIEW.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, το 78% εκτιμά πως μία επιχείρηση πρέπει να παράγει προϊόντα όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας τις επιπτώσεις τους προς αυτό και μόλις το 18% εκτιμά πως πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν ή να βελτιώσει ένα  ήδη υπάρχον. Είναι κοινά αποδεκτό πως η πράσινη ανάπτυξη διαμορφώνει  ένα νέο επιχειρηματικό τοπίο και η προσέλκυση επενδύσεων πλέον προϋποθέτει πράσινες δράσεις.  Το 45% του δείγματος εκτιμά πως βιώσιμη επιχειρηματικότητα σημαίνει παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον ενώ για το 36% βιώσιμη επιχειρηματικότητα είναι οι υπηρεσίες στη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης. Το 46% των επιχειρηματιών ζητά από την κυβέρνηση περισσότερα κίνητρα για την αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους σε πράσινες. Τέλος, το 50% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανάγκη για περισσότερα σεμινάρια και ευκαιρίες επιμόρφωσης γύρω από το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Το 17ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα αποτελέσει φέτος μία συνάντηση σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης γύρω από τις προοπτικές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

 

60 Εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της πολιτικής, της τεχνολογίας,  των επιχειρήσεων, του αγροτικού και τουριστικού  χώρου, της καινοτομίας και του ακαδημαϊκού χώρου, σύμβουλοι επιχειρήσεων και τραπέζης, θα αναδείξουν  τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας μέσα από τις παρακάτω θεματικές:

  1. ΝΕΟΣ χάρτης βιώσιμης επιχειρηματικότητας – ΝΕΑ: χρηματοδοτικά εργαλεία & προτάσεις
  2. ΔΗΜΟΙ: Βιώσιμες Πρακτικές Ανάπτυξης
  3. Βιώσιμος Αγροδιατροφικός Τομέας: Προκλήσεις & Ευκαιρίες
  4. Τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας
  5. Η Δύναμη της Καινοτομίας στις υπηρεσίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης
  6. Η συμβολή της εκπαιδευτικής δεξιότητας στην ανάπτυξης της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας
  7. Βιώσιμη Ανάπτυξη ως εργαλείο διαμόρφωσης μίας νέας γενιάς πολιτών και επαγγελματιών και σύνδεσης με την Κοινωνική Ευθύνη»

Οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά -σε όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν δια ζώσης- μέσω live streaming  στους 35 χιλιάδες αναγνώστες του ka-business.gr σε όλο τον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Στους φοιτητές θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο των εργασιών:

Στον εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα: Έξυπνη Διατροφή, ευρεσιτεχνίες  και  καινοτομίες , παραγωγών, επιχειρηματιών και φοιτητών, που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια καθώς.

Ελάτε να μάθετε το δικό σας οικολογικό αποτύπωμα από επιστήμονες του ΑΠΘ. Να γευτείτε λειτουργικά αλκοολούχα ποτά , παγωτά και ψωμί. Να δείτε από κοντά τις καινοτομίες στην διατροφή μας.

 Ελάτε  να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια. 

Σάββατο 18 Μαρτίου 11:00 – 20:00  EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Μιχαήλ Γεράνης, Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ ΚΜ: Μέχρι τα τέλη του 2023, αν δεν προκύψουν ενστάσεις, αναμένεται να αναδειχθούν οι ανάδοχοι για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Ανάκτησης (ΜΑΑ) στη Μαυροράχη Λαγκαδά και στον Άγιο Αντώνιο Θέρμης.

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, ενώ από τη στιγμή που θα αναδειχθεί ο ανάδοχος εκτιμάται πως απαιτείται μία διετία για την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 17ο πολυσυνέδριο καινοτομίας και ανάπτυξης, που διοργανώνει το ka-business.gr, με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις βιώσιμης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας».

 

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη ο προϋπολογισμός του έργου για την μονάδα στη Μαυροράχης, που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ με το 60% να προέρχεται από το ΕΣΠΑ, ενώ η έτερη μονάδα στην Θέρμη είναι δημόσιο έργο ύψους 70 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης από τον Άγιο Αντώνιο.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, πλέον, θα μπορούν να συγκεντρώνουν σε ένα δοχείο ή σε μια βιοαποδομήσιμη σακούλα τα οργανικά απορρίμματα που παράγει κάθε νοικοκυριό, ώστε να τα ρίχνουν στους 35. 000 καφέ κάδους που πρόσφατα παραδόθηκαν στους 38 δήμους της περιφέρειας. Από εκεί, ειδικά απορριμματοφόρα θα παραλαμβάνουν το περιεχόμενο και θα το μεταφέρουν σε διάφορα σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη παραδόθηκαν 47 απορριμματοφόρα, αλλά και το 50% των κλαδοτεμαχιστών που απαιτούνται. «Ο ΦΟΣΔΑ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχτεί τις όποιες ποσότητες προκύψουν στους καφέ κάδους» ανέφερε ο κ. Γεράνης.

Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος ΒΕΘ: Στις καλές πρακτικές που ακολουθούν οι βιοτέχνες για την ανακύκλωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης που συμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου φέρνοντας ως παράδειγμα τις πρώτες ύλες των μετάλλων που ανακυκλώνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στέλνοντας τες στα χυτήρια και τα χαλυβουργία.

Επιπλέον ο κ. Καπνοπώλης τόνισε τη σημασία να υπάρχουν κίνητρα, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στο εξωτερικό, για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν να επενδύσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ: Για τη σημαντική συμβολή των εξαγωγών στην ελληνική οικονομία μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Σίμος Διαμαντίδης τονίζοντας πως φέτος τον Ιανουάριο οι εξαγωγές καταγράφηκαν αυξημένες σε ποσοστό 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ. Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε ο κ. Διαμαντίδης στο συλλογικό σήμα «M Macedonia the GReat» που σήμερα θα αποδοθεί στις τριάντα πρώτες επιχειρήσεις  του Συνδέσμου. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα υπάρξει γύρος εκδηλώσεων αφιερωμένων στο συλλογικό σήμα.

Φέτος το www.ka-business.gr με τις δράσεις του στηρίζει το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
Συνέδρια | KA-Business.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ www.ka-business.gr το περιοδικό “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ” σε ηλεκτρονική μορφή
Magazine | KA-Business.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ WEB TV kabusiness.gr

Web TV | KA-Business.gr

Το ka-business.gr προτείνει

ΣΥΡΙΖΑ -Νέα εποχή : Ο Στέφανος Κασσελάκης νικητής – Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία
Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί από σήμερα το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης. «Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», ανέφερε ο νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος...
Αχτσιόγλου: Με υψωμένη γροθιά μετά την ήττα
Η Εφη Αχτσιόγλου μετά την ήττα της από τον Στέφανο Κασσελάκη στη μάχη για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε έξω από τα γραφεία της...
«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ -Νέα εποχή : Ο Στέφανος Κασσελάκης νικητής – Ο 35άρης από την Εκάλη που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κερδίσει την προεδρία
Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί από σήμερα το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης. «Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», ανέφερε ο νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος...
Αχτσιόγλου: Με υψωμένη γροθιά μετά την ήττα
Η Εφη Αχτσιόγλου μετά την ήττα της από τον Στέφανο Κασσελάκη στη μάχη για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε έξω από τα γραφεία της...
«Voltάρω 7»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται την Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στη μεγάλη «πράσινη»...